2011.01.31 - MF 2011: Deltävling 1, 5/2


(Alla bilder är från svt.se)

På lördag är det alltså dags för årets första deltävling i Melodifestivalen 2011. Först ut är Luleå som får stå värd för den första deltävlingen.

Som vanligt kommer det att vara 8 bidrag per deltävling där 2 går direkt till final, 2 går till Andra Chansen och 4 åker ur.

De 8 tävlande bidragen på lördag är:


Dilba - Try again
Upphovsmän: Niklas Pettersson och Linda Sonnvik
Debutant i MF



Swingfly - Me and my drum
Upphovsmän: Teron Beal, Patrik Magnusson, Johan Ramström och Swingfly
Debutant i MF



Jenny Silver - Something in your eyes
Upphovsmän: Erik Bernholm, Thomas G:son och Henrik Sethsson
Andra gången i MF




Jonas Matsson - On my own
Upphovsmän: Sari Autio Olsson, Peter Autio
Debutant i MF




Le kid - Oh my God
Upphovsmän: Märta Grauers, Anton Malmborg Hård af Segerstad, Felix Persson
Debutanter som artister i MF




Rasmus Viberg - Social butterfly
Upphovsmän: Amir Aly, Henrik Wikström
Debutant i MF




Pernilla Andresson - Desperados
Upphovsmän: Pernilla Andersson
Debutant i MF



Danny - In the club
Upphovsmän: Fredrik Boström, Peter Boström, Danny Saucedo
Andra gången i MF, debutant som soloartist

Än så länge känns det ganska öppet för hur det ska gå på lördag. Att Danny har ett jätteförsprång är ju ganska självklart då han varit med förut och är fd pojkbandsmedlem. Han har många unga fans där ute i landet och så länge låten är bra och han framträder utan några missöden tror jag att han kommer att ha en stor chans att ta sig till finalen.

Dessutom är nu Dilba tillbaka och att hon kan sin musik, det vet vi sedan tidigare men det är frågan om hur hennes låt kommer att passa in i Melodifestivalsammanhanget. Det återstr att se efter torsdagen när vi får tjuvlyssna på låtarna.

Jenny Silver är återigen tillbaka efter fjolårets nederlag. Sedan dess har hon hunnit med att bli programledare för Ponnyakuten och har säker därifrån lyckts få lite fler fans. Så länge hon har en starkare låt i år och lämnar silverhanden hemma så kan hon ha en chans för avancemang.

Resterande startfält kan jag inte säga så mycket om då jag inte hört dem tidigare. Jag återkommer med utlåtande efter tjuvlyssningen på torsdag...


 


2011.01.31 - MELODIFESTIVALEN 2011!!!

Nu så börjar det dra ihop sig inför årets stora händelse, eller cirkus som den också brukar kallas. Detta är min absoluta favorithändelse och jag blir alltid ledsen när jag inser att jag måste vänta ett helt år igen innan jag får vara med om denna fest. För det är en stor fest i veckorna 6 med fyra deltävlingar, en andra chans och en grand final i Globen...



Det är naturligtvis Melodifestivalen 2011 som jag pratar om!!!

Årets programledare är Rickard Olsson och Marie Senrholdt. Hur de kommer att fixa det vet jag inte. Rickard är ju riktigt bra och har erfarenhet medan Marie är helt grön inom detta område. Det ska bli spännande att se även om jag tror att fjolårets programledare blir svåra att slå (enligt mig, för nu får vi ju i se Måns i rutan varje vecka). Dessutom kommer Elsa Billgren (känd från Antikdeckarna) att hålla till på webben och bl a låta läsarna tjuvlyssna på låtarna varje torsdags kväll.



Årets städer dit turnén kommer att slå sig ner en vecka åt gången är:
Deltävlingar:

Luleå


Göteborg


Linköping


Malmö



Andra Chansen:

Sundsvall



Final:

Stockholm


Så bänka er på lördag kl. 20.00....

(Alla bilder är från svt.se)


2011.01.31 - Måndag igen...

Hej hej på er!

Hur är det med er?? Själv hade jag ingen lust alls att gå upp. Redan igår visste jag att det skulle bli tufft att ta sig upp idag då jag faktiskt trodde att det skulle vara söndag idag. Åh vad besviken jag blev när jag fick veta att det faktiskt var måndag idag. Dagen har mest bestått av gäspningar och sträckningar för att hålla sig vaken. Så om jag inte bloggar något mer idag så vet ni varför, då har jag somnat =)

Lite kul har det varit idag då vi har fått information om alla delkurser som vi har att välja på under resterande delen av kursen. Det finns 7 kurser att välja på och vi ska välja ut 3 st (vår 4:e läser vi ju just nu). Det kommer inte att bli det lättaste kan jag ju säga. Egentligen skulle jag vilja läsa allihopa men de jag funderar på är: Namnforskning (bestämt), Språkvård och språkpolitik (nästan helt bestämt), textanalys och textproduktion (nästan helt bestämt), språksociologi och grammatik & semantik. Som tur är kan vi välja de resterande kurserna under Svenska C-kursen så det kommer nog att bli de 3 första kurserna. Dessutom kommer jag nog att gå på grammatik-lektionerna också för att se hur kursen är och för att jag MÅSTE lära mig grammatiken bättre. Jag tycker själv att jag är skitkass på den så jag måste lära mig det någongång. Att läraren som ska ha kursen dessutom promotar den som den svåraste och jobbigaste kursen så det gör ju att man gärna drar öronen åt sig =)

Inom en vecka ska vi ha bestämt oss så nu blir det mycket funderingar som gäller. Tur att jag har en hel del att plugga så jag slipper bli sysslolös =)

Ha det bra, snart kommer det upp en inlägg om en av mina favorithändelser. Så håll ut =)

Puss


2011.01.30 - Bävrar...

Hej hej!

Har ni haft en trevlig söndag?? Min har varit helt underbar. Det är skönt när man inte har något planerat alls. Vi tog en lång sovmorgon imorse, kebabpizza till lunch och en långpromenad på eftermiddagen. Riktigt, riktigt skönt.

När jag och Cic var ute och gick så gick vi förbi ett träd vid ån som var väldigt ätet på. Vi konstaterade att det nog var bävrar som varit i farten och började se oss omkring efter ett bäverbo. Helt plötsligt ser vi två bävrar på en av öarna i ån. Jättehäftigt att se dem ute i det vilda så där och så pass nära också. Tidigare har jag bara sett dem på Skansen och det är ju inte riktigt samma sak. Cicci försökte ta kort på dem men hennes kamera kunde inte zooma så mycket, det såg mest ut som två stenar. Jag hade dessutom lämnat mobilen hemma så jag kunde inte heller fota dem. Men de var mycket fina =)

På hemvägen stannade vi på Ica och jag hyrde med mig två filmer hem, Get him to the Greek och Karatekid. Get him to the Greek var en komedi men var lite halvskum måste jag säga. Karatekid blev jag mycket besviken på då den var rikitgt mesig och slutet var tydligen exakt likadant som orginalet (som jag inte har sett). Aja mys i soffan blev det iaf och det var ju det viktigaste =)

Väskan min är nästan helt packad nu, resten får åka ner imorgon när jag har använt det. Det är dags för en ny vecka i Uppsala. Hela veckan blir det inte för jag kommer att åka hem på onsdag så jag kan börja läsa mina böcker som borde ha kommit tills dess.

Nu blir det sängen.

Puss och godnatt


2011.01.30 - Min helg så här långt...

Hej och godmiddag!

Hur har ni det?? Själv är jag lite mosig efter en mycket trevlig kväll igår men jag tänkte börja med att berätta om fredagen och sen lördagen.

Elsa sov ju här hos oss fredag till lördag. Det var inga problem alls, och hon somnade jättefint på fredagen. När jag skulle gå in och lägga mig så hörde jag hur hon snarkade mysigt på sin madrass. När jag tittade till henne så låg hon inte på madrassen direkt utan halvt under sängen. Hehe så det var bara att dra fram henne och lägga henne på madrassen igen. Sen vaknade jag ungefär en gång i halvtimmen för att titta till henne. Så fort hon lät lite så vaknade jag, så fort hon rörde på sig "för mycket" så vaknade jag. Vid 05.14 "vaknade" hon och var jätteledsen. Ingenting var bra och ingenting ville hon göra utan hon bara grät. Jag fick knappt röra vid henne utan hon bara drog sig undan och var jätteledsen. Tillslut kom jag på att hon inte var vaken utan fortafarande sov trots att hon hade ögonen öppna och svarade mig när jag frågade henne saker. Tillslut fick jag upp henne i mitt knä och då slutade hon gråta. i satt och gosade en bra stund innan hon la sig ner på madrassen igen och somnade om. Sen vaknade hon inte fören 07.30 och var pigg som en lärka.

Efter en mysig frukost så gjorde vi oss iordning och gick till sambons mamma och hälsade på. Hon har ända från när Elsa föddes haft ett speciellt öga för henne (och sen även Astrid så klart) och skickat paket och kort och så. Hemma hos svärmor fick vi lite fika och Elsa lekte med alla svärmors leksaker som alltid finns där så sambons brorsdotter har något att leka med när hon kommer dit. Vi ritade och plockade och så vidare. Det var rikitgt mysigt.

På vägen hem ringde syster och sa att de inte kommit hemifrån ännu och att det skulle ta en bra stund till innan de kom förbi och hämtade Elsa. Inga problem, vi gick hem och åt lunch och läste en massa böcker. Efter ytterligare ett par timmar ringde syster igen och berättade att Astrid blivit magsjuk och att hon behövde skjutsa hem henne och Micke innan hon kom och hämtade Elsa. Eftersom vi var bortbjudna senare på kvällen så bestämde vi att jag skulle skjutsa ut Elsa till hennes mormor och morfar istället och att syster skulle hämta henne där (hela deras familj skulle egentligen ha ätit middag där och sovit över). Jag läste just på systers blogg att hon skulle hämta hem henne idag och att både lillasyster och pappa ifamiljen blivit magsjuka. Så om jag skulle däcka i magsjuka under veckan så vet ni varför =)

Iaf var det bara att åka hem, äta lite och göra sig iordning för party. Martin hade fyllt 25 år och det skulle firas så klart. En mycket trevlig kväll blev det med härliga vänner. Mycket mycket trevligt =) Så idag är jag sjukttrött med tanke på att jag knappt sovit på två nätter.

Så idag blir det en lugn och skön dag med en promenad inplanerad med Cic om en timme. Så lite sömn nu och sen röra på sig...

Ha en bra dag
Puss


2011.01.28 - AJ, AJ, AJ...

Buhuuuu....

Idag har det varit en fullspäckad dag. Vi började redan kl.9 imorse och innan det hann jag packa allt som skulle med hem igen. Jag var rätt trött på föreläsningen men det gick över när jag satte mig i bilen igen. Kan det bero på att jag bara ville komma hem?? Kanske. Iaf så var första stoppet Enköping på vägen hem där det blev lunch med syster, svåger och systerdöttrar på Café Canto. Det blev en stor sallad och en chokladtårta/kaka (vad man nu ska kalla den) till efterrätt. Efter några ärenden på stan så gick vi tillbaka hem till dem och började packa in alla Elsas saker i bilen också. Hon skulle ju med hem till oss och sova över.

Elsa somnade ganska fort i bilen och vägen hem gick bra. Ända tills vi var nästan hemma. Då körde en svart Audi om oss på motorvägen och stänker en stor sten på vår bilruta så det smäller i hela bilen. Ett snyggt stenskott har då uppstått på rutan och vid denna årstid kan detta snabbt bli mycket större. Jag ringer sambon och bestämmer att jag ska hämta upp honom och sticka ner till Carglas på en gång så de kan laga rutan innan det blir värre. Vi skyndar oss så mycket vi kan men tyvärr stänger de 16 och vi kom dit 15.53 (behandlingen tar 20 minuter) så vi måste återkomma på måndag morgon istället. Lite surt men okej då...

Sedan blev det en tur till affären där Elsa fick vara med och bestämma vad vi skulle handla. Det är ju ändå hon som är huvudpersonen för kvällen så självklart måste hon få något att säga till om. Det blev rätt mycket grönsaker och en stor flaska bubbelvatten =)

Väl hemma så vill titta på film med morbror medan jag börjar med maten. Potatisen gick bra att skala, så jag fortsätter med morötterna. Elsa kommer ut i köket med ett spel som hon börjar spela och sambon hoppar in i duschen. Han hinner lagom börja duscha så lyckas jag på något sätt slinta med potatisskalaren och skala bort ungefär halva min nagel (ner till skinnet under) och blodet börjar rinna. Jag kunde ju inte stå där och svära för att det gjorde så ont och jag ville inte skrämma Elsa så jag vände mig bara bort från henne och börjar skölja fingret under kallt vatten.
Helt plötsligt frågar hon mig vad jag gör egentligen. Jag svarar att jag skar mig med potatisskalaren. "Du måste vara försiktig, moster Ellinor, det har mamma sagt". Jo, jag var försiktig, svarar jag , men jag skar mig ändå. "Aha men mamma är alltid försiktig och skär sig inte." Hehe är hon inte världens sötaste. MEN FY FAN VAD ONT DET GJORDE OCH GÖR FORTFARANDE. Varje gång jag råkar komma åt det så känns det som om jag gör om skadan igen och igen. Den delen av fingret är ju liksom inte van vid att vara öppet och oskyddat så det är extra känsligt. Dessutom tog det skitlång tid innan det slutade blöda. Aj, aj, aj, aj säger jag bara...

Nu sover sötnosen på sin madrass medan jag och sambon sitter här i soffan, jag framför datorn och han framför x-boxet. Jag kommer nog snart att gå och sova för jag är jättetrött och jag vet att Elsa nog lär vakna tidigt imorgon.

Godnatt på er =)


Nu blev det lunch på Canto med familjen i ...

dsc02572 (MMS)

Nu blev det lunch på Canto med familjen i Enköping... Mums :)


2011.01.27 - Sveriges värsta bilförare...


Bildkälla

Alltså det är helt sjukt. HUR HAR DESSA MÄNNISKOR LYCKATS FÅ SITT KÖRKORT FRÅN BÖRJAN??? De är ju livsfarliga ju... Vissa släpper ratten och blundar när det händer något medan andra bara gasar och hoppas på att det ska gå ändå. Helt livsfarliga...

Det galnaste är att jag blir lika irriterad det börar en ny säsong av detta program. Ändå kan jag inte låta bli att titta på det.


Gabbe som bara gasar och flyger...


Fia som är så nervös att hon får hjärtattack av att Adam säger att det är okej att börja...

Vad tycker ni om detta egentligen???


2011.01.27 - "All work and no play makes Jack a dull boy"

Hej hej!

Jag lever och kan vara i mörker utan att vara rädd. Eller ja, inte räddare än vanligt vill säga. Jag vet att det är skittöntigt för en vuxen människa (jag känner mig inte speciellt vuxen men räknas väl som det ändå) att vara så sjukt mörkrädd. Det är ju liksom bara barn som är mörkrädda men jag kan inte hjälpa det. Jag tror att jag alltid varit det, sen blev det lite bättre ett par år i början av tonåren innan det blev mycket, mycket värre igen. Alltså när jag träffade min sambo så blev han nog rätt chockad över att jag var så rädd av mig. Han och hans bästa vänn tittade på film varje onsdag (alla nya filmer kommer ut då) och för det mesta var det skräckfilmer eller rysare som stod på schemat. Kunde jag så styde jag gärna in dem på action istället men det var inte alltid som det hade kommit ut någon ny actionrulle. De kunde inte förstå varför jag alltid somnade under filmerna (de läskiga alltså) men det var inte så konstigt. Under den här tiden lärde jag mig nämligen att tvinga min kropp till sömn så jag skulle slippa bli skrämd av filmerna... Hehe

Vartefter så lärde de sig att jag inte kunde titta på läskiga filmer (jag kan må dåligt av dem i flera månader efteråt, helt ärligt) så då kunde vi börja titta på lite andra typer av filmer.

 
Bildkälla 1                                               Bildkälla 2

Så idag skulle jag då utsätt mig för detta igen och jag hade verkligen ställt in mig på det värsta. Vad gör man inte för att få en härlig stund med sina vänner. När jag kom dit fick jag veta att vi skulle se The Shining med Jack Nicolson. Ingen film jag har sett förut men någonstans plingade det en klocka men jag visste inte varför. Inte fören ungefär 10-15 minuter in i filmen när pojken börjar prata med sitt pekfinger med läskig röst. Då kom jag på det, det är en av de äckligaste filmerna genom tiderna och den är så krypande att många vägrar att se den igen.

Fan, tänkte jag... Jävla skit, jag kommer aldrig mer att bli normal igen...

MEN... vi hann inte se hela. JIIPPII!!! Det var några som skulle ha en kvällskurs i spanska som behövde rummet så vi missade sista timmen på filmen. Jag är absolut inte ledsen för det för jag känner mig normal fortfarande även om jag är lite nyfiken på hur det slutar...

Nu sitter jag och äter upp godiset som jag köpte till filmen...

Puss


2011.01.27 - Skräckis....

Hej hej på er!

Visst är det underbart ute idag. Solen skiner, det är några minusgrader och snön ligger vit på marken. Det är nu jag längtar tillbaka till backen. Jag tycker att det var skittråkigt att jag bara hann åka i två dagar. Nästa gång skulle jag vilja åka en hel vecka så man har 5 dagar att åka på istället. För första dagen går nästan åt till att komma fram, i alla fall om man ska till Sälen eller något sånt ställe som tar ungefär 5 timmar att åka till. Sen är man trött efter resan och då är det skönt att bara slappa, basta och ha det skönt den kvällen. Sista dagen går ju åt till att packa, städa (om man inte betalt extra för städning) och sedan checka ut (vi hade utcheckning 10.00). Sen är det bara att åka hemåt, för även det tar ju ganska många timmar.

Om en liten stund ska jag gå tillbaka till skolan. Vår klass har nämligen en filmklubb och brukar låna en sal på skolan och titta på klassiska filmer som någon i klassen valt ut. Förra veckan var första gången och då visades Casablanca. Tyvärr missade jag den eftersom vi var i Sälen då men idag är det dags igen. Det är Annas T:s tur och det har kommit ut att det kommer att bli en riktig skräckis. En sån skräckis som man vill gömma sig bakom en kudde filmen igenom. Hehe kanske inte det bästa för mig direkt eftersom jag inte klarar av att titta på skräckfilmer. Bara deckare kan vara för läskiga för mig så vi får väl se hur det går. Jag har planer på att ta med mig hårda godisar som låter extra mycket när det är som läskigast. Jag hade planer på att ta med en kudde också men jag får gömma mig bakom halsduken istället....


Bildkälla
Detta är en av de värsta filmerna för mig att titta på för i vanliga fall tvingar jag mig själv att somna, men efter den här vågar jag inte sova i tron om att Freddie Krueger ska komma och ta mig...


Bildkälla
Även denna film gjorde att jag inte vågade vara i mörka rum under en väldigt lång tid. Fy fan vad den här är läskig. Till och med sambon ogillade den starkt...
Så om jag bloggar väldigt sent inatt så är det för att jag inte vågar sova...

Puss puss


2011.01.27 - Snabba böcker...

Godmorgon godmorgon!

Har ni sovit gott?? Inte jag, jag har drömt mardrömmar. Natten till igår drömde jag så där mysiga drömmar om min sambo, ni vet ungefär som att vi går på en strand, håller varandra i handen och bara tittar ut över horisonten medan vi kramas. Typ sånna drömmar...

Inatt, eller snarare igårkväll drömde jag att han hade träffat en annan. Det var en blond bimbo, skitsmal med stora silicontuttar och långa fejkögonfransar. Hon var dessutom helt blåst. Jag var så arg på honom. Det var liksom en tjej som jag vet att han aldrig skulle kunna vara tillsammans med för det är mot typ alla hans ideal. Det värst var att han bara tog med sig henne hem en dag och sa "Det här är blabla (kommer inte ihåg vad hon hette), min nya tjej och hon ska bo här. Du får flytta...". Jag vaknade vid 00.16 av att tårarna bara rann och jag var skitledsen och helt förstörd. Jag hade lust att ringa till min sambon men jag tror inte att han kanske hade uppskattat om jag ringt och väckt honom med frasen: "Har du skaffat en ny, för jag drömde just det...". Nej det får bli till att ringa honom på väg till skolan istället. Uch vad jag saknar honom nu. Det var ju ett bra tag sen som vi var ifrån varandra så här länge och det känns att man har vant sig vid att vara nära varandra igen. Att få sova tillsammans varje natt, att bara sträcka ut en hand när man sitter i soffan och känna hans ben eller hand.

Imorgon får jag iaf träffa honom igen, då ska jag ju ha med mig Elsa hem. Det ska också bli jättemysigt. Jag tror att S faktiskt ser lite fram emot det för det är han som har planerat alla måltider och så.

Nej nu måste jag sticka om jag ska hinna till skolan.

Puss puss



Update:
 Jag såg just att rubriken inte hade något med innehållet att göra. Jag komm visst in på ett sidospår från det jag egentligen skulle skriva om. hehe jag har iaf beställt de sista böckerna till den kursen som jag läser nu och jag har beställt extra snabb leverans så de kommer fort. Det är två skönlitterära böcker, en på norska och en på danska som vi ska hinna läsa....


Dagens middag fick bli en enkel måltid med...

dsc02571 (MMS)

Dagens middag fick bli en enkel måltid med mycket frukt och grönt :)


2011.01.26 - Onko sinulla kännykkä?

Moi!
Nimeni on Ellinor ja asun Uppsalassa. Opiskelen yliopistossa.

Hehe om ni inte har förstått det redan så har jag idag varit på finskalektion. Det var rikitgt kul faktiskt. Om jag ska vara helt ärlig så har jag aldrig gillat finska förut. Jag har tyckt att det låter fult och så men idag har jag ändrat åsikt. Det är nästan så att jag funderar på att läsa en kurs i finska bara för att det skulle vara kul. Vi får väl se, i Sverige är dte ju bra att kunna finska så det kanske blir en kvällskurs =) Jag läser ju just nu lite norska och danska och det vore kul att kunna alla nordens språk (jag hoppar nog över isländskan).

Det blev ingen lunch med syster idag. Hon ringde mig när jag var på väg till skolan och var då redan färdig på intervjun och jag förstår att hon inte orkade vänta på mig i 2½ timme. Det får bli en annan gång... Så jag följde med Anna W till studentbokhandeln för att se om de hade vår skönlitteratur till norkan och danskan. Nepp det hade de så klart inte så nu måste jag leta på nätet. Det negativa är att det tar ju en bra stund innan man får hem böckerna då och sen ska jag hinna läsa dem innan kursen är slut. Aja det är bara att beställa...

Nu blir det plugg, plugg och plugg i ett par timmar.

Puss


Skillnaden mellan att titta på en stor tv ...

dsc02570 (MMS)

Skillnaden mellan att titta på en stor tv och en liten när det gäller handboll är att på den stora ser man vart bollen är hela tiden. Det gör man tyvärr inte på den lilla... Hehe


2011.01.25 - Mysplaner...

Hej hej!

Nu har jag pluggat färdigt för idag och ska nu njuta av matchen mellan Sverige och Danmark. Ska bli rikitgt kul =)

Nu har jag och syster gjort upp mysplaner. Hon ska till Uppsala imorgon så vi ska passa på och äta lunch, bara hon och jag. Det ska bli mycket mysigt tycker jag för det händer ju liksom inte så ofta längre, vilket är förståeligt.
Dessutom ska Elsa komma och sova hos oss på fredag. Hon har tjatat ett bra tag nu om att hon vill komma och sova hos moster Ellinor och motter Rickard så nu är det äntligen dags. Jag ska äta lunch med dem på fredag när jag åker från Uppsala och sen åker hon med mig hem till S för lite bus och fredagsmys och sova. På lördagen kommer hennes föräldrar och hämtar henne och åker sen ut till hennes mormor och morfar och äter middag. Elsa får en rikitg lyxhelg kan jag lova =) Det ska bli mysigt att ha henne helt själv en stund. Eller vi får väl se vad jag säger på lördag hehehe

Nej nu blir det lite match och sen sova.

Puss och godnatt


2011.01.25 - Uppsala...

Hej hopp!

Hur har ni det där ute i stugorna?? Allt väl?? Själv är jag nu tillbaka i Uppsala. Det känns jättekonstigt att nu efter drygt 1 månad att inte sitta i sin egen soffa där hemma och titta på TV, eller rättare sagt sitta och titta på när sambon spelar NHL. hehe.

Jag har varit och handlat så nu finns det lite att äta här också. Jag hade faktiskt varit duktig och tömt min del av kylskåpet (förutom sånt som står sig länge) och därför behövdes lite påfyllning kan man väl säga. Så direkt efter föreläsningen stack jag till affären och inhandlade lite smått och gott så nu slipper jag gå hungrig. Sen blev det lite lunch och sen har jag bara slappat framför datorn. Jag är fortfarande rikitgt, riktigt sliten efter helgen men jag måste plugga rätt mycket ikväll. Jag fick låna en kursares block så jag kan skriva av de föreläsningar som jag missat medan jag var borta. Så det måste jag hinna skriva idag och kanske läsa lite i "kurslitteraturen"...

Ikväll blir det också handboll, Sverige - Danmark. Mycket spännande!!!! Nu är de iof redan klara för semifinal men det kommer nog att bli en mycket spännande match ändå.

Puss puss


2011.01.24 - Städning och tvättning

Hej hej på er!

Det blev inget Uppsala idag. Jag var verkligen totalt soppslut igår när jag kom hem att jag inte orkade göra annat än att sitta i soffan, äta lite och slöa framför TVn. Att packa eller något sådant fanns liksom inte. Likadant var det imorse. Jag kom inte upp ur sängen. Det gick bara inte, hur mycket jag än försökte. Eftersom jag är väldigt sömnkänslig och nu inte fått sova på 3 nätter (ungefär 4 timmar/natt) så är det inte så konstigt. Så dagen fick bli en återhämtnings- och städardag istället. Nu är hela julen bortstökad och golven städade. Dessutom har vi hunnit tvätta allt som var med till Sälen och det känns skönt. Om en stund ska jag börja plocka ihop allt till imorgon och sen slöa i soffan. Det blir en tidig kväll ikväll så jag får igen lite sovtimmar...

Hoppas ni har haft en bra dag och en trevlig kväll.

Puss


2011.01.23 - Hemma igen...

Hej hej hej!

Hur har ni det?? Vi kom hem från Sälen (Lindvallen) för drygt en timme sedan och medan sambon sover en stund i soffan så uppdaterar jag mig med datorn. Jag har inte tittat på nätet sedan i onsdags så det var en del =)

Iaf så har jag åkt skidor... SÅ HIMLA ROLIGT!!! Jag åkte en hel del i fredags och hade skitkul men igår när jag, sambon och Magnus åkte så var det helt underbart. Sambon och jag hade äntligen fått ordning på utrustningen (hans pjäxor satt för löst och mina för hårt) och kunde nu åka fort och snabbt och jag hoppade till och med lite grann =)

Idag kan jag lova att jag har hittat muskler som jag knappt visste att jag hade. Jag har skitont på utsidan av vaderna och frmsidan av låren vilket gör att jag inte kan gå normalt. Dessutom lyckades jag vrida till knät igår morse när jag åkte vilket gjorde att jag hade lite svårt att gå för att det gjorde ont men det var inga problem att åka skidor vilket jag var mycket glad över...

Jag har sovit i bilen nästan hela vägen hem men är fortfarande sjukt trött. Det blir till att slappa i soffan en stund till och sen blir det städning och ompackning av väska för avfärd till Uppsala imorgon...

Puss


Sitter just nu i Sälen och tittar på Öz Nu...

dsc02567 (MMS)

Sitter just nu i Sälen och tittar på Öz Nudjen... Så himla bra!!


2011.01.18 - Har jag hamnat fel...?

Hej hej på er!
Har ni det bra?? Jag har ju börjat skolan igen idag och det var trevligt. Eler ja, vad jag nu ska säga. Höll på och dö till en början och frågade faktiskt mig själv om jag hade hamnat fel...

Jag ska ju börja läsa svenska B (Svenska språket/nordiska språk B som den egentligen heter) och vår första delkurs är nordiska språk, främst norska och danska. Det kan ju kännas lite udda att läsa om dessa språk när man egentligen ska läsa om svenska språket men det är bra att känna sina grannar väl och hur vårt och deras språk har utvecklats tillsammans och bort från varandra.

Iaf så in i lektionssalen kommer en norrman med bred norska och börjar skriva på norska, prata på norska och dela ut papper på norska.... EHHH HAR JAG KOMMIT FEL, ELLER ÄR DET SOM I HOW I MET YOUR MOTHER DÄR LÄRAREN GÅTT FEL??? Men tydligen är det så vi ska ha det under denna kurs. Idag var det norska som man ändå förstår ganska bra, även om det är svårt att läsa, men fatta hur det blir på danskan som är mycket svårare att förstå även om det är lättare att läsa. Vojne vojne säger jag bara (hehe fick in lite finska i det hela också)

Aja dessutom förberedde han oss på att det kommer att bli en fruktansvärt tuff kurs eftersom vi ska lära oss om 2 språk (egentligen om 4 språk, finska och isländska också, men mest de andra två) som egentligen borde haft varsin 7,5p-kurs. Jiippii, eller inte.

Det värsta var nog när han sa att vi skulle ha en muntlig tentamen på 30 minuter var. FAAAAAAAN!

Tur att det bara är en 7,5 p kurs för det betyder att den snart är slut hehe

Hoppas ni haft en bra dag.
Puss puss


2011.01.17 - Hej hej

Halloj!

Allt gick inte rikitgt som jag ville igår, därav ingen bloggning. Från början var jag helt slut efter lärdagskvällens/nattens festligheter att jag mest vill ligga och sova och slappa. Sen blev vi bjudna på mat hos svärmor och på kvällen ville inte internet fungera som det skulle. Jag och sambon kunde inte ha x-box och datorn igång samtidigt för då la internet ner. Så jag la ner datorn och slumrade i soffan istället. hehe

Imorgon börjar skolan igen för vårterminen så det blir nog ganska lugnt idag.

Puss


2011.01.15 - Orkeslös...

Hej och godmorgon!!

Hehe jag har varit vaken ett par timmar redan man inte orkat ta mig till datorn. Jag är totalt orkeslös just nu. Kan bero på att jag precis varit magsjuk, varit hemma för länge och ute för lite...? Mycket möjligt, så nästa vecka blir en ordentlig rivstart med skola på tisdag och sen bör det av till Sälen =)

Idag blir det först fika ute i Ärla och sen blir det till att fira Rauken ikväll. Ska bli trevligt att träffa människor igen.

Ha en bra dag och jag ska försöka att pigga på mig lite.

Puss


2011.01.14 - Understimulerad...??

haha min sambo frågade nyss om jag var onykter för jag beter mig rätt konstigt åt här hemma, skrattar åt en massa (roliga) saker och håller på... NEJ jag är inte onykter (har bara druckit 3 öl) utan är fruktansvärt understimulerad.... JAG BEHÖVER TRÄFFA FOLK OCH GÖRA SAKER VAJE DAG ANNARS BLIR JAG KNÄPP!!! =) Det ska bli skönt att få börja skolan igen så jag kan bli "normal", dvs vara knäpp där istället haha

Dessutom är det oerhört roligt att lyssna på sambon när han och hans lag spelar och pratar med varandra i microfonerna. De klagar på varandra fast de inte kan göra sakerna bättre själva, de måste överbevisa varandra och säger saker som: "Oj förlåt Esten, jag råkade trycka in den för långt för länge..." (JAG DOG!!!!!)

Aja jag har iaf en "kul" kväll, hur har ni det???

Puss


Jag blev för nyfiken och var bara tvungen ...

dsc02550 (MMS)

Jag blev för nyfiken och var bara tvungen att titta vad som jag under soffan. Som ni ser var det inget som borde avge någon odör... Däremot hittade jag sambons mobilladdare som han har letat som en galning efter (tur att han har två), mitt diadem som spårlöst försvann förut och en strumpa.. Ja förutom allt damm förstås ;-) nu blir det till att leta i soffan istället... UPPDATE: Inget konstigt I soffan heller förutom lite damm mellan dynorna som nu gör att jag sitter ioch nyser som en galning... hmm vi skyller på sambon =) hehe


2011.01.14 - Bajs...?

Alltså, det är helt sjukt. Tidigare idag trodde jag att jag hade blivit knäpp när jag tyckte at det luktade bajs i vardagsrummet och trode att det luktade om mig. Varför vet jag inte men det var ju bara jag hemma. Sedan låg sambon och sov och det kom duster igen och givetvis trodde jag att det var han.
Nu sitter han där jag satt förut och jag sitter i andra delen av soffan och han frågar mig lite fint om jag har fisit. Nej, svarar jag för det hade jag verkligen inte. Men det kommer duster med "bajsdoft" här säger han.

Hmm nu börjar jag fundera på om det ligger nåt under soffan eller nåt som luktar. Det borde inte vara det för det var inte länge sedan som jag hade en ordentlig storstädning här hemma (vi har en låg soffa som man måste dra ut en massa för att dammsuga under).

Så imorgon blir det operation bajs och stort letande efter vad som egentligen luktar...

Vad tror ni att det är??

Puss


2011.01.14 - Ingen julgransplundring...



Hehe nepp än så länge står julgranen kvar så grann i stugan =) Jag har bara inte orkat idag, får ta det imorgon. Vi har ju ända till 17 på oss att få bort det för vi ska vara borta och fira en kompis kl.18 på klubben. Åhh vad jag älskar när mina vänner har fest så nära här hemma. Om 2 veckor ska vi på födelsedagsfest till Martin som bor 20 meter längre ner i backen =) Hehe det är alltid skönt att veta hur man tar sig hem och slippa planera...

Dagen har varit väldigt lugn med en lur på förmiddagen. Sambon ringde och väckte mig när han var på väg hem från teorin. Sen har vi mest lullat runt här hemma och bara varit. Riktigt skönt men det ska bli skönt att veta att vi har något att göra imorgon kväll. Då känns det lite bättre när man inte orkar göra så mycket på dagen. hehe

Nu blir det en öl framför datorn medan sambon spelar NHL. Sen blir det nog till att läsa lite och förhoppningsvis lite titta på TV snart =)

Ha en bra fredagskväll.

Puss


2011.01.14 - Godmorgon

Godmorgon!

Hat ni sovit gott?? Jag hade jättesvårt att soma igår (kanske berodde på alla koppar kaffe jag drack igår) och har sovit jättedjupt. Ni vet hur det känns när man vaknar efter en sån natt och hela kroppen känns som bly. Eller hela huvudet känns som bly iaf. Jag känner på en gång om jag har sovit som vanligt eller så där djupt.

Aja idag var det bara att gå upp tidigt (strax innan 8) och laga frukost. Sambon skulle ju ner på teorilektion 9.15 och då kunde jag lika gärna gå upp med honom. Jag somnar kanske om i soffan om en stund, vem vet.

Idag har jag inte mycket planerat. Som jag sa igår skulle jag ha åkt till Enköping men eftersom de är sjuka så fick vi ställa in det. Så idag blir det nog till att dansa ut julen iaf. Kanske läsa lite och bara njuta av att få vara ledig. Varför har man dåligt samvete för att man inte gör något vettigt bara för att man äntligen fått lite ledigt?? Kan det bero på att man är van vid att att alltid ha dåligt samvete när man inte pluggar??

Nej nu blir det att bädda ner sig i soffan och mysa lite med mig själv =)


Puss


2011.01.13 - Folkström...

Hej halloj på er!

Idag kan jag inte klaga på att jag har varit ensam direkt. Även om jag tyckte att dagen var tråkig till en början så blev den mycket bättre på slutet.
Det började med att jag visste att sambon skulle komma hem och bara det är mycket trevligt. Sen beslutade Elin och jag att de skulle komma över på en kaffe, så efter 16 nångång kom hon, Jocke och Melissa (de var barnvakt) över på saft och kaffe. Mycket trevligt =)
Strax efter det kom sambon hem och joinade oss.

De hann i princip bara gå så kom Rauken och Matilda över på en kaffe som även blev middag då jag och S ända skulle äta mat och lika gärna kunde steka några extra pannkakor så det räckte till dem också.

Det har varit mycket trevligt att träffa lite (eller mycket) folk efter att ha varit i princip issolerad hela veckan. Skönt att få vara lite social =)

Nu blir det mys i soffa med en bra bok medan sambon spelar NHL. Det är skönt att kunna läsa en bok utan att få dåligt samvete över att inte läsa pluggböckerna. Åhh vad jag gillar att ha lov =)

Puss puss


2010.01.13 - Nystädat

Hej hopp!!

Har ni en bra dag?? Min känns rätt bra faktiskt. Jag blev lite piggare igen när jag väl kom igång så nu har jag diskat (nästan allt), damsugit och plockat undan saker. Tyvärr är julsakerna och granen kvar, men vi får se om jag får att ryck senare annars finns det en dag imorgon också =P

Det blev ingen ny mat ikväll, fisken hade blivit riktigt frysskadad. Jag blir galen på vår frys för den förstör allt som har legat där längre än en månad. Så ikväll blir det pannkaka istället =) Det vet jag går hem också hos sambon så det är väl ingen jätteskada gjord. Lite tråkigt bara...

Puss


2011.01.13 - Tröttis

Hej och godmorgon!

Hur har ni det där ute?? Tydligen snöade det massor igår, jag hörde hur det körde plogbilarna utanför fönstret hela kvällen och en bra bit in på natten. Själv har jag inte varit ute så det är kanske dags snart. Är det inte otroligt, nyss var jag magsjuk och idag vaknade jag med ont i halsen och snuvig näsa... Ska jag aldrig få bli frisk igen?? Jag tycker att jag har gått och känt mig hängig sen julen ungefär. Så typiskt bara för att jag har varit ganska frisk under hösten.
Jag pratade med syster nyss och tydligen är barnen genomförkylda också så tyvärr blir det ingen dejt imorgon. Hmm då fick jag ju en helt ledig dag till, vad ska jag göra med den?? Aja sambon är hemma då för han ska på teorikurs så någonting hittar vi väl på. Eller också blir jag sjuk igen och ligger hemma, man vet aldrig =)

Idag blir det städning iaf. Jag tänkte att det skulle vara lite fint här hemma när sambon kommer hem. Jag vet ju hur det är när man kommer hem till en nystädad och fin lägenhet så man slipper känna att man måste städa så fort man kommer innanför dörren. Dessutom kommer det ta mig drygt en timme eller så för att få det rätt fint här hemma så det är inte så mycket uppoffring. Hela granen och julsakerna ska ju tas ner.

Hoppas ni får en bra dag.

Puss


2011.01.12 - ÄNTLIGEN!!!

HEEJ!

Har ni haft en bra dag?? Min har varit rätt tråkig men imorgon tänkte jag att jag skulle aktivera mig mera. Jag tänkte städa ut julen, städa lägenheten, diska och laga mat. Imorgon blir det en ny rätt, något som jag aldrig har gjort förut för jag har hittat på det själv =) Om ni inte skvallrar för min sambo så kan jag säga vad det blir... Det blir ugnsbakad torsk med spenat och citrussås och potatispure. Ska bli spännande att se hur det smakar =)

Så till den glada nyheten. Jag har haft en kurs som slutade i slutet av november och det blev en massa personligt strul för läraren vilket gjorde att betygsättningen har dragit ut på tiden. Vi fick mail innan jul om att hon hade lämnat våra betyg till expeditionen för inrapportering och sedan dess har jag hållit utkik ett par gånger per dag. Har det kommit något betyg?? Nepp, så tidigare idag struntade jag i att titta för det var ändå så sent på eftermiddagen så de har nog slutat för dagen iaf.
För en liten stund sen hade jag inget bättre för mig så jag loggade in och döm av min förvåning när den hade blivit inrapporterad, vid 9 på kvällen. Haha det hade jag aldrig trott.

Iaf så blev jag mycket glad över att jag fått ett VG på kursen (vi kan bara få VG, G eller U(nderkänt)). Den här kursen hade vi haft endast grupparbeten och inlämningar och jag hade verkligen jobbar järnet så det kändes skönt att det lönade sig =)

Nu blir det snart dubbelavsnitt av Say yes to the dress, mitt favoritprogram just nu=)

 

 



Alla bilder är fram TLC:s hemsida för programmet

Sov gott
Puss

2011.01.12 - Dålig fantasi...

Hej hej!
Sorry med den kassa rubriken men jag har ingen fantasi alls just nu. Kan vara så att jag är understimulerad just nu. Tyvärr får jag ju inte göra någonting fören imorgon eftersom jag fortfarande smittar (om det nu var magsjuka). Egentligen ska man vänta upp till 72 timmar för att vara helt säker att man inte smittar men regeln är 48 timmar (efter sista utbrottet). Så imorgon är jag fit for fight att göra saker. Jag skulle så gärna vilja träffa Elin innan hon flyttar, vi får väl se om hon har tid imorgon...

Annars har det inte hänt så mycket här hemma. Jag är uttråkad, tittar på en massa sliskiga (mysiga..?) program på TVn och har allmänt tråkigt.

Hoppas ni har en trevlig dag. Jag ska försöka hitta lite inspiration =)

Puss


2011.01.11 - Lite piggare

Hej hej!!

Eller nu ljög jag, jag är mycket piggare. Sambon kom hem förut och jag var så uttråkad och samtidigt glad över att få någon att prata med att jag bara var tvungen att driva med honom.

Sambon: "Jag ska ta och ringa Esten och kolla om de spelar, för visst var det okej att jag spelade lite??"
Jag: "Nej"
S: "Va..? eh nehe"
J: "Haha klart det är"

S: "Vad har jag för tider att hålla mig till??" (jag tittade på TV)
J: "En timme när det här programmet är slut..."
S: "Omen vad kul... skojar du med mig??"
J: "Klart jag gör men jag vill se klart det här"

S: "Åh vad jag har varit sugen på ett stort glas mjök hela dagen, jag måste ta lite innan jag hoppar in i duschen."
J: "Gör det du men då får du gå och handla för vi har ingen mjöl..."
S: "VAAA?? Har vi inte...fan då =("
J: "Hahahaha jag var bara tvungen"
S: "Ome fan vad du är taskig..." ;)

Hehe inte lätt att komma hem för stackarn men jag hade skitkul. Han trodde inte att jag var sjuk längre, undrar varför..? =)

Nu har jag fått i mig lite mat (tomatsoppa med makaroner) och det har gått bra. Jag är mycket mycket piggare nu så jag tror bara att det var någon liten bacill som ville mig illa. Det känns skönt faktiskt.

Nu blir det...eh ingen aning faktiskt. Vi får se

Puss


2011.01.11 - Magsjukan is in da house...

Godmorgon kan jag nästan säga!

Som ni märkt var det ganska kass uppdatering igår och idag och det finns en ypperlig förklaring till det. Jag har blivit magsjuk... Fan fan fan

Det började med att jag kände mig konstig hela dagen igår. Under dagen började magen känns konstig och illamåendet kom krypandes. Jag hoppades på ett mirakel men nej. Det blev magsjuka... Jag tror att det slutade nån gång under natten så sen fick jag sova iaf. Sambon ringde ock väckte mig vid halv10 och då mådde jag bara illa. Gick sedan upp, la mig på soffan och somnade om. Vaknade igen för kanske en timme sedan och mår nog rätt bra tror jag. Illamåendet är kvar, trött och matt men det är kanske inte så konstigt om man har bott ett par timmar vid toaletten...

Fan också, jag skulle ju göra min tenta idag. Det var ju bara att ställa in, men enligt min lärare så kan jag göra den senare i vår istället så det känns bra. Jaha så gick det med mitt jullov då. Men jag hoppas på snabb återhämtning så jag iaf kan njuta några dagar.

Jag måste försöka ta mig ner till affären om en stund och handla. Jag har ju så klart ingenting att äta här hemma (som passar en sjukmage vill säga) och jag eftersom jag mår lite bättre nu så tänkte jag springa dit, handla och springa hem igen. Så blir det för sambon kommer troligtvis inte hem igen och även om han skulle göra det så tar det ganska många timmar till och jag tror att jag behöver något i magen ganska snart...

Aja hoppas ni har en trevligare dag än vad jag har...

Puss


2011.01.10 - Jullovet slut...

Godmorgon!

Nu känns det verkligen som alls ledigheter börjar ta slut och alla återvänder till vardagen igen. Synd ara att mitt jullov faktiskt börjar imorgon =) JIIPPI!! Efter tentan imorgon så har jag en hel veckas jullov innan den nya terminen börjar. Den ska jag ju iof bara gå på en dag innan vi åker till Sälen. Så jag ska inte klaga...

Idag däremot är det plugg, plugg och åter plugg som gäller. Åhh vad jag längtar till imorgon kväll, när jag äntligen kan vara ledig på riktigt sen ett par månader tillbaka. Så på Onsdag blir det SOVMORGON!!! Utan att ställa någon klocka eller någonting annat som ska störa. Kanske till och med så att jag stänger av telefonen tills jag vaknat så jag verkligen inte kan bli störd.

Nej nu blir det frukost och sen plugg. Vi hörs om ett par timmar.

Puss


Det får bli en skål "godis" till filmen. M...

dsc02546 (MMS)

Det får bli en skål "godis" till filmen. Mums :)


2011.01.09 - TVÄTT...

Godmorgon!

Eller godförmiddag snarare då vi har varit uppe sen 7 och tvättat. Efter att jag hade puttat upp sambon ur sängen så hade jag egentligen ingen lust att gå upp så jag försökte somna om och hoppas på att sambon skulle gå ner själv till tvättstugan. Det värsta är första gången man ska ner för då ska alla kläder plockas ihop och de ligger på 3 olika ställen. Han började skaka min fot så jag faktiskt förstod att "Fan jag fick inte sova kvar...". Aja det var bara att masa sig upp och ta sig ner till tvättstugan.

Så fort vi kom upp igen la jag mig i soffan och somnade om. Nästa gång det var dags att gå ner, gick min underbara sambo ner själv för jag sov. Sista gången gick faktiskt jag ner så han fick sova, ge och ta =)

Idag blir det mycket plugg igen. Jag var ganska duktig igår och pluggade hemma hos Timmie och Linda men nu måste jag lägga in en mycket högre växel. Jag har 2 hela dagar kvar och en stund på tisdag innan jag åker (tentan börjar 14). Jag vill verkligen klara den här tentan...

Nej nu får det bli frukost (tror sambon ville ha Picasso idag så vi får väl se)

Puss


2011.01.08 - 800...


Ni (och jag) får en blombukett...

Hehe fick just se att det förra inlägget är mitt 800:de inlägg på denna blogg. Det är ju alltid något. Nästa gång som vi firar stort får bli det 1000:de. Hoppas det kommer snart för jag har tänkt att bli lite mer aktiv här på bloggen. Ibland skulle det vara skönt att vara flera som bloggade just för att det alltid skulloe vara aktivitet här på bloggen, men ni verkar gilla att följa just mitt liv och då blir det lite upphåll ibland när mitt inre säger ifrån. Sån är jag =)

Tack iaf att ni följer min blogg, det är kul att se!!!

Puss puss


2011.01.08 - Dagen...

Godkväll allihopa!

Denna dag blev inte rikitgt som jag hade planerat från början men ack så trevlig jag har haft det =)

På förmiddagen messade Elin och "krävde" en lunch med oss. Hehe absolut jag smet gärna från mina böcker en stund. Så lunch på Café kaka blev det med pasta, kyckling, bacon och ädelostsås. MUMS!! (Jag fick tyvärr ont i magen och kallsvettningar senare så nånting var det som min mage inte tyckte om...) Vi hann prata en massa "skit" och ta en tur på stan. Tur det för jag kunde då köpa nya pennos så jag kan fortsätta skriva fina föreläsningsannteckningar =) Mina gamla har börjat torka så ungefär hälften blir i färg och resten får man gissa sig till hehe

På vägen hem ringde sambon och sa att han var på väg till Timmie och Linda. Han fick slå runt och hämta upp mig efter att jag hade hämtat mina pluggsaker. Så precis som igår så slipade sambon och Timmie trapp, Linda spelade och jag pluggade. Hehe jag hann även med en sovpaus i soffan också. Jag blev jättekonstig efter maten som jag åt på kaka. Det kan ha varit för mycket laktos för min ganska tomma mage eller något annat som min mage inte ville tåla så bra idag. Den kan vara så där ibland så det var ingenting som var dåligt från restaurangens sida för Cicci åt samma mat utan att känna av något (tror jag iaf för hon sa inget)...

Nu sitter vi hemma, jag framför datorn och ssmbon framför X-box och tar varsin öl. En så skön lördagskväll man kan ha! Snart blir det till att lägga sig ner i soffan, titta på när sambon spelar och slumra lite.

Hoppas ni får en trevlig kväll. Ska ni ut eller vara hemma??

Puss


2011.01.08 - Återblickar...

Hej igen mina vänner!

Efter dagens träff med Elin och Cicci så fick jag höra att de hade missat några utav bilderna jag lagt upp de senaste dagarna. Så för att de och många andra av er ska slippa leta i arkivet efter dem så kommer de nu här igen...

Vi börjar med sommarens mål =):


Sen har vi klänningen som just nu är en favorit:




Puss på er sötnosar =)


2011.01.08 - Bra musik!!

Hej hej hej hej hej!!!

Huur har ni det?? Jag har ett tips på något som kan göra alla glada: rikigt bra MUSIK!!!!

Alltså finns det något bättre än musik, egentligen. Jag är en sån att när jag är på bra humör vill jag höra poppig, härlig musik (eller all musik funkar då) och när jag är deppig, ledsen vill jag höra rikitgt tung musik. Jag klarar inte av klämkäck musik utan jag behöver ha sån musik som får hela hjärtat att dra ihop sig och tårarna börja spruta. Sen när jag lyssnat på den musiken en stund, fått deppa ihop rikitgt ordentligt så känner jag mig mycket bättre. Det funkar alltid.

 


Måns fick vara på både glada och ledsna sidan för den här versionen av Hope and Glory hörde jag första gången på bloggen om Terese Rojas som 16 år gammal mördades för 1½ år sedan ungefär. Jag älskar den här versionen när jag är deppig och den poppiga versionen när jag är glad och vill dansa =)


Jag försökte hitta fler men de fanns inte på youtube.

Några låtar man bli rikitgt glad av och bara vill dansa är bla:

 

Alla låtar från Måns kan få en på rikitgt bra humör eller upptempo låtar från Melodifestivalen =)

2011.01.08 - Sovmorgon...?

Godmorgon på er!

Jag tänkte att jag skulle ta lite sovmorgon idag eftersom jag gick upp så tidigt igår och var jättetrött igår när jag gick och lade mig. Jag struntade i att ställa klockan och skulle bara få sova ut... Hmm sambon vaknade vid 05.45 och kunde inte somna om så han gick upp och lade sig i soffan och tittade på TV. Själv somnade jag om och vaknade inte fören.... 09.15. Yeyy vilken sovmorgon det blev... Hmm aja det är väl rätt bra för att vara jag men iaf. Jag förstår inte dem som kan sova in på eftermiddagen. HUR GÖR NI???

Igår var vi hos Timmie och Linda hela kvällen (och en bit av eftermiddagen). Sambon och Timmie slipade och skrapade deras trappa som ska målas, Linda spelade X-box och jag pluggade. Eller jag försökte att plugga, hade inte direkt lust med det efter tentan men jag kom igenom ett par kapitel i boken faktiskt. Jag känner mig rikitgt duktig. Det är så skönt att vara där för det är aldrig några krav på någonting, me like =) Vi hann även med en bastu och det behövdes för jag skakade av att jag frös så himla mycket. Helt sjukt hur man kan frysa så mycket när man är inne och har tjocka kläder på sig.

Idag blir det mera plugg, men också en lunch med Elin. Ska bli kul att hinna se henne innan hon flyttar till Götet. Uch vad jag kommer att sakna henne. Jag hade ju hoppats på att hon skulle komma in i Uppsala så jag fick ha henne närmare mig men tyvärr tyvärr. Aja det är skönt att hon kom in på skolan nu när hon har kämpat så hårt att jag bara kan vara glad för hennes skull. Jag får helt enkelt ta och åka lite oftare till Göteborg istället =)

Nej nu måste jag göra mig iordning, plugga och sen ner på stan.
Ha en bra lördag.

Puss


2011.01.07 - One down, one to go...

Hej hej!

Jag orkade bara inte blogga imorse innan jag åkte till Uppsala, som ni kanske kan förstå. Vägen dit gick bra, inga större problem. Väl framme märkte jag hur sjukt trött jag var, jag orkade knappt ta mig ur bilen. Ur och iväg till slut för att försöka hitta dit vi skulle ha tentan. Vi var på Ekonomikum istället för på Gimogatan som vi brukar och det är alltid lika intressant att se om man ska hitta fram i tid.

Efter en stunds letande hittade jag fram till rätt dörr (trodde jag) men jag var för tidig och endast den yttre dörren var öppen , inte den inre så jag gick ut igen på jakt efter en öppen dörr. På vägen hittade jag lite kursare, rikitgt kul att träffa alla igen =)

Till slut öppnades dörrarna (vi var för tidiga) och vi kunde hitta fram till tentalokalen. Det var fler än jag som kände att omtentan var garanterad. Jag kan lova att jag fick panik när jag såg första frågan och knappt fattade vad det stod. Ofta brukar man ju börja med en ganska lätt fråga och sedan bli svårare, så jag trodde inte att jag skulle klara en enda fråga. Jag hoppade över nummer ett och gick vidare till nummer två som, som tur var, var en fråga som jag faktiskt klarade av. När jag sedan gick tillbaka till ettan kändes den inte rikitgt lika hemsk längre =)



Aja jag tog mig igenom hela tentan och hoppas att det gick vägen. Jag var kanske lite väl negativ igår eller också så var tentan enkel, vad vet jag men jag hoppas att jag klarar den. Jag har verkligen ingen lust att göra om den. Det kändes som om jag nog har klarat den så vi får sen när vi får tillbaka den.

På vägen hem var det snöstorm nu igen och sikten var skitdålig. Inte så där jättekul att köra då ingenting var plogat men hem kom jag tillslut. Nu har jag suttit här vid datorn en stund och sen blir det mera plugg. Nu är det bara att ladda om inför tisdagens tenta. Det är egntligen tentafest i Uppsala som jag hade tänkt att gå på, men det var jag bara att börja plugga igen eftersom de ändrade datumet för en vecka sedan. Lite surt men då får jag lite mer ledigt sen...



Vi får höras mer sen.
Puss


2011.01.06 - Omtenta here I come =(

Hej på er!

Ja som ni förstår av rubriken är jag inte jättepositiv inför morgondagens tenta. Jag tycker att jag har pluggat rikitgt bra den här veckan men jag kan lova att INGENTING har fastnat. Och nej det är inte bara som jag säger utan jag kommer inte ihåg något alls. Det räcker med att jag vänder sida i blocket så har det jag precis repeterat försvunnit. Skitkul att sitta och åka till Uppsala bara för att kugga en tenta och sen åka hem igen... Hmm jag ska försöka få igon positiviteten till imorgon men just nu känns det bara skit...

Jag blev lite gladare när jag gick in på systers blogg och fick mig lite inspiration inför bröllopsplanerna. Hon hade lagt upp 3 inlägg med olika infallsvinklar. Åhh vad jag längtar tills vi bestämt ett datum så man får sätta alla idéer i praktiken =) Jag längtar!!!!

Nu blir det till att planera kläder inför imorgon, packa väskan (glömde ju pennskrivet till en tenta...PANIK) och skriva upp koden som jag måste ha med mig så allting är klart imorgon. Jag vill inte gå upp tidigare än jag abslout måste, ska gå upp runt 04.30 liksom...

God natt och sov så gott...


2011.01.06 - Imorgon gäller det...

Godförmiddag!!

Imorse var det rikitgt rikitgt jobbigt att gå upp. Jag gick upp vid 7.15 men satte mig i soffan och ville bara somna om. Efter en stund kom sambon upp och övertalade mig att jag faktiskt kunde somna om en stund om jag ville, det var ju rätt tidigt ändå. Så jag ställde klockan på 9 och somnade om. Sen orkade jag bara inte vakna när klockan ringde så vid halv10 kom jag igång igen. Men då kände jag mig pigg och utvilad och det är första gången på länge.

Sen var det frukost och sen tänkte jag börja plugga. Som vanligt så hamnar man här och gör en massa annat än att plugga =) Tror jag börjar tröttna på att läsa just nu, synd bara att det börjar om igen imorgon efter tentan, men på tisdag kväll får jag lite lung och ro =)

Nehepp nu måste jag faktiskt plugga.

Puss


2011.01.05 - Middagsbjudning...

Hej hej!

Jag och sambon tidigare ikväll...

J: Åh jag börjar bli hungrig.

S: Mmm jag med, vad ska vi äta?? Kebab??

J: Nej vi har ju blivit nyttiga, jag letar i köket.

S: Jaja...

Jag går och letar i köket och inser att det inte fins så mycket att hänga i julgranen.

J: Där fanns det inte så mycket att hämta...

PIP PIP

S:
Timmie och Linda undrar om vi vill komma över på mat.

J: Fråga när vi kan komma =)

Hehe de kände på sig att vi var hungriga =)

Vi skyndade oss över och fick smaka på en lasange med bandspagetti istället för plattor. Mycket gott måste jag säga.
Sen blev det några rundor biljard innan vi åkte hem för jag behövde plugga. Ehh jag hamnade visst här så jag får sitta till sent ikväll... Eller också så går jag och sover snart och går upp tidigt imorgon. Det var iaf mycket skönt att omma ut och träffa lite människor. Jag var ute en snabbis i måndags för en snabbhandling på Ica, annars har jag suttit instängd i lägenheten sen i Söndags. Kanske var dags att komma ut lite, eller vad säger ni??

Det får nog bli sänggång snart och tidigt imorgon.

Sov så gott.

Puss


2011.01.05 - Min klänning???

Jag har nu lyckats ta en liten paus i pluggandet och surfade in på lite bröllopssidor för att titta på lite klänningar. Det är något jag brukar göra när jag har tråkigt. Som ni kanske förstår så är mitt favoritprogram på TV just nu "Say yes to the dress" som går på TLC. Där filmar de från Kleinfeldts i New York (typ väldens största lager av klänningar) och där hjälper de blivande brudar att hitta sin drömklänning. Åhh vad jag skulle vilja vara rik och åka dit och köpa min klänning. Men uder tiden som jag väntar på att storkovan ska håvas in så får jag nöja mig med att titta på klänningar i Stockholms affärer (Eskilstuna har knappt något utbud..).

Jag hittade faktiskt en som jag föll lite för på Bridal outlet, Wilhelmina heter klänningen...
Vad tycker ni??? Kan den passa mig???


2011.01.05 - TRÖÖÖÖTT....

Hej och godmorgon på er!

Här har vi varit uppe sen strax efter 7 tror jag, men jag kan lova att jag inte är pigg. Jag var iaf duktig och åt gröt, smörgås och en kopp rött te. Om ni tycker att jag är tjatig om min mat så är det för att det är ett väldigt stort steg för mig att äta ordentligt. Jag har ju inte varit så bra på det under åren...

Nu har jag surfat runt en stund och det är dags för plugg igen. Förhoppningsvis piggnar jag till snart så någonting fastnar i huvudet. Om jag kör riktigt hårt ett par timmar så kan jag unna mig en lunchlur sen. Jag älskar att sova middag =)

Hoppas ni får en bra dag.

Puss


2011.01.04 - Riktig pluggdag...

Hej hej!

Idag har det varit en riktig pluggdag. Jag har suttit nästan konstant från halv11 fram till för knappt en timme sedan. Jag har bara haft paser för att äta lunch och laga middag. Några micropauser för att kolla facebook eller läsa bloggar har jag också gett mig själv. Annars har det varit fullt ös. Nu är det bara två dagar kvar att plugga så det börjar dra ihop sig. Jag kommer nog att vara rätt fokuserad på dagarna på att plugga så om jag är dålig på att uppdatera, låter konstig i telefon osv så är det därför, inget annat. Sambon börjar tröttna på att vara hemma nu (jag är ju inte så social direkt), men idag förhörde jag honom faktiskt en stund på hans körkortsteori (han håller på att plugga till att ta BE-körkort). Det var bra för även jag lärde mig en hel del...

 
Jag kan bli lite knäpp efter ett tag... =)

Idag gjorde jag faktiskt världens godaste potatismos. Vi har faktiskt varit riktigt duktiga på att LAGA mat till varje måltid. Dessutom äter vi frukost, lunch och middag, vilket vi inte alltid gjort förut. Om jag inte äter frukost så brukar jag inte bli hungrig fören på kvällarna eller iaf runt 16-17. Det inte inget bra jag vet men jag har varit väldigt lat när det kommer till mitt matintag. Och ni som tror att jag svälter mig: Jag väger mer nu än när jag jobbade och åt frukost, lunch och mellis varje dag + middag (eller lättare måltid) på kvällarna. Det har liksom varit enklare att sova och plugga lite på den tiden som det tar mig att göra och äta frukost. L A T -syndromet kallas det =)

Iaf så gjorde jag ett jättegott potatismos idag. Jag kokade bara potatis och under tiden värmde jag på mjölken så den blev kanske 60 grader (så varmt att det bränns om man stoppar ner fingret men inte bränner fast i botten eller kokar). Den kokta potatisen mosar jag med elvispen och blandar i lite flytande margarin. I med en del av mjölken och vispa hårt. Tillsät sedan mer mjölk och vispa hårt till konsistensen blir som ni vill ha den. Då vispar ni in så mycket luft att moset nästan blir vitt (iaf väldigt ljust). Häll i svartpeppar och salt efter smak och vips. FÄRDIGT!!

Så himla gott med några stekta fiskbitar till =) Som ni märker gör jag inte mat efter recept utan efter smak och tycke. Det brukar bli bäst så och efter ett par gånger så har man fått in känslan på hur mycket som är bra för att det ska bli som godast =)



Nej nu har klockan runnit iväg och jag måste upp tidigt imorgon också för heldag med böckerna.

Sov så gott.
Puss


2011.01.04 - Vill vinna Cliniderm!!!

Hej på er!

Just nu är jag med och tävlar med härliga produkter från Cliniderm hos niiinis.blogg.se. Åhh jag vill så gärna vinna dessa produkter. Både mitt ansikte och min plånbok skulle älska dessa produkter =)

Om ni vill ha chans att vinna så gå in ni också och tävla... ---> HÄR

 

Bliderna är lånade från Niiinis blogg...

2011.01.03 - Nackspärr...

Hej halloj =)

Nu har jag suttit rätt många timmar och pluggat så för en timme sen la jag ner för idag. Jag gick och handlade lite och sen lagade jag mat till mig. Det fick bli korv med bröd, en smörgås och en kopp rött te. Visst är det typiskt att man har blivit nyttig just när jag gått in i en tentaplugg period. Jag vet inte hur det är med er man jag behöver något att knapra på medan jag pluggar. Inte hela tiden men så där ibland. Vad knaprar man på då om man inte får knapra på något onyttigt?? Jag hittade lite pepparkakor som fick duga även om det inte är jättenyttigt.

Till råga på allt tror jag att jag håller på att få nackspärr. Kn jag aldrig få ha en normal uppladdning. Alltid ska det vara någonting som stör. Än så länge har det varit tabletter som gjort mig "full", feber och annat smått och gott.

Nu blir det lite House och sen sängen. Inget uppe till 3 inatt inte...

Puss


2011.01.03 - Ojdå...

Hej på er!

I itt sista inlägg skrev jag att jag skulle gå och lägga mig så jag var pigg till idag. Tror ni att det blev så?? Nepp, varken jag eller smabon var trötta vilket var väldigt konsigt då jag hade sovit kanske 6 timmar natten innan och han 3 timmar. Jag försökte till och med bädda ner mig i soffan framför dåliga program för att somna, jag gör ju alltid det. Nejdå, inte igår. Jag tror att jag somnade vid 3-tiden inatt... Jättehärligt att då dessutom bli väckt av att smabons telefon ringde vid 7. Jag som hade tänkt att sova till 8 iaf. Jag tvingade mig själv att somna om (ytterligare en bra sak med mig, för det mesta) och sov till halv9. Då var det bara att gå upp och laga frukost: Linfrö- och havregrynsgröt med lingonsylt och en kopp rött te. Mums...ehh not. Det var väl gott man ingen frukost är god när man precis har gått upp.

Sen var jag tvungen att försöka vakna lite innan det var dags för plugg. Plugg plugg och åter plugg kommer den kommande veckan att överösas av. Men jag får vara possitiv, pluggar jag hårt nu så får jag nästan 2 veckor helt ledigt sen innan de nya kurserna börjar. Då ska vi dessutom hinna med att åka på skidweekend också... Så sköönt!!!

Aja nu har jag ätit lite lunch som sambon var snäll och lagade till och nu har jag passat på att ha en liten lunchrast innan jag ska dyka ner i böckerna ingen.

Hoppas ni har en trevlig dag.

Puss


2011.01.02 - Myskväll...

Halloj halloj =) (jag kommer att använda det jämt nu bara för att visa att det är coolt hehe)

Vi har nyss kommit hem från en riktig myskväll hos Cicci och Martin. Egentligen skulle vi har varit flera men det slutade med att det blev vi fyra. Vi hämtade mat från Innovation och sen blev det sällskapsspel för hela slanten. När och fjärran som killarna tyvärr vann fast vi var bättre (de hade tur och fick jättelätta frågor) och sen blev det TP som vi tjejer vann. Riktigt härlig kväll som jag gärna gör om snart igen. Jag och sambon älskar att spela sällskapsspel men ingen i bekantskapskretsen på sambons sida gillar det. Vi får nog ta och boka upp Martin och Cic lite oftare =)

Nu blir det nog sängen så jag orkar gå upp och plugga imorgon.

Puss


2011.01.02 - Sista dåliga dagen...

Hej halloj på er!

Är "Halloj" ett vanligt uttryck eller är det bara jag som använder det?? Jag har nämligen använt det så länge jag kan minnas och tycker att det är ett bra uttryck. Sen tittade jag på en Idol-audition för ett par år sedan (med den gamla juryn) och då kom det in en tönt som sa halloj till juryn. Det slutade med att de garvade åt honom för tydligen var det ett astöntigt uttryck... Hmm är jag tönt då eller?? Jag kan säga att jag använde inte halloj på ett tag efter det men kan inte sluta så det kom tillbaka rätt snabbt.

Aja idag har vi också haft en luuugn dag. Det behövdes för jag går och drar på något så jag är sjukt trött och har ont i huvudet hela tiden. Imorron däremot börjar tokplugget igen då jag skjutit upp mitt tentaplugg lite för länge nu eftersom jag började bli dålig förra veckan så nu är det långa dagar som gäller. Minst 9-19 varje dag den här veckan, tenta på fredag och från fredag eftermiddag börjar tentaplugget för nästa tenta som är tisdagen efter. Så ni lär få höra en hel del om det här på bloggen...

Idag har jag haft min sista dag som onyttig och slö. Från och med imorgon ska jag ta tag i mitt liv och börja äta ordentligt. Dessutom måste jag hitta former av träning som jag kan göra utan att få ont. Ni vet ju att mina leder är dåliga så de orkar inte för hög belastning. Därför har jag tänkt att börja på motioncykeln och ta långa snabba promenader. Sen när det kommit igång kan jag börja med andra träningsformer. Någon som har några förslag??

Mitt absolut första mål att klara av är att äta frukost varje dag igen. Det kommer nog att bli det svåraste men det viktigaste. Jag har därför köpt hem linfrön som jag tänkte koka gröt på tillsammans med havregryn. Den kommer att smörja tarmarna och sätta dem i arbete. Borde funka ganska bra. Eller vad tror ni??

Bildkälla
Jag tror inte att sambon skulle gilla om jag blev så här vältränad men jag skulle gärna sträva efter det. Riktigt snygg kropp och om jag så skulle bli hälften så vältränad så skulle jag bli nöjd =)

 


2011.01.01 - Årets lista...

Jag hittade en lista hos Spiderchick som jag kände att jag ville svara på jag med. Så så här blev den:

Har du gjort något i år som du aldrig gjort förut?
Jag har faktiskt varit utomlands (Kreta) med min sambo vilket var nytt både för mig och honom (jag var i Italien när jag var 2-3 år men det minns jag ju inte så det räknas inte)

Har du några nyårslöften?
Som så många andra så kommer jag att satsa på en sundare livsstil med bättre kosthållning och mera motion. Eftersom jag har haft så ont i mina leder under 2010 och inte vetat varför så har jag inte vågat eller kunnat träna knappt någonting och det börjar synas kan jag lova. Jag vill ha tillbaka min vältränade (?) kropp... Vi är en grupp som kommer att köra peppning av varandra för att orka fortsätta så det kan nog bli bra =)

Vilka länder besökte du?
Kreta, Finland 

Vad var din största framgång 2010?
Framgång vet jag väl inte men det största jag gjorde var att säga upp mig från mitt jobb och gå tillbaka till skolan. Dessutom flyttade jag halva mitt bohag till Uppsala. Dessutom förlovade jag och min sambo oss och planerar nu vårt kommande bröllop =)

Största misstaget? 
Oj, ehhh vet faktiskt inte. Att jag inte gick till doktorn tidigare???

Den bästa nya personen du träffade?
Det måse vara alla mina underbara språkvetare som jag har träffat. De gör verkligen livet borta hemifrån mycket roligare att leva =)

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Första delen av året var jag nog mycket ledsnare än tidigare då jag dels hade ont ont ont och dels för att jag kände att jag hade kört fast i livet och inte visste hur jag skulle ta mig vidare.
Den andra delen av året har jag nog varit mycket gladare än vad jag varit på länge. Miljöombytet och svaren från läkarna gjorde att humöret gick upp i topp igen =)

Vad önskar du att du gjort mer?
Jag önskar nog att jag hade umgåtts mer med min syster och systerdöttrar för jag saknar dem så mycket men det var en intensiv höst där jag knappt hann andas vid vissa perioder. Det får bli en bättring på det under 2011.

Vad spenderade du mest pengar på?
Bensin skulle jag tro. Vad gör man inte för att kunna ha kakan och äta upp den.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
När min sambo friade, när min söta systerdotter såg världen för första gången, när jag började bland språkvetarna...


2011.01.01 - Årets första dag...

Hej och godmorgon/ god förmiddag!

Som vanligt så lyckas jag aldrig sova speciellt länge när jag har varit ute och gått och lagt mig sent. Imorse vaknade jag vil halv9 tror jag. Lite surt med tanke på att jag faktiskt vr trött fortfarande men kunde bara inte somna om. Så jag vet att det bara är till att gå upp och sätta sig framför TVn och datorn. Om en stund hoppas jag på att kunna somna om en liten stund i soffan, det brukar bli lagom tills sambon kommit upp ur sängen =)

Hade ni ett trevligt nyårsfirande???
Vi hade det riktigt mysigt hos Timmie och Linda med god mat, roliga spel och härliga människor. Tyvärr har jag ju tampats med någon konstig bacill i min kropp så jag var taggad så länge som tabletten gjorde sitt i kroppen. Sen gick det utför och jag ville bara hem och sova. Det gjorde inte saken bättre att min sambo råkade skalla mig precis vid ena tinningen när vi råkade krocka med huvudena och jag fick skitont i hela vänstra ögat. Att det dessutom kom världens sönoväder lagom till 12-slaget gjorde att mitt humör sjönk ännu mera. Men jag hängde med till klubben en stund och vid halv2 kände jag att det var dags att gå hem. Det tyckte även sambon då även han är dålig. Tror han höll på att få feber igår så vi lär ha en väldigt lugn dag i dag.

Jag hoppas på att kunna visa er lite bilder senare men vi använde inte vår kamera så himla mycket. Ska se om det är några som är bloggvänliga =)

Ha en fortsatt trevlig dag.

Puss


RSS 2.0