2011.10.27 - KRETA

Jag lovade ju att jag skulle göra ett inlägg om vår resa till Kreta så här kommer det...

Som jag skrev tidigare så var jag sjukt utarbetad efter sommaren och så var även sambon. Han fick skjuta på sin semester eftersom det var så mycket på jobbet och det gjorde att fick vara lediga samtidigt. Vi kände båda två att vi behövde komma bort, bara få vara och vila upp oss. Därför bokae vi en resa till Retymnon på Kreta i år igen. Där behövde vi inte änna att vi ar tvungna att se en massa saker och ta en massa utflykter eftersom vi hade gjort det förra året, så om vi bara kände för att ligga på stranden och sova hela veckan så kunde vi göra det.

Jag var ju då som sagt fortfarande sjuk när vi åkte dit men höll mig uppe på Ipren. Planet gick 07.05 på morgonen och det var ett mycket mindre plan än förra året. Det skakade mycket mera om detta plan och varje liten lutfgrop kändes oerhört mycket. Alltså, jag tyckte att det var ganska läskigt (hemresan var värst kan jag lova). Men allting gick så det skulle och vi kom på transferbussen ordentligt. I år landade vi i Chania istället för Heraklion vilket gjorde att det tog typ dubbelt så lång tid att åka med bussen.

Väl framme på hotellet fick vi först reda på att vårt rum inte var riktigt färdigstädat så vi fick sitta och vänta lite. När vi väl skulle få vårt rum fick vi reda på att det rummet vi beställt (med balkong med havsutsikt) inte var ledigt fören dagen efter och att vi skulle få bo i ett annat rum så länge. Fan, kande vi eftersom vi nu fick ett rum mot baksidan. Vi använde aldrig den balkongen för det var så sjukt varmt där.

Så första dagen bestod mest av att äta mat, sova (liite för många timmar egentligen) och sen ta en sen drink på Coctail bar för att sedan gå tillbaka till rummet och sova igen.

Nästa dag tillbringade vi några timmar på stranden innan vårt nya rum blev ledigt. Gubben som hade hotellet pratade hela tiden om att de skulle kompensera oss ordentligt och de levde han upp till. Vi tog hissen upp till 4:e våningen och fick sedan gå upp en trappa till. Vi fick alltså penthouse med egen terass =) Nice!

  

   

Så under vår vecka hann vi med att njuta av sol och bad och även vila upp oss massor. Jag var helt utvilad när jag kom hem igen och det var en skön känsla.

Jag fyllde ju även år när vi var där nere och det firades på vår underbara favoritfiskrestaurang i gamla hamnen. Där uppe på takterassen där vi även åt förra året.








Fina huggtänder va??

Även resan hem gick bra förutom att jag var skiträdd vid starten. Det var det läskigaste jag varit med om och jag vill aldrig mer åka med det flygbolaget. Dessutom var inte flygvärdinnorna så himla trevliga, rent utsagt otrevliga vid vissa tillfällen. Nej, tacka vet jag Ving. Det är ett mycket bättre charterbolag även om detta hotellet var mycket bättre än förra året =)
 


2011.10.27 - TORSDAG

Hej hej igen!

Idag är det torsdag och jag skulle egentligen ha varit i Uppsala just nu. Men lilla jag som har blivit väldigt morgontrött av mig vaknade 7.10 och skulle ha åkt typ då och eftersom jag behövde tvätta håret och så, så kände jag att det inte var någon idé. Jag hatar att behöva stressa och det värsta jag vet är att känna mig stressad över att vara sen. Min sambo skrattar alltid åt mig för om jag ska någonstans så ser jag till att åka minst en halvtimme innan jag egentligen behöver åka bara för att vara på den säkra sidan. Det slutar ju alltid med att jag får sitta och vänta men hellre det än att komma in precis på klockslaget eller lite för sent. hua...

Så vad jag ska göra denna dag istället har jag väl inte riktigt bestämt mig för men jag skulle iof behöva handla mat och städa här hemma. Så kul får jag ha det. Sen skulle jag behöva ge mig ut på en springtur också. Sist fick jag skavsår av joggingskorna för att de är slitna bak på hälen. Sambon kom med tipset att tejpa med silvertejp så ska det funka. Han är ju uppvuxen med att allt gr att laga med silvertejp så det funkar kanske.

Imorgon ska jag faktiskt rida igen. Det var ett tag sen nu och imorgon ska jag rida lektion med 11 av mina gamla ridkompisar. Det ska bli skitkul faktiskt. Vissa av dem har jag inte träffat på många år så det kan nog bli mycket snack att ta igen =)

Nu ska jag nog ta tag i denna dag.

Puss


2011.10.25 - LÖNING...

Hej på er!

Haha lustigt att jag väljer att återvända en dag som denna. När hela Sverige får sina pengar för denna månad. Eller ja, inte alla för vissa har redan fått sina pengar och andra får inga alls, men hela jobbSverige iaf.

Jo jag har varit borta från denna sida ett bra tag och det har liksom bara blivit så. Inga baktankar och inte ens dåligt samvete. Det bara blev så. Hela sommaren slet jag som ett djur på mitt sommarjobb, jobbade mer än jag egentligen orkade med och var helt totalt slut på kvällarna när jag väl kom hem. Jag jobbade åt och sov under större delen av sommaren, inget socialt liv alls att prata om så när jag väl slutade i mitten av augusti så var jag blekare än någonsin tidigare.

Jag skulle dessutom ha en tenta några dagar efter jag slutat jobba men eftersom kroppen var så slutkörd blev jag jättesjuk på måndagen och hade jättehög feber och ont i halsen och en massa annat ni nog inte vill höra om. Det var så illa att jag omöjligt kunde göra tentan. Så blir det iblan och inte mycket att göra något åt. Dagen efter jag skulle gjort tentan åkte jag och sambon till Kreta. Jag knaprade Ipren hela tiden för att hålla mig på benen för jag skulle bara dit. Jag struntade i om jag var sjuk. Sova kunde jag ju göra när jag var där... Och det hjälpte faktiskt. Vi sov stora delar av första dagen och sen vaknade jag på lördagen och kände mig faktiskt nästan helt frisk. Åh det var såå skönt.

Jag tänkte ta och berätta om Kreta i ett annat inlägg men jag bjuder på en bild redan nu...
Utsikten från vår terass =)


Jag har nu börjat plugga igen sedan ett par månader tillbaka och eftersom jag läser en c-kurs så jobbar jag nu med min c-uppsats. Vad den handlar om och varför vet jag inte om ni vill höra men jag kan säga att jag samlar in material genom att mejla med utlandet... Jepp! (jag berättar mer en annan dag)

Vi har dessutom hunnit med att vara utomlands ytterligare en gång, denna gång till Mallorca för at fira mammas födelsedag. Det var så skönt att få komma iväg till värmen igen och det var verkligen behövligt.

Nu blir det lite mat och sen en löparrunda.

Hörs mera sen
Puss

 


RSS 2.0