2011.11.11 - REDAN FREDAG

Hello boys and girls!

Idag har vi dagen med magiskt datum, 111111. Det är en sådan hysteri om detta datum så jag blir helt knäpp. Alltså under 11 års tid har vi haft det här fenomenet och även nästa år blir det så eftersom vi då avslutar med 121212. Men jag kan bli helt galen. Jag menar det började väl på riktigt -08 när den dagen hamnade på en lördag vilket gjorde att alla par som kunde beslutade sig för att gifta sig då bara för att det var ett häftigt datum. Idag är det dessutom mängder med par som gifter sig på en fredag bara för att det är ett häftigt datum. PÅ EN FREDAG!!! Vad är det för fel på er, fredagar är (iaf för mig) en dag för begravningar. Alltså en sorgens dag och jag skulle aldrig för mitt liv få för mig att gifta mig idag bara för datumets skull. Vill man inte att ens bröllopsdag ska vara speciell och unik dessutom. Hur kan den vara det när det finns tusentals andra par som delar samma dag. Det måste ju dessutom vara köer in i kyrkorna för att hinna med alla... jag hörde dessutom om en kyrka där det var 11 par som skulle vigas samtidigt vid 11.11 på förmiddagen. Alltså hur speciellt blir det då? Nej tacka vet jag egna datum.

Det är därför jag är i mot nyårsafton, midsommarafton, pingstafton, valborgsmässoafton mfl för att ALLA andra vill gifta sig eller förlova sig då. Jag vill som sagt ha ett "eget" datum och denna hysteri slutar förhoppningsvis nästa år. Men då har jag en fundering till, ska folk gifta sig en onsdag då eller eftersom det är då som 121212 ligger? Vem fan vill komma på bröllopsfest mitt i veckan eller sparar man festen till helgen då??

Okej jag kanske låter bitter men det är jag verkligen inte. Jag blir bara trött på att folk helt plötsligt måste gifta sig bara för att det blir ett sådant datum, gift er av kärlek istället....

Så nu har jag fått vara lite sur, jag lovar att resten av dagen blir bättre.

Idag är det iaf redan fredag och denna vecka har gått så sjukt fort. Det känns som om det nyss var måndag liksom. Men arbetet med uppsatsen har gått framåt väldigt mycket denna vecka så nu blir det till att börja skriva, skriva, skriva på den. Det är drygt 2 veckor kvar till prel-uppsatsen ska in och 4 veckor tills den slutgiltiga ska vara inne... Men jag ska klara det!!

Nu blir det lite slappa på soffan.

Puss


2011.11.07 - MÅNDAG

Godförmiddag!

Hehe jag var på väg att skriva godmorgon men kom på att klockan faktiskt var halv11. Då får man inte säga morgon längre tycker jag. Men tro inte att jag gått upp nu bara för det, nej jag har varit uppe sen 7.30 ungefär. Som vanligt kan jag sitta i soffan med datorn framför tvn och bara göra ingenting i alldeles för många timmar. Jag har blivit en riktig student nu där man gärna sover länge på morgnarna (och är fortfarande skiittrött vid 11) och är uppe länge på kvällarna (gäller endast vardagar). Inte bra kan jag lova för jag får mycket mindre tid att göra allting på.

Jo och tro inte att jag kan vara uppe sent på helgerna då också. Nepp då blir jag fortfarande trött väldigt tidigt på kvällen. VARFÖR??? Det är riktigt irriterande för på helgerna vill man ju passa på att umgås med vänner och sambon. Så fort sambon kommer hem så blir jag jättetrött. Jag skyller på att det är för att han gör mig så trygg att jag kan slappna av (och blir då trött) hehe.

Och detta var dagens I-lands problem. Hehe
Idag blir det Uppsala som gäller med en föreläsning i Språksociologi. Det brukar vara intressant så det blir nog bra. Resten av veckan blir uppsats för hela slanten.

Oj nu måste jag sticka så jag hinner i tid.

Puss


2011.11.06 - NY TELEFON

Hej hej på er!

Nu är det söndag igen och helgen börjar lida mot sitt slut tyvärr. Även denna helg har varit mycket mysig, fylld med både skratt och tårar. Eftersom det vara alla helgonahelgen så var vi till kyrkogården igår och tände ljus för våra kära. Det var så himla vackert i mörkret bland alla ljus och det gick bara inte att hålla tårarna tillbaka. Lite jobbigt är det att få stå där bland alla ljus och tänka att varje ljus brinner för någon som gått bort, men ändå skönt på något sätt att veta att man inte är ensam om att sakna någon. Jag tog tyvärr inte någon bild på det, jag var alldeles för tagen av stundens allvar.

Men en mycket mysig kväll var det iaf med god mat och dricka med underbara vänner. Det är tur att man har dem =)

Som överskriften berättar så har jag skaffat en ny nalle. Min gamla vapendragare sedan 4,5 år tillbaka börjar bli till åren och det blir svårare och svårare att höra vad folk säger i den. Så därför har jag nu köpt en ny, en Samsung Galaxy mini (jag kan inte säga att det är så himla liten direkt). Vi får väl se om jag lyckas lära mig den snart så kommer jag att kunna blogga från mobilen också. Förhoppningsvis gör det att ni får fler uppdateringar i framtiden =)

Kvällen kommer nog att avslutas med en bra bok och sedan mys med sambon. Han åker ju iväg imorgon igen för jobb =(

Ha en trevlig kväll
Puss


RSS 2.0