2011.02.27 - SÖNDAG...

Hej halloj!

Är det bara jag som är världssämst på att komma på rubriker? Ibland går det jättelätt men oftast måste jag fundera länge på vad jag ska skriva... Aja jag är uppe sen ett tag tillbaka och nej, idag har vi inte tvättat. Eftersom både jag och sambon kommer att vara hemma imorgon (jag är "ledig" och han har körlektioner) och eftersom vi skulle på inflyttnings/födelsedagsfest igår så tvättar vi imorgon istället. Det kan vara skönt att slippa släpa sig upp deagen efter man kommit hem sent.

Så nu sitter jag här i soffan och väntar på reprisen av Melodifestivalen från igår. Den börjar 11.20 och jag har nu väntat rätt många timmar =) Det är jobbigt att försöka undvika resultaten innan det börjar. Jag vill ju inte titta på reprisen om jag vet resultatet =)

Nej nu skriker magen efter lite mat så jag ska väl fixa det. Jag återkommer senare.

Puss


2011.02.26 - LUGN LÖRDAG...

Godmorgon!!

Här sitter jag i min ensamhet och njuter av en lugn lördags morgon. Det är så skönt att gå upp tidigt tycker jag, känna att man kan sitta med datorn ett par timmar om man har lust och inte ha någon stress alls. Så här sitter jag nu, magen börjar kurra och har nog tänkt att väcka sambon strax.

Igår var vi på Gullivers resor och jag måste säga att jag gillar den filmen. Den var lite rolig, typisk Jack Black-film. Det ända som var tråkigt var att den räknas som en barnfilm så det var MÅNGA störiga barn/ungdommar där (typ 11-14 åringar). Vi hade ett gäng som satt bakom oss som upprepade ALLT som stod på filmen och då menar jag ALLT!!! Rätt störande måste jag säga. Dessutom är det mycket mer prassel på de tidiga filmerna så med min hörsel så hördes det bara prassel när det var som värst, inget ljud från filmen.
En sak till som var lite tråkigt vara att filmen var i 3D, men det kändes inte som om den var i 3D. Det enda som var annorlunda var att texten "flöt" omkring på duken och kanterna var suddiga. Det var inga häftiga effekter alls så den hade lika gärna kunnat vara en vanlig film. Det hade nog varit bättre...

Nej nu ska jag sluta vara negativ. Det var en mycket trevlig kväll som fortsattes på Innovation (känns som om vi är där jämnt just nu) med god mat och gott att dricka. Det avslutades med prat i vår soffa och öl. Mycket, mycket trevligt =)

Sen råkade jag somna på soffan när jag tittade på en film som jag faktiskt ville se. Jag vaknade vid 2.30 och tog mig in till sängen, men för mig känns det som om man sovit mycket mindre. Hade jag sovit hela natten på soffan eller i sängen hade det kännts bra men när det blir hackat så känns det för lite... Är det bara jag som känner så??

Aja nu blir det lite mat.

Puss


2011.02.25 - FREDAG...

Hej hopp!

Hur är det med er?? Själv är det bra. Lite tyst har det varit här men jag har inte haft så mycket att berätta. Jag är idag hemma och ska om en stund göra mig iordning för att åka med svärmor och köpa ett nytt batteri till hennes bil. Det är det vanligaste felet nu när det är så här kallt ute. Att man har ett gammalt bilbatteri så det inte orkar med att starta bilen. Ett nytt brukar oftast göra susen.

Senare ikväll ska vi på bio, sambon och jag med några vänner. Det blir Gullivers resor med Jack Black. Den verkar rolig så vi hoppas på det. Det ska blir kul att komma ut lite också. Jag har ju inte varit ute så där jättemycket den här veckan =)

Nej... jag såg just att det har börjat snöa igen. Alltså jag klagar inte så ofta men just nu börjar det kännas som för mycket. Då känns det skönt att det snart är mars så man vet att våren är på väg...

Nej nu måste jag hoppa in i duschen.

Puss


2011.02.23 - ÖVERRASKNINGSMIDDAG...

God morgon, god morgon!

Hur har ni det?? Jag har äntligen fått veta varför jag har sovit dåligt och har haft konstiga drömmer de senaste nätterna... FULLMÅNE. Det är inget jag tänker på egentligen men vissa gånger är jag nästan helt säker på att det är månens fel. Ofta får jag reda på efteråt att det varit fullmåne och då förstår jag varför jag har varit som jag varit på nätterna... Någon som känner igen sig??

Igår var det en fullspäckad dag. Det var sambons födelsedag och jag hade lovat att inte skriva om det här och på fb. Dessutom hade jag hemliga planer för honom som jag inte ville råka försäga mig om så därför fick bloggen vara tyst...

Så jag lurade honom till att tro att jag inte ens hade planerat middagen, skulle komma hem samtidigt som honom osv. Jag hörde hur besviken han lät när jag sa att det fanns köttfärs och falukorv i kylen och att vi skulle fundera på nåt att äta... Hehe så när han kom hem så möttes han av en lägenhet fylld med tända ljus, ett fint dukat bord och ett glas nyupphälld champagne =)
Han skickades sedan för att göra sig iordning medan jag gjorde klart middagen.

Det blev en tre rättersmiddag...

Förrätt: Avokado- och kräfttoast
Varmrätt: Färsbiffar med smak av vitlök och basilika, ugnsstekt potatis och morötter och cream fraich-sås. (MUMS)
Efterrätt: Chokladpuddig med grädde

Efterrätten kanske inte låter så spännande men det är nästan det ända i sötsakerväg som min sambo gillar och han älskar chokladpudding så därför är det självskrivet =)

Åh vad maten blev god igår. Det är vid sånna här tillfällen jag påminns om hur mycket jag gillar att laga mat och komponera ihop middagar. Förrätten var ett recept sm jag hittade på nätet, som jag sedan ändrade lite på efter smak, men varmrätten komponerade jag ihop helt själv...

Så nu önskar jag mig ett större kök som man faktiskt kan laga mat i. Vårt kök har nästan inga avställningytor så minsta lilla disk eller saker gör att hela köket känns belamrat. Men igår orkade jag stå ut med det och det blev rikitgt bra =)

Idag är sambon hemma så jag tänkte passa på att umgås med honom. Vi ska bland annat ta en långpromenad senare men nu blir det till att äta rester från igår =)

Puss puss


2011.02.21 - INGEN MOTIVATION...

Hej hej!

Hur har ni det?? Själv sitter jag hemma och har ingen motivation alls till någonting just nu. Jag är uttråkad och hungrig... Och denna dag har jag inte gjort många knop och på ett sätt känns det frustrerande medan de på ett annat sätt känns skönt. Förstår ni hur jag menar?? Aja det är bra att ha sånn dagar också. (Jag har blivit medbjuden på bio idag men eftersom jag vet att sambon vill se filmen också så väntar jag tills han kan se den)

Så om jag är dålig på att uppdatera just nu så är det därför. Jag har ingen riktig lust till det...

Imorgon är det älsklingens födelsedag och jag önskar att han kunde vara hemma då, iaf på kvälen så jag fick fira honom lite. Laga lite god middag till honom och bara skämma bort honom lite. Men men man kan inte få allt. Om han är i Stockholm kan jag kanske övertyga honom om att komma hem imorgon över kvällen och natten.

Nej nu ska jag laga mat, är jättehungrig...

Puss


2011.02.20 - MELODIFESTIVALEN: RESULTAT FRÅN IGÅR...

Hej halloj!

Jag lyckades inte titta på deltävlingen igår eftersom jag var på fest men jag tittade på reprisen på förmiddagen. Som jag hade tippat så gick Eric Saade vidare direkt till finalen (före alla andra). Han har oerhört mycket fans och är väldigt priffsig så det var inte helt oväntat.


Sen blev jag faktiskt överraskad över att The Playtones gick till finalen istället för Shirley´s angles som jag gillade bättre. Men men de fick ju en plats i andra chansen iaf.

En till överraskning, men en trevlig sådan var att Sara Vargas gick till andra chansen istället för Sebastian. Det var mycket trevligt tycker jag, det är alltid kul när det går bra för nya, unga artister....

Nu får vi börja ladda inför nästa veckas deltävling som också är den sista...

Puss


2011.02.19 - MELODIFESTIVALEN: DELTÄVLING 3


Alla bilder är från svt.se

Ikväll är det så dags för deltävling nummer 3 i Linköping och jag har varit inne och tjuvlyssnat på alla bidragen och har absolut hittat mina favoriter. Man hör oftast på en gång om det är en låt som svensk folket kommer att gilla, om det är en låt som jag skulle gilla eller om det är en låt som inte har någon chans.

Jag gillar när det kommer nya artister med järva låtar och försöker men oftast har de ingen större chans att ta sig vidare om det inte är en jättehit (eller en snygg kille). Då går oftast final- och andra chansen-platserna till de stora, rutinerade artisterna som redan har en stor publik som röstar på dem...

 
Så är det även denna gång. Även om jag gillar Sara Varga (som är en jazzig, lugn svensk låt) så tror jag inte att hon kommer att gå vidare. Likså Simon Forsberg, tyvärr. Att det dessutom är Fredrik Kempe som har skrivit Simons låt gör att jag gillar den ännu mindre.



Om man däremot tittar på Eric Saade förra året så hade han allt trots att han var debutant. Han var snygg, dansade och sjöng sin poplåt skitbra. Att han dessutom hoppade in i en dusch på slutet gör ju bara saken ännu bättre. I år är han tillbaka med ännu mera dans och ännu mera attityd i låten vilket gör att han är i samma liga som Danny. Jag är helt övertygad om att Eric kommer att gå direkt till finalen ikväll och det kommer att bli en stenhård kamp mellan honom och Danny om alla flickors hjärtan (och pengar) i finalen.



Att Shirley Clamp är bra, vet vi. Även hon kom in som en debutant i melodifestivalen för ett antal år sedan och sopade banan med alla gamla rävar. Att hon nu dessutom kommer med två skönsjungande tjejer gör det hela ännu bättre. Jag gillar dem och jag hoppas (och tror) att de också kommer att gå vidare, antingen till finalen eller till andra chansen.

Hur blir det då med de andra? Jag har 4 låtar kvar och bara 3 till får gå vidare i tävlingen. Hmm det kommer att bli tufft. Jag tror iof inte att Sara Lumholdt går vidare av den anledningen att hennes låt inte passar henne i verserna. Den är för låg för henne där och det är synd för den är så mycket bättre i refrängen.



Då var vi nere i 3... Sebastians och Linda Sundblads låtar känns inte tillräckligt starka heller, man jag gillar nog Linda mer än Sebastian så jag hoppas på henne.
 


The Playtones har ett eget sound och jag vet att det finns många där ute som gillar det. Därför tror jag att vi hittar dem i andra chansen om 2 veckor...


Här har ni mina tips inför kvällen. Vi får väl se hur pass bra jag känner svenska folkets smak =)


2011.02.19 - TIDIGT...

Godmorgon på er!

Här har jag varit vaken en bra stund nu, jag vaknade av mig själv vid halv8 trots att jag hade tänkt att sova ut lite. Men men det ville inte min kropp idag så det var bara att gå upp. Ibland önskar jag att jag kunde sova som sambon, att kunna sova till 12 om man har lust. Fast iof, då skulle jag säkert vakna stressad för att jag har sovit så länge =) hehe aldrig är man nöjd...

Idag blir det iaf mat hos mamma och pappa. Sist vi var utbjudna dit så skulle vi fria Martin så då kunde vi inte komma och även denna gång ska vi fira en kompis. Men vi frågade om vi inte kunde äta ganska tidigt så vi hann med båda sakerna och det funkade. Så först blir det mat med familjen och sen blir det party för Danne. Jag har ju även planerat att hinna se Melodifestivalen också så det blir kul =)

Nej nu ska jag gå och väck sambon.

Puss


2011.02.18 - WIIIHOOOOO!!!!

Heeeeeeeeeeeeeej!

Här är vi igång!! Alltså jag tror inte att jag kommer att bli på dåligt humör alls idag (om jag inte får mat inom en timme kanske hihi). Jag känner mig bara så galet lättad och positiv idag att inget kan få ner mig på jorden igen. Om jag blir för jobbig under inlägget får ni stå ut, jag har varit under galen press det senaste halvåret och nu är det löst =) (eller ja snart är det det men jag har iaf gjort mitt)

Ni som fattar vad jag menar ovanför fattar men ni andra får stå ut med att jag inte avslöjar mer än så. Det är något jag inte vill lägga ut på bloggen men jag kan lova att det bara är positivt iaf =)

Som ni vet hade jag tenta idag och jag var så bra!!! Hehe jag tror att jag chockade mina lärare (speciellt den bistra norrbaggen som dessutom bjöd på ett stort leende hehe) och kanske även mig själv en del men jag var rikitgt bra och nu är den kursen klar. Det känns så hilma bra kan jag lova. Nu kan jag bara njuta av mina andra kurser!!!!

Jag var på min första föreläsning i "textanalys och textproduktion" idag och för det första kom jag försent eftersom jag hade tentan till halv1. Inte ens att kliva in i ett klassrum, fullt av folk, längst fram i salen precis vid lärarinnan kunde ta ner mitt humör. (som ni vet hatar jag att komma försent och kan må rikitgt riktigt dåligt efter det) Jag gled bara in med ett stort leende på läpparna och hittade en plats =)

Att jag dessutom fick skriva en dikt på Haiko (japansk verssätt att skriva på) gjorde inte saken sämre. Man ska skriva en vers på tre rader där den första redan har 5 stavelser, den andra har 7 stavelser och den tredje har 5 stavelser. Dessutom hade vi vissa regler som att första raden skulle vara om en tidpukt på dagen och den sista skulle vara en jämförelse av den andra raden. Ni fattar nog när ni läser min dikt...
Min blev så här:

Morgongryningen
Solen stiger ur havet
likt en apelsin

Kanske inte den bästa me jag hade 5 minuter på mig =)

Nu sitter jag och väntar på att få gå och äta på Innovation för jag är jättehungrihg och sugen på Phad Thai och en kall öl =)

Hoppas ni får en toppen-Fredag för det tänker jag ha. Jag måste fira att tentan är klar!!!

Puss puss


2011.02.17 - I UPPSALA...

Hej hej på er!

Idag blev det inte mycket bloggande men så blir det ibland. Jag var tvungen att gå upp tidigt i morse för att göra mig i ordning och åka till Uppsala. Jag var tvungen att åka förbi lägenheten och hämta ett nytt block (måste ha ett i varje kurs nu när vi parallelläser alla kurser) och en bok som jag behövde ha. Då jag var där såg jag att klockan inte var allt för mycket så jag lämnade bilen där och gick till skolan. Jag var rätt seg hemma så jag trodde inte att jag skulle hinna med det men det gjorde jag iaf. Det är så skönt att få sig en promenad.

Väl i skolan hade jag min första lektion i Grammatik och semantik och den kommer absolut att bli stenhård. Fy fan kan jag bara säga... Aja det är bara att bita i det sura äpplet =)

Sen var jag duktig och satt och tokpluggade ett par timmar inför morgondagens tenta. Jag tror att det har släppt ganska mycket nu så jag hoppas att det ska gå riktigt bra.

Sen fick jag sällskap vid bordet och då gick det inte att plugga mera. Det var faktiskt skönt att få snacka lite med klassisarna. Man träffar dem ju inte så mycket längre när alla läser olika språk, så man får passa på när tillfälle ges.

Efter en stund var det dags för vår seminariegrupp med vår programmanvariga som vi har varje torsdag 16-18. Idag var det en Ola som var där och föreläste om hans passion, gamla utdöda språk som han har skrivit en massa böcker om och doktorerar om osv. Han var mycket trevlig att lyssna på för han brann verkligen för det han pratade om och då rycktes man med liksom.

Hem igen (i Uppsala) och fortsätta att plugga. Nu sitter jag och tittar på svensk maffia och snart blir det sängen...

Ja där har ni min dag. Den har varit rätt intensiv men efter imorgon kan jag förhoppningsvis andas en liten stund =)


Puss och godnatt


2011.02.16 - MELODIFESTIVALEN: DELTÄVLING 3


Alla bilder är från svt.se

Idag är det onsdag och det är bara 3 dagar kvar till den tredje deltävlingen i denna stora musiktävling. Jag missade ju förra omgången och på lördag ska vi fira en vän som fyller år så jag hoppas på att kunna smita undan några timmar så jag kan hinna se tävlingen denna vecka. Hehe vi får väl se...



Denna vecka är det 8 nya bidrag som tävlar, några mer kända än andra, och dessa är:




Linda Sundblad (känd från gruppen Lambretta) - Lucky you
Upphovsmänn: Linda Sundblad, Johan Bobäck, Fredrik Thomander, Anders Wikström
Debutant i Melodifestivalen





Simon Forsberg - Tid att andas
Upphovsman: Fredrik Kempe
Debutant i Melodifestivalen





Sara Lumholdt (känd från A-teens) - Enemy
Upphovsmänn: Niclas Lundin, Anton Malmberg hård af Segerstad
Deutant i Melodifestivalen





The Playtones - The King
Upphovsmänn: Fredrik Kempe, Peter Kvint 
Debutanter i Melodifestivalen





Shirley´s angles - I thought it was forever
Upphovsmänn: Robil Abrahamsson, Alexander Bard, Bobby Ljunggren, Henrik Wikström
Detta är Shirleys 5:e gång i Melodifestivalen och de andra två tjejerna har båda körat rätt många gånger.






Sebastian - No one else could
Upphovsmänn: Andreas Alfredsson Grube, Sebastian Karlsson
Detta är hans andra gång i Melodifestivalen




Sara Varga - Spring för livet
Upphovsmänn: Sara Varga, Fredrik Boström
Debutant i Melodifestivalen





Eric Saade - Popular
Upphovsman: Fredrik Kempe
Detta blir hans andra gång i Melodifestivalen



Även detta startfält kommer att bli spännande att se. Shirley Clamp är ju alltid bra och nu kommer hon dessutom med uppbackning av två tjejer som jag hoppas håller hennes klass. Linda Sundblad och Sara Lumholdt vet vi kan sjunga så det kan bli en hård kamp, allt hänger på deras låtar och nerver.
Sen går vi över till killmatchen där det kan bli rikitgt hårt. Att Eric Saade föll flickorna i smaken vet vi sedan förra gången han ställde upp i Melodifestivalen. Kan han toppa den gången så blir han nog svårslagen, men vi vet också att Sebastian har varit populär från Idoltiden...





När motivationen tryter får man muta psyke...

dsc02587 (MMS)

När motivationen tryter får man muta psyket med socker :)


2011.02.16 - NAMNFORSKNING

Som jag berättade tidigare så var jag på föreläsning igår och det var för att jag börjar mina nya kurser den här veckan. Jag kommer bl a att läsa "Textanalys och textproduktion" och "Språkvård och språkpolitik" samt gå på föreläsningarna för grammatiken.

Men den absolut roligaste kursen kommer absolut att bli namnforskningen som jag var på igår. Vi kommer gå in på djupet varför orter heter som de heter, hur gamla namnen är och hur de är kopplade till varandra. Desstuom kommer vi att gå in på personnmanen också, vad de kommer ifrån, hur folk genom tiderna har tänkt när de har döpt sina barn osv.

Även om det kommer att bli mycket att göra så tror jag att jag kommer att älska denna kurs. Bara rummet som vi har våra föreläsningar i med väggarna fyllda med böcker och ett stort bibliotek utanför gör en så mycket mera motiverad =)

Puss


2011.02.16 - ONSDAG...

Godförmiddag på er!

Hur har ni det?? Här sitter jag hemma i soffan och ska egentligen plugga. Jag har ingen motivation alls men jag vet att jag måste eftersom jag har tenta på fredag igen. Fan vad det är jobbigt med omtentor för man lägger så mycket tid och ork på att plugga till den första tentan och sen när man får reda på att man inte klarat den så blir det bara mörk. Man blir besviken och tappar all motivation till att plugga in samma sak en gång till. Men men så går det, jag har inte så mycket val, jag måste klara den den här gången.

Egentligen trodde jag ju att jag skulle vara i Uppsala nu men igår när jag var på väg upp så pratade jag med sambon och han ville att jag skulle komma hem efter föreläsningen och eftersom jag är "ledig" idag så funkar ju det. Så jag tog med mig packningen hem igen efter föreläsningen och lagade mat tillsammans med min underbara sambo. Det är skönt att passa på att umgås medan man kan, för sen när det blir varmt igen kommer han ju inte vara hemma någonting alls i veckorna så då får man passa på nu...

Just nu sitter sambon och har uppskrivning för BE-kortet och jag är nervös för hur det ska gå för honom. Jag hoppas verkligen att han ska klara det. Det skulle vara så kul för honom.

Nej nu måste jag plugga. Får se hur det går =)

Puss


2011.02.14 - ALLAHJÄRTANSDAG =)

GLAD ALLAHJÄRTANSDAG PÅ ER!!



Idag är det kärlekens dag och det känns i luften. Till och med vädret är på vår sida och solen strålar för fullt. Det får nog bli en långpromenad här senare för att passa på att få lite sol på sig. Det var så skönt i lördags att fyllas av lite solenergi =)



Som ni vet kommer jag inte att fira något idag eftersom sambon inte är hemma. Vi får väl se om jag får för mig at baka något bara för att få lite speciellt ikväll, men annars kommer det nog att vara rätt likt en vanlig måndag. Den enda skillnaden är att jag inte är i Uppsala idag. Mitt nya schema har nu börjat vilket kommer att betyda att jag blir kvar en dag extra i Eskilstuna. Det är rätt skönt att slippa stressa iväg på måndagsmorgnarna.

Eftersom tentan i fredags inte gick något bra så måste jag göra den igen på fredag så denna vecka kommer återigen att bestå enbart av plugg. Lite surt känns det men formen med muntlig tenta passar verkligen inte på mig. Jag blir jättestressad av att sitta ensam i ett rum med en (detta fall två) lärare som förväntar sig ett svar på en gång, när jag ibland behöver lämna en fråga unde resten av tentan innan jag tänkt klart på den. Så kan man ju inte göra här. Så nej, jag gillar inte den formen alls. Jag har haft en del muntiliga prov tidigare, både på högstadiet och på gymnasiet och det låser sig för mig. Jag är ingen person som pratar massor i vanlga fall och det kan låsa sig för mig även om jag pratar med en ny person om väder och vind... Så tänk er då att prata om saker som de förväntar sig att jag ska kunna på en gång.

Aja det gäller väl att tokplugga en gång till inför fredagen och hoppas på att det ska gå bättre den här gången. För jag måste verkligen klara tentan. Jag blev til och med inringd på jobb imorse men var tvungen att tacka nej för jag måste verkligen plugga... Synd för det hade varit trevligt =)

Nej nu ska jag stänga av datorn och sätta mig och läsa en massa.

Puss


2011.02.13 - LÖRDAGEN

Hej på er!

Här har ni en som är trött kan jag lova. Jag har försökt att somna om en endra gång men det gick inte.

Jag och sambon var ju till Inovation och åt mat igår. Det var mycket trevligt och mycket gott. Tyvärr var deras annanasglass (de gröper ur en annanas, gör glass på fruktköttet och fyller skalet med glassen) slut så det fick bli friterad banan och glass istället, men det var också gott. Efter middagen gick vi hem och det droppade in lite vänner så vi tog någon öl och bara pratade och hade det trevligt. Vi gick sen till Rudolfos (som egentligen heter Rodulfos fick jag lära mig för bara ett litet tag) för några fler öl. Där var det faktiskt riktigt lugnt så det var trevligt. Bra musik och trevligt sällaskap =)

Efter Rudan så hade jag lust att gå hem och sova, men då drog sambon med sig alla hem till oss och de gick inte hem fören efter 3. Kändes härligt att ställa klockan på 06.40 när klockan var typ 03.23 när vi gick och la oss. Men men upp för att tvätta kom vi iaf.

Åh vad skönt det var att lägga sig i soffan och somna om i soffan och iaf få sova 1½ timme till. Det värsta var att när jag vaknade andra gången så hade jag sån galen träningvärk att jag knappt kan gå. Så blir det när man ska vara duktig och träna =) Att försöka ta sig ner till källaren för att fixa med tvätten var en riktig pärs kan jag lova, så det var bara att ställa in promenaden med Cic idag. Jag hade inte kommit ut genom dörren knappt =)

Nej nu blir det snart kebab och sen hoppas jag på lite mera sömn.

Puss


2011.02.13 - MELODIFESTIVALEN, DELTÄVLING 2


Bilderna är från svt.se

Igår gick deltävling nummer 2 av stapeln i Melodifestivalen. Denna vecka var de i Göteborg. Eftersom jag firade allahjärtansdag med min sambo så missade jag själva tävlingen. Jag tänkte att jag skulle se om jag kunde hitta den på nätet och titta på den i efterhand.

I alla fall så har jag så klart tagit reda på resultatet och det blev nog nästan som jag trodde efter att ha tjuvlyssnat på låtarna.



Direkt till final gick:


Brolle


Sanna Nilsen




Till andra chansen gick:


The Monkier



Loreen


Jag hade inte tippat att the Monkier skulle ta sig vidare, snarare Christian Walz eller Elisabeth Andreassen. Loreen är ju sjukt duktig (hon är liksom hälften av alla tävlande ursprungligen från Idol) och Sanna kan man inte annat än älska =)


Dessa skivor körde jag idag. Det kändes ri...

dsc02584 (MMS)

Dessa skivor körde jag idag. Det kändes riktigt skönt. Jag som alltid varit emot yoga och pillates för jag tycker inte att det har varit träning. Nu har jag ändrat mig vad det gäller yogan iaf :) Nu blir det snart middag... Puss


Idag blev det rakt hår för en gångs skull....

dsc02585 (MMS)

Idag blev det rakt hår för en gångs skull. Jag gillar ju att locka det annars men idag blev det rakt... Jag fick dessutom till en riktigt snygg sotning runt ögonen som inte riktigt syns här... Dessutom har jag och sambon lyckats matcha våra outfiter idag... Jag ska se om jag kan lyckas få honom att fastna på bild sen. Puss


2011.02.12 - MYSVÄDER OCH HÅRDTRÄNING...

Hej hej!

Visst är det underbart ute igen. Eller ja det var det för ett tag sen, då sken solen och det kändes faktiskt varmt. Jag och Cic skulle ut och promenera och båda hade vi klätt på oss ganska mycket eftersom det ändå var typ 7 minusgrader ute. Vi hann bara en liten bit tills både hon och jag blev jättevarma. Men det var skönt att gå där i solen och snacka skit. Jag hade solglasögon på mig idag och det behövdes. Cic blev tokbländad hela tiden och fick titta ner i backen. Det kändes skönt i kroppen när jag kom hem iaf och eftersom jag mått mycket bättre så tänkte jag att jag skulle sätta igång en av mina träning-DVD:er och köra ett pass. Jag lyckades ta mig igenom 2 av dem, "Kom igång" som tränar musklerna och yoga. Efter halva yogan så blev jag snurrig av all andning =)

När jag var klar var mina lår så slutkörde att de knappt orkade hålla mig uppe. In i duschen med väldigt varmt vatten så ändes det bättre. Så nu ka jag ju till och med njuta av kvällen utan att ha dåligt samvete (nej, jag brukar inte ha det annars heller faktiskt).

Det ska bli mysigt med lite god middag och lite öl med sambon. Det är ju inte jätteofta som man hittar på något själv, ofta är man ju social och bjuder med sig kompisar =)

Nej nu ska jag börja göra mig iordning.

Puss


2011.02.12 - MYSDAG...

Godmorgon!

Ja, eller godförmiddag kanske. Om man tar efter hur sambon räknar så är det nog forfarande natt för han tycker att det är förmiddag när klockan är 14 typ och eftermiddag fram till 20. hehe

Jag skrev ju tidigare i veckan och frågade hur man skulle göra på allahjärtansdag om man inte kan ses just den dagen. Jag vet att min syster tycker att det bara är en dag för handeln att tjäna pengar och att man kan "fira" sin kärlek en annan dag. Så är det säkert men jag tycker ändå att det är skönt med en dag där man faktiskt är tillåten att verkligen visa sin kärlek och fira den. Om man umgås med många singlar (vilket vi har gjort tidigare) så blir man liksom trackad för att man vill ta en mysig hemmakväll och bara vara vi. Därför är det skönt med en dag där alla faktiskt tycker att det är okej att det bara är vi...  Så tänker jag och därför vill jag passa på att ta vara på den dagen.

Iaf så har jag och sambon kommit fram till att vi ska gå ut och äta ikväll, bara han och jag. Det blir nog Inovation för båda är vi sugna på Pad thai och sen blir det nog annanasglass till efterrätt. Sen tänkte vi ha en mysdag imorgon och bara göra det vi har lust med. Det blir vår kärleksdag(ar)!!

Strax ska vi ner på stan för sambon ska klippa sig och sen blir det promenad med Cic.

Ha en trevlig dag i solskenet.

Puss


2011.02.11 - SNÖKAOS...

Hello!!

Jo visst har vi haft snökaos idag... Hehe det gick iaf rätt bra att ta sig till och från Uppsala även om man satt med hjärtat i halsgropen vid ett par tillfällen. Fy fan vad snö det har kommit och fort har det gått. Helt sjukt...

När jag väl kom hem blev det lite kebabpizza och sen tvärslocknade jag i soffan. Jag tror att sjukdomen, tidig morgon och spänningen över tentan tog ut sin rätt. Jag sov i rätt många timmar och fan vad skönt det var. Jag var helt förstörd efter det. Min sambo sa något men hörseln hade liksom inte slagits på så jag hörde inget och förstod inget. hehe

Åhh jag har sett en ny favoritfilm idag. "Kärleksbrev" tror jag att den hette och Kevin Costner var med. Alltså den måste ni bara se om ni får möjlighet till det, men ladda upp med näsdukar. Det är ett romantiskt drama om en kvina som är ute och springer och hittar en flaska. I flaskan ligger ett brev, ett kärleksbrev till en Cathrine från G...
Hon blir så tagen av brevet att hon bara måste ta reda på vem som skrivit det...

Bildkälla

Strax tänkte jag göra mig iordning, känner mig som ett vrak efter tuppluren och gråtandet under halva eftermiddagen =)

Puss


Äntligen framme i Uppsala i väntan på tent...

dsc02580 (MMS)

Äntligen framme i Uppsala i väntan på tentan... Det var en liten pärs att ta sig hit men nu är jag här, jag ska fixa tentan och sen ska jag försöka ta mig hem... Puss


2011.02.11 - UPPE MED TUPPEN...

Godmorgon!

Eller nej det är ingen god morgon för det har kommit typ en halvmeter snö ute och trots att min underbara sambo var ut i gårkväll och stottade fram bilen så är det ett tjockt lager på den igen. Dessutom kommer det att vara plusgrader idag så det lär bli så där kul att sitta och åka till Uppsala. Jag hoppas att de har hunnit ploga bort det mesta för folk blir livsfarliga på vägen när det kommit mycket snö. Det är som om vi aldrig har haft snö förut och de bara måste ge sig ut i sommardäcken och gasa järnet... Dessutom lägger vi dit lite lastbilar som inte kan köra framåt alls eftersom de bara har hala, hårda sommardäck... Visst är vårt land underbart =)

Aja här sitter jag uppe, ska snart hoppa in i duschen för jag måste nog gå ut om en timme och starta bilen och gräva fram den. Det är synd att jag verkligen måste ge mig ut på vägarna idag för jag brukar försöka hålla mig hemma när det varit sånt här väder, men jag ha ju tenta och den kan jag ju inte missa...

Åhh vad jag hoppas att den ska gå bra, jag bara måste klara den. Tydligen ska de vara rätt snälla, eller de var det igår s det känns ju skönt. Hoppas att ingen av dem haft en dålig natt eller dålig morgon för då ligger jag illa till hehe

Nej nu måste jag duscha och sen äta frukost.

UPDATE: Nu ringde sambon och är på väg hem för det är knappt plogat på den vägen som jag ska åka. FAN FAN FAN. Hur ska jag göra?? Tydligen är inte Enköpingsvägen plogad, ska man då åka genom Västerås, men där har jag en bra bit med 90-sträcka också... Hmm
Som jag sa, jag brukar försöka undvika kaoset, men idag måste jag...

Wish me luck...

Puss


2011.02.09 - VAD GÖR MAN DEN 14/2 NÄR...?


Bildkälla...

Ja, vad gör man på allahjärtansdag när jag inte kommer att träffa mitt hjärta??
Jag kommer att vara hemma eftersom jag numera är ledig på måndagar, men sambon är troligtvis inte hemma. Han kommer hem den 15:e men då är jag i Uppsala, så vad gör man??


Bildkälla...

Förra året låg ju allahjärtansdag på en Söndag och då firade vi först med middag ute på restaurang på lördagen och sen hade det mysigt hemma på söndagen. Men i år ligger dagen på en måndag och det känns inget kul att fira två dagar innan liksom.



Vi brukar inte göra någon jättesak av det men att äta en god middag och bara vara vi två för en gångs skull.

Så vad har ni för tips???


2011.02.10 - FICK SÄLLSKAP...

Godmorgon godmorgon!!

Det blev inte så mycket bloggande igår. Jag satt och pluggade hela eftermiddagen och sen fick vi sällskap. Det var mycket trevligt för jag behövde träffa folk. Först kom Jocke och Elin hit och hadde med sig kladdmuffins som luktade underbart gott. Men då kom min sambo på att vi skulle laga mat istället, buhuuu så jag fick inga kladdmuffins då... Så jag ställde mig och lagade köttfärssås och spagetti som vi bjöd Jocke och Elin på. Jag tror att de tyckte om det, det lät så =)

Sen kom även Rauken och Matilda över och då blev det äntligen kaffe (för de andra) och kladdmuffins. MUMS!!! De var mycket goda.

Sen blev det inte så mycket mer pluggande för jag var sjukttrött. Jag kan inte fatta vad det är för konstigt virus jag har dragit på mig, kanske en blandning för jag känner mig febrig (trots att jag inte har feber), magen är i konstant upror och jag får ont i magen när jag äter. Dessutom har jag en konstig huvudvärk och är jättetrött. Nej, jag mår jättekonstigt.

Någon som har varit med om något liknande???

Nu ska jag försöka plugga ett par timmar, imorgon är det tenta.

Puss


Idag fick det bli blodpudding med hallonsy...

dsc02579 (MMS)

Idag fick det bli blodpudding med hallonsylt... Hoppas bara min mage tycker om det. Igår ville den inte ha maten...


2011.02.09 - HÄRLIGT VÄDER...

Gormorgon!

Eller jag har egentligen varit uppe en bra stund men har inte kommit hit fören nu. Sambon stack till jobbet vid 6.45 och jag hade tänkt att gå upp vid 7 men hade bara ställt mobilen och inte stora klocka. Mobilen stänger jag lätt av i sömnen så då måste jag ha den stora klockan som en säkerhet. Men jag glömde att ställa om den efter att sambon hade gått upp så jag sov till 9 istället. Troligtvis behövde jag det för jag var fortfarande helt död när jag väl gick upp och jag skulle ju "bara" plugga. Om jag pluggar två timmar extra på morgonen eller på kvällen spelar ju egentligen igen större roll, det blir ändå samma antal timmar...

Så hur många timmar pluggar jag varje dag? Så här inför tentor sitter jag från 9 ungefär till 20 (är det inget bra på tv kan jag sitta en timme extra), så en elva timmar om dagen med avbrott för lunch och middag. De dagar jag har föreläsningar sitter jag nog ungefär 2-4 timmar per dag... Man börjar faktiskt bli bättre och bättre på att plugga efter skolan. I början var jag jättedålig på det och det märktes när man kom till tentaplugget. Nu känns det inte rikitgt lika illa när tentaperioden börjar för man har bättre koll från början.

Så idag fortsätter pluggandet. Hoppas ni får en trevlig dag ute i solskenet...

Puss


2011.02.08 - Tävla med Statiol och vinn biljetter...

.... till Melodifestivalen!!!! Det har jag gjort och jag vill verkligen vinna =)





2011.02.08 - MELODIFESTIVAELN 2011: DELTÄVLING 2


Alla bilder är från svt.se

Nu är det bara 4 dagar och 5 timmar kvar till nästa deltävling som denna vecka kommer att vara i Göteborg. Detta är ett startfält med många kända ansikten både från tidigare Melodifestivalar och från andra scener. Det kan bli en mycket spänande kväll =)




Brolle - 7 days and 7 nights
Upphovsman: Brolle
Debutant i Melodifestivalen.





Loreen - My heart is refusing me
Upphovsmän: Moh Denebi, Björn Djupström, Loreen Talhaoui
Debutant i Melodifestivalen





Babsan - Ge mig en spanjor
Upphovsmän: Larry Forsberg, Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson
Debutant i Melodifestivalen





Elisabeth Andreassen - Vaken i en dröm
Upphovsmän: Lars "Dille" Diedricsson, Calle Kindbom, Kristian Wejshag
En rikitg schlagerräv, 5 gånger i svenska MF och 5 gånger i norska MF, varav 4 gånger har resulterat i att få åka till Eurovision.





Sanna Nilsen - I´m in love
Upphovsmän: Bobby Ljunggren, Thomas G:son, Irini, Michas, Peter Boström
Detta blir sjätte gången i Melodifestivalen.





The Monkier - Oh my God!
Upphovsman: Daniel Karlsson (The Monkier)
Debutant i Melodifestivalen





Anniela - Elektrisk
Upphovsmän: Johan Alkenäs, Tim Larsson, Tobias Lundgren, Johan Fransson
Debutant i Melodifestivalen





Christian Walz - Like suicide
Upphovsmän: Fernando Fuentes, Henrik Jansson, Tony Nilsson, Christian Walz
Debutant i Melodifestivalen

Som jag skrev tidigare så kommer detta att bli en mycket spännande tävling. Det är inte många som har varit med i Melodifestivalen tidigare men många är redan kända som artister. Det finns nog inte många som inte vet vem Brolle, Babsan eller Christian Walz är, samtidigt som vi har 2 stycket rikitga shlager-rävar med, Elisabeth Andreassen och Sanna Nilsen.
Sanna har ju dessutom tävlat med en av mina absolut största favoritlåtar genom tiderna, Empty room, år 2008.

Så bänka er framför svt1 på lördag kl.20.00!!!!


 


2011.02.09 - Fortsättning...

Hej halloj!

Här börjar jag känna mig lite bättre. Halsen gör inte rikitt lika ont och jag känner mig inte febrig längre. Däremot har jag börjat få yrselkänningar när jag ställer mig upp. Jag hoppas att det bara beror på lågt blodsocker. Jag orkar nämligen inte vara sjuk längre.

Här hemma fortsätter jag att plugga som en galning. Eller ja så mycket som jag orkar just nu vill säga. Eftersom jag inte var på lektionerna igår så har jag nu ett extraarbete att skriva så det måste jag hinna med också...

Senare idag ska jag presentera lördagens tävlande i Melodifestivalens deltävling 2. Så kika in sen.

Puss


2011.02.07 - INTE MYCKET...

Hej på er!
Hur har ni det? Själv känner jag mig för tillfället lite bättre i alla fall. Jag har mest legat på soffan hela dagen och läst en massa. Det jobbigaste har varit att medan jag läste så slog ögonen ihop hela tiden och jag var jättetrött, men när jag la mig ner för att sova en stund så ville inte kroppen somna. Helt sjukt men men jag vilade lite iaf. Jag tycker att jag har hunnit rätt mycket ändå trots att jag mår som jag mår.

Resten av kvällen kommer att bestå av att fortsätta läsa och åter läsa...

God natt Puss


2011.02.07 - Sjuk igen...

Hej hej!

Här är det sjukstuga. Jag fattar inte hur det funkar, jag var ju jättefrisk nästan hela hösten men nu har det slagit till igen. Igår började jag känna av halsen och dessutom frös jag helt tiden. Imorse när jag vaknade gjorde halse SJUKT ont, jag har konstiga skakningar i kroppen och feberkänningar. Det är så konstigt hur snabbt det kan komma. Men det är klart att det kommer nu, jag har ju tenta i veckan. Av någon konstig anledning lyckas jag alltid bli sjuk i samband med tentorna.

Söndagen gick i ett och jag hade inte tid att sitta framför datorn. Morgonen bestod så klart av tvättning som vanligt. Mitt i tvätten stack jag iväg till stallet och red Chessire. Första gången jag red på typ 3 månader men jag orkade mer än vad jag trodde att jag skulle orka. Sen var det bara att åka hem och göra mig irodning för att åka till Nykvarn och fira kusinen och kusinbarnet som fyller år idag. När vi kom hem satte jag mig i soffan och skulle läsa min bok men somnade rätt snabbt och då var det bara att lägga sig i sängen istället. Kan ju ha varit där som det började?

Idag blir det plugg i soffan trots sjukdom. Jag har inte tid att bara vara sjuk. Det får jag vara efter fredagen i sånna fall. Jag ska hinna läsa färdigt och börja skriva recentioner på både böckerna. Sen blir det tenta plugg som bara den...

Puss


2011.02.05 - Nöjd med kvällen...

God kväll!

Efter en mycket trevlig kväll för mig själv framför datorn och TVn. Melodifestivalens inledning var mycket trevlig även om jag har väldigt svårt för Marie Sernholt. Hon är alldeles för käck för min smak, men jag gillade Stormares insatts =)

Kvällen kommer att spenderas framför Freaky friday och "Konsten att gråta i kör" hehe

Jag måste ändå vänta på att sambon ringer och vill bli hämtad.

God natt
Puss


2011.02.05 - Mello 2011: Slutresultat


Bilder från svt.se

Direkt till final:


Danny - In the club


Swingfly - Me and my drum

Jag är skitnöjd med finalisterna. Danny var bäst i kväll och Swingfly är något nytt på melodifestivalens scen och det är kul att även svenska folket gillade honom =)


Till andra chansen:


Pernilla Andersson - Desperados



Jenny Silver - Something in your eyes

Jag hoppas att ingen av dessa bidrag går vidare i andra chansen. De är absolut inga av mina favoriter.


Ute ur tävlingen är:


Le Kid tyvärr

Jag hade ju ändå hoppats att Le Kid skulle gå till andra chansen när man nu såg vilka som gick dit...

2011.02.05 - Mello 2011: Resultatet 1

De första bidragen som än så länge är kvar i tävlingen och fortfarande chansen att gå vidare är bidrag 2 Swingfly, 3 Jenny Silver, 5 Le Kid, 7 Pernilla Andersson och så klart 8 Danny.

Jag kan helt enkelt inte förstå hur Dilba kunde komma sist för så dålig var den inte men att Jonas och Rasmus skulle åka ur kändes redan tidigare...




Precis som jag trott hela tiden så gick Danny direkt till finalen. Det var ju helt klart det bästa bidraget ikväll så helt rätt beslut har blivit taget =)

Bild från svt.se


2011.02.05 - Danny



Danny, Danny, Danny... Sist ut som den stora favorit han är med alla små flickors hjärtan i sin hand. Som jag efterlyste före så är det mera av Dannys röst i verserna vilket gör att detta för mig är en rikitg hitlåt, trots alla upprepningar av låtens namn "In the club". Bered er på att dena stjärna kommer att gå direkt till Globen och att den dessutom kommer att spelas sönder på radiokanalerna där ute de kommande månaderna. Helt klart bäst ikväll =)

Bild från svt.se


2011.02.05 - Pernilla Andersson



Detta var ju inte en av mina favoritlåtar efter tjuvlyssnandet, men det är som sagt den ända låten på svenska och även den ända lugna låten i startfältet. Det är lite för mycket Lars Winnerbäck för min smak, för utan Lars hesa skorviga röst blir inte soundet rikitgt lika skönt.

Trots balongerna i publiken så tror jag inte att det kommer att gå vägen för Pernilla...

Bild från svt.se


2011.02.05 - Rasmus Viberg



Som den yngsta deltagaren är denna söta kille absolut på uppgående och kommer nog att sluta som en stor flickfavorit. Med dessa folktoner börjar det rycka i hela kroppen på mig och man blir glad, även om jag gillar refrängen mycket bättre än verserna som är lite tråkiga. I refrängen lever både Rasmus och låten upp.

Tyvärr tror jag att konkurensen är för hård i år....

Bild från svt.se


2011.02.05 - Le Kid



Detta sockersöta, färgstarka band lyser verkligen upp en mörk lördag med deras godisdekor och glada kläder. Sen tror jag att deras låt passar sig bättre på dansgolven eller på radion. Fast det förstås, skulle vi skicka dem till Eurovision skulle vi nog chocka Europa så mycket att de glömmer att rösta på varandra. Det skulle kanske vara något...hehe

Fast deras cupcakes som sprutar konfetti påminner mera om två tuttar så nej, det blir ett nej från mig...

Bild från svt.se


2011.02.05 - Jonas Matsson



Precis som de sa när de "intervjuade" honom i inledningen så kommer han helt klart att bli en flickfavorit, trots att rösten kanske inte rikitgt håller hela vägen. Nej, ingen jättefavorit för mig, låten känns nu mera som ett underhållningsnummer på en afterbeach tyvärr...

Jag tror inte att han går vidare, trots balongerna i publiken. Det är för hård konkurens helt enkelt...

Bild från svt.se


2011.02.05 - Jenny Silver



Numret är mycket snyggare nu när allt är på plats som det ska, både ljus, scenkläder och ljud. Fortfarande känns det som om vi har hört detta förut. Lite Abba över musiken måste jag nog säga med alla synt-kombinationer. Det hade varit trevligt md någonting lite mera nytt, även om denna låt passar henne bättre än fjolårets låt.

Det kan nog trots allt gå bra för henne. Det återstår att se...

Bild från svt.se


2011.02.05 - Swingfly..



Inte nog med att jag tycker att soundet är galet likt Teddybears stockholm, även texten är väldigt lik. Hmm jag gillar ju iof den låten men något eget och nytt hade väl kanske varit bättre i texten.

Låten är iaf mycket medryckande med blandning av rapp i verserna och sång (av en annan kille) i refrängerna. Snyggt ihopsatt nummer, dessutom har hela publiken fått vita flaggor att vifta med vilket förhöjer upplevelsen...

Jag hoppas att den går bra =)

Bild från svt.se


2011.02.05 - Dilba...



Jag måste säga att jag gillade Dilbas låt. Den är poppig och får en att vilja dansa. Numret blev riktigt riktigt bra och jag hoppas hon får många röster.

Dock vet jag väl inte vad jag tycker om hennes kläder... Hmm aja hon ser iaf sjukt bra ut för att vara 40 år =)

Bild från svt.se

2011.02.05 - Nu är det igång!!!


NU ÄNTLIGEN HAR DET SATT IGÅNG FÖR DETTA ÅR. MELODIFESTIVALEN 2011. DET HAR REDAN HUNNIT VARA MINST EN TROSCHOCK (SOM SÄKERLIGEN KOMMER ATT STÅ I TIDNINGEN IMORGON) OCH GAMLA SCHLAGERDÄNGOR.

Men helt ärligt, har Marie Sernholt gått tillbaka till A-teens eran eller?? Vad har hon på sig?? En tubtop som visar magen och ett par tighta lila byxor... Hmm

Men jag tycker iaf att Rickard Olsson passade i sin skjorta utan ärmar =)

Hehe jag är iaf skitglad för att det äntligen är igång. Passa på och njut för det ska jag göra =)

Puss


2011.02.05 - Plugg...

Hej på er!

Här sitter jag, helt ensam i vår tomma lägenhet med endast böckerna som sällskap. Jag sitter alltså och försöker plugga, men det går så där. Jag känner inte rikitgt att jag har någon motivation just nu trots att det är tenta nästa vecka. Dessutom behöver jag läsa klart två böcker så just nu är det rätt mycket.
Jag tror att jag ska laga lite mat alldeles strax så jag får en lite andningspaus innan det blir många timmars läsande. Då är det tur att det är bra böcker vi ska läsa iaf, då blir det lite roligare =)

Som ni förstår så kommer min dag mest bestå av plugg, plugg och åter plugg. Kvällen kommer också bli rätt lugn med ett par timmar framför Melodifestivalen =)

Nej ni får ha en underbar lördag medan jag sitter instängd hehe

Puss puss


2011.02.05 - Smyglyssna på kvällens bidrag...



Hej hej!

Nu är det dags att smyglyssna på kvällens bidrag.... Kom ihåg att det är inspelningar från torsdagens repetitioner vilket gör att ljudet kanske inte är det bästa men man hör grundkoncepten i låten iaf.



Först ut är Dilba med låten Try agin:
 
Lyssna på låten här...

Detta var en överaskning, för mig är Dilba en artist med dramatiska ballader. Detta är istället en riktig poplåt men på Dilbas vis (tänk er I´m sorry i popversion). Att sedan få se hur hela numret kommer ihop med scenkläder, strålkastare och live-publik kommer att avgöra. Den kan absolut fungera, för mig gör den det, men det är frågan om hur resten av Sverige tar emot den. Hur det än går i Melodifestivalen 2011 så kommer detta att bli en stor radiohit!


Nästa bidrag är Swingfly med låten Me and my drum:
Lyssna på låten här...

Detta är en rytmisk, sång-rapp med ett Tebbybears stockholm-sound för mig. Jag gillar låten skarpt och jag hoppas att den tar sig ut i stugorna och väcker lite dansfeelings i de frusna svenskarna. Jag tror inte att en sådan här låt har tagit sig speciellt långt i Melodifestivalen tidigare men jag hoppas att vi nu har vant oss vid rapp och faktiskt kan inse att detta kan bli något mycket bra. Precis som låten innan så tror jag att den kommer att bli rikitgt stor på radion och även på dansgolven runt om i Sverige.


Som nummer 3 har vi Jenny Silver med låten Something in your eyes:
 
Lyssna på låten här...

Helt ärligt så kan jag tycka att det här är lite tråkigt. Missförstå mig rätt, låten är en äkta schlager-poplåt á la Thomas G:son med en kitchig refräng som lär sätta sig i allas huvuden efter första lyssningen. Samtidigt kan jag känna att det är lite tråkigt att Jenny gått från sin "moderna" låt från i fjol ner i schlagerträsket där alla poplåtar låter likadant. Vi har hört detta sound de senaste 15 åren iaf om inte ännu längre. Lite Charlotte Perelli blandat med Kicki, Bettan och Lotta. Det kommer säkert att gå hem hos TV-tittarna men för mig känns det inte rätt... Tyvärr!


Halva startfältet in kommer nu Jonas Matsson med On my own:
 
Lyssna på låten här...

Denna lite tuff-söta kille kommer säkert att få många flickors hjärtan att börja brinna lite, med sin lite råa och inte sockersöta stil. För hans skull så hoppas jag att nerverna håller ikväll för låten har ett rikitgt skönt sound och så länge hans röst håller så kan det gå bra. Om han går vidare till finalen? Jag tror inte det, tyvärr men han kommer säkert att få ett skönt genombrott tack vare detta. Jag tror att det är lite för enkelt för en finalplats.


Nästa startande blir Le Kid med låten Oh my God:
 
Lyssna på låten här...

Med en sådan här färgstark, tuff grupp med ett ljud som påminner om The Sounds kan det väl inte gå fel, eller? Som startfältets ända riktiga grupp så kan de ha en fördel mot alla soloartister. Jag skulle gärna lyssna på deras låtar på radio eller till och med på en hel skiva. Jag gillar deras stil men jag tror inte att det är tillräckligt starkt för att gå vidare. Om de får med sig många unga röster så kan en andra chans finnas. Jag ser fram emot att se dessa härliga människor fler gånger.


Som nummer sju har vi Rasmus Vibeg med låten Social Butterfly:
 
Lyssna på låter här...

Med sina folktons-rytmer för Rasmus iaf mig att komma igång. Lägg då till en skön refräng och ett sött leende och framgången är ett faktum. I alla fall för mig. Det som talar emot honom är att han är debutant, vilket nästan aldrig är bra och at de dessutom är tre solosjungande killar i startfältet, där en av de har en fruktansvärt stort försprång redan innan tävlingen. Antingen så ser svenska folket hans individualism och då kommer han att gå vidare i tävlingen, eller också försvinner han i mängden. Hur han tar över scenen ikväll kommer att bli avgörnade.


Som näst sista bidrag kommer här Pernilla Andersson med låten Desperados:
 
Lyssna på låten här...

Som den enda melodin på svenska och som dessutom har ett väldigt eget sing-and-songwriters-sound är detta den låten som står ut mest i startfältet. Om det går hem eller inte är svårt att säga. Soundet är något vi har hört mycket av på radion de senaste åren och är vi kanske lite mättade i den genren tro. Pernilla är ju väldigt proffsig så det kan gå vägen.


Sist men absolut inte minst har vi Danny med låten In the club:
 
Lyssna på låten här...

Sist ut kommer alltså den största förhandstippade favoriten i hela startfältet. Att han även har det sista startnumret gör att han har ännu stora försprång jämtemot sina medtävlare. Om jag ska vara helt ärlig hade jag inte förväntat mig detta. Medan jag förväntat mig en lite sockersöt poplåt á la EMD-style så möts jag istället av en upptempo låt utan dess like. Med ett snyggt sammansatt dansnummer till denna danslåt känns detta som det absolut mest genomarbetade nummer. Jag hade gärna sett att man fick höra lite mera av Dannys sköna stämma. Det kanske kommer i verserna som man under smyglyssningen inte fick höra. Att han är en storfavorit vet vi och även om han inte skulle sätte numret till 100 % så tror jag ändå att han är självskriven som finalist.


Så vad tror jag om kvällen? Det kommer absolut bli en stenhård match där endast 2 (eller 4, beroende på hur man ser det) kan segra. Vi ska alltså skicka 2 stycken direkt till final och 2 stycken till andra chansen.
Som jag skev innan så tror jag att det blir svårt att slå Danny. Med en så pass bra låt och med så många fans kommer han att gå direkt till finalen.
Med honom tror jag att Dilba eller Jenny Silver går till finalen. Kanske inte för att JAG tycker att de är de bästa bidragen utan snarare för att svenska folket nog tycker det. Jag väljer nog ändå Dilba.

Till andra chansen går då antingen Swingfly, Rasmus Viberg eller Pernilla Andersson.

SÅ BÄNKA ER I SOFFORNA IKVÄLL KL.20.00 FÖR DET KOMMER JAG ATT GÖRA!!!!

Bilder från svt.se


2011.02.05 - Oj vad tiden går...

Hej hej!

Eller ska man säga god natt på er? Här sitter jag och har egentligen tänkt att gå och lägga mig en bra stund men om man inte har suttit vid datorn på hela dagen så tar det en stund att komma igenom allt. Lite databeroende är man väl allt, men det får man vara. Det är ju inte så att jag blir galen om jag inte får hålla på med datorn men jag gillar att sitta här iaf en gång per dag.

Idag har det iaf varit snöstorm ute och skithalt. Det är inget vidare när det lägger sig snö uppepå isen. Det gör attman inte ser isen och att det blir halare. Jag har ramlat en gång idag och varit väldigt nära ett antal gånger till.

Det har inte kommit upp något om Melodifestivalen här ännu och jag har faktiskt inte hunnit. Jag åkte hemifrån vid 7 imorse till skolan, kom hem vid 18 och hann bara äta lite. Sen försökte jag få igång datorn men den hade en massa diskenheter att gå igenom så jag hann inte med något annat än att vänta tills den var klar och sen stänga av igen. Vi åkte nämligen över till Macke och Jenny och deras lilla bebis och hälsade på. Det var första gången jag såg deras hus och det var mycket fint. Stort var det också, nästan så de kommer att behöva en telekom-radio i varje rum så de kan leta efter varandra eller fråga vart man är när man gått vilse =)

Nu ska jag sova för imorgon blir det plugg för hela slanten. Det är ju tenta igen nästa vecka så det behöer pluggas en hel del vill jag lova. Dessutom har jag två böcker att läsa ut under helgen så jag lär inte vara sysslolös.

Imorgon (eller idag är det ju) är det ju dessutom Melodifestivalen så jag lär sitta framför TVn ett par timmar =)

Puss och godnatt på er


Ute snöar det och jag är i Uppsala. Jag ha...

dsc02578 (MMS)

Ute snöar det och jag är i Uppsala. Jag halkade just på en isfläck och drog omkull. Jag måste ha landat på mitt finger för det gör jätteont. Uttalande om morgondagens tävlande låtar kommer ikväll... Puss


2011.02.03 - Sommarjobb..?

God kväll!

Har ni det bra där ute i stugorna?? Här sitter jag nu med en överfull mage som knappt får plats i byxorna. Jag hade planerat att jag skulle göra pannkakor ikväll när jag skulle vara ensam. Sen kom sambon hem och jag höll på och micklade med datorn (berättar snart varför) och han började spela NHL. Därför tyckte han att jag var för upptagen för att behöva stå vid spisen så han bjöd på pizza till middag. Men varför är det så att man alltid äter för mycket?? En riktigt god pizza kan jag nästan klämma i mig en hel och sen sitter jag och beklagar mig för att jag blir så mätt. Varför slutar ma inte äta när man böjar bli mätt?? Aja får skylla mig själv...

Det jag iaf skulle komma till är att jag har suttit och skrivit om mitt CV idag. Det var nog ungefär 3-4 år gammalt så det behövde ändras en hel del på. Sen skulle jag försöka skicka iväg det till olika företag, internet krånglade osv osv. Så det var en tuff tid som jag till slut löste och nu har jag fått iväg två ansökningar på nätet och ska lämna två stycken imorgon. Jag hittade ett jobb i tidningen idag som jag verkligen skulle vilja ha. Det skulle vara perfekt för mig så jag hoppas att jag har tur och får det... Kanske inget jobb som folk drömmer om men när jag läste om det så kände jag att det var helt rätt för mig just i år =)

Vi får väl se hur det går. Jag håller er uppdaterade på hur läget ändrar sig...

Nu skulle jag ju egentligen sitta och läsa min norska bok. Jag ska bara steka några pannkakor till lunchlådan till imorgon först. Sen ska jag sätta mig. Haha tänk att jag har hittat undanflykter hela dagen för att slippa =) Men men snart så kommer jag igång...

Nej ni får ha en bra dag. Jag måste göra lite nytta.

Puss puss


2011.02.03 - Hälsa på =)

Godmorgon!

Här sitter jag framför datorn när jag egentligen har rätt bråttom att göra mig iordning. Aja det är så det alltid blir, man prioriterar olika helt enkelt =)

Idag ska jag förbi gamla jobbet och hälsa på. Det ska bli mycket trevligt. När jag var där sist och jobbade var ju de flesta lediga så det ska bli kul att hälsa på nu när alla är tillbaka.

Efter det ska jag äntligen hämta ut mina böcker som har kommit.

Hehe nu fastnade jag visst på att titta på TVn och nu har klockan gått för långt. Hehe vi får höras mera senare idag.

Puss


2011.02.02 - Bättre...?

Hej hej!

Jag var jätteglad imorse när jag vaknade. Jag hade fått sova gott och jag hade inte ont i nacken. Jag packade ihop och åkte till skolan. Väl inne på föreläsningen tog mitt goda humör slut. Nacken började värka igen och jag kunde knappt koncentrera mig... Jag fattar ine vad det är för fel. Behöver jag knäcka ryggen och nacken?? Det var ju iof ett tag sen men det brukar komma smygande och inte så här fort. Dessutom brukar jag få ont i ryggen också men att boka en tid hos kiropraktorn vore kanske en bra idé.

Nu sitter jag här hemma i soffan med halsduken på mig och plågar mig själv att göra allt på datorn som jag brukar göra. Kolla facebook, blogga och läsa bloggar. Så fort jag är klar blir det till att lägga sig ner i soffan och försöka läsa lite. Jag fick just ett sms om att mina böcker finns att hämta efter 17.00 idag så det ska jag göra sen.


Jag och min halsduk...

Nu blir det att ligga isoffan en stund.

Puss


2011.02.01 - Tävling med TLC och Bindefeldt...

Hej halloj!

Som jag tidigare berättat så är min absoluta favoritprogram TLC. Om jag var tvungen att välja en kanal att titta på under resten av livet så sklle jag välja TLC. Där finns allt som man kan behövas titta på =)



Nu ska de iaf ha lanseringsfest i Stockholm och det är Micael Bindefeldt som står för planeringen. Jag är med och tävlar om biljetter till festen där man ska beskriva sig själv med tre ord som börjar på T L C...

Gå in och tävla ni också. Om ni vinner så ställer jag gärna upp som sällskap =)

Tävlar gör ni häääääääääääääääääär...


Här ligger jag med min onda nacke. Jag kan...

dsc02575 (MMS)

Här ligger jag med min onda nacke. Jag kan inte sitta upp längre så jag försöker med att ligga med. Får se om det blir bättre då... Snart börjar nya säsongen av House!!


2011.02.01 - Ont i nacken...

Hej hej på er!

Fy vad jobbig denna dag har varit. Jag har haft så himla ont i nacken och har det fortfarande och ingenting hjälper. Om jag har suttit stilla med huvudet för länge har det värkt något galet mycket och om jag har lutat huvudet åt sidan så har det liksom "ramlat av" (åt sidan). Musklerna har liksom inte orkat hålla upp huvudet idag. Att sitta framför datorn har idag varit en rikitg pärs.
Jag har tagit värktabletter men det hjälper inte, jag har försökt att massera mig själv vilket inte heller har hjälpt.
VAD SKA MAN GÖRA???

Annars har det varit en intressant dag. Vi var bl a haft lektion i samiska vilket var en upplevelse. Jag hade ingen ning om att det pratades tre olika samiska "språk" i Sverige och att de knappt kan förstå varandra =) Det är väl dialekter från början som sen utvecklats till olika språk.

En föreläsning i norska har vi också hunnit med och där fick vi titta på skillnaderna mellan skriftspråksvarianterna nynorsk och bokmål.

Imorgon blir det danska och sen hemfärd. Förhoppningsvis har mina böcker hunnit komma så jag hinner läsa färdigt den norksa boken till på fredag när vi ska se filmatiseringen av Brödrar i blodet (boken som vi ska läsa)...

Nej ni får ursäkta för den dåliga uppdateringen men jag klarar inte av att sitta här längre. Nacken is killing me =(

Kika in senare ikväll för då kommer det upp en tävling om biljetter till en rolig fest =)


Puss


RSS 2.0