2011.05.25 - TWO DOWN, ONE TO GO...

Hej hej gott folk!

Just nu känns mitt hjärta ytterligare lite lättare än för 20 minuter sedan. Nej, jag mår inte dåligt eller är ledsen. Jag mår faktiskt väldigt bra för att vara jag och jag hoppas att det fortsätter så ett bra tag till. Som ni vet är jag just nu sjukt stressad och lite till av det har släppt iom min andra hemtentainläning som skedde för 20 minuter sedan ungefär. Lagom tills tidsfristen gick ut haha. De första två uppgifterna kändes mycket bra och genomarbetade men den tredje (det var bara tre stora uppgifter) blev som den blev. Jag hittade mest på och svamlade fram en analys och nu hoppas jag att vår lärare är snäll och låter mig få bra poäng på den frågan ändå =)

Nu har jag bara en hemtenta kvar som ska vara inne på måndag och jag behöver nog börja med den ganska snart för den kan vara lite klurigare än de tidigare. Vår lärare i namnforskningen är nämligen sån så jag förväntar mig att den ska vara lite småklurig att få fram svaren till... Men men det är ju den roligaste kursen också så då gör det inte så mycket.

Nu har jag dessutom 3 skrivuppgifter kvar att göra. Sånt som jag har skjutit upp under terminen och som jag vill få in så fort som möjligt. Jag tänkte att jag ska hinna klart med minst en av dem idag gärna två så det ser lite bättre ut. Sen får den sista göras under kvällarna imorgon och på fredag för jag ska jobba på dagarna. Men nu är det inte många dagar kvar till sommarlovet och det börjar kännas. Jag är riktigt taggad just nu och därför känns det bara som om det är att köra på så länge man känner så =)

Nej mera plugg at göra =)

Puss


2011.05.20 - BARA FÖR IKVÄLL...

Hej hej på er!

Medan jag sitter och kämpar med en artikel som ska refereras och som ska in idag så fösöker jag att roa mig själv så jag håller mig på gott humör. Då lyssnar jag på denna låt och genast blir jag glad och vill dansa =)


2011.05.19 - KÖKSBORDSHÄNG...

Godmorgon eller godförmiddag eller vad man nu säger vid den här tiden på dygnet. Det beror nog på vem det är som läser för jag vet att vissa går upp vid den här tiden medan andra har varit uppe många timmar...

Själv tog jag sovmorgon och sov ända till kvart över 8. hehe det är sovmorgon för mig det =) Jag har försökt att sova längre ibland men det slutar alltid med att jag ändå vaknar tidigt. Aja inte mycket att göra något åt, det är ganska skönt att vakna tidigt tycker jag. Man hinner med att göra så mycket. Jag har ju mina rutiner på morgonen som tar en stund och vaknar jag sent så kan jag inte strunta i rutinerna ändå. Därför blir klockan så mycket innan jag kommer igång med allt det viktiga jag behöver göra. Så tidiga morgonar hissar jag idag =)

(Haha det blev en storbloggsgrej med hiss och diss tydligen... )

Jag måste faktiskt säga att jag idag även hissar vädret. Jag gillar att det är riktigt mulet, det får gärna börja ösregna också för det skulle vara riktigt skönt. Ja, hata mig inte ni som kan eller måste vara ute men jag måste hålla mig inomhus. Jag har en tenta och ett arbete som ska vara inne imorgon och sen har jag två till som ska göras så så länge solen håller sig borta känns det lättare att sitta inne framför datorn och jobba.

Jag hade ju planer på att låsa in mig i FUMS hela den här veckan eftersom där finns det alla papper som jag behöver till tentorna men jag fick panik där. Jag blev skitstressad över att det satt 3 till och jobbade med samma tenta och deras knapprande på sina datorer gjorde att jag bara blev stressad. Sen störde jag mig på att min dator låter en massa och jag hade inga hörlurar så jag kunde stänga allt annat ute, så jag gick därifrån. Jag fick en länk från en kompis där jag kunde hämta hem alla texter som behövs till denna hemtenta och sen kopierade jag det sista kapitlet som jag ska skriva arbetet på och sen gick jag. Jag åkte dessutom hem. Eftersom jag ändå inte kunde sitta i FUMS så kändes det onödigt (och fruktansvärt tråkigt) att sitta hemma på rummet i Uppsala helt själv, så jag åkte hem och bosatte mig vid köksbordet till min sambos förtret. Eller alltså han blev jätteglad över att jag kom hem men att ha papper utspridda över hela köksbordet och staplar med böcker får det att klia i fingrarna på honom. Han klarar inte riktigt när det ser stökigt ut men han har fått stränga order om att inte röra ett enda papper. Jag har dessutom gjort klart att jag heller inte kommer att städa och plocka iordning allting fören jag är helt klar. Jag måste kunna sätta mig och fortsätta precis där jag var utan att behöva börja leta efter sakerna... hehe stackarn =)

Jag ska ta kort sen och visa hur "fint" jag har det...

Nehepp om man skulle ta och sätta lite fart så jag slipper sitta med panik ikväll för jag inte hinner färdigt. Jag har iof till imorgon kl.12.00 på mig och det ska inte vara några problem.

Puss puss


Mina kära suportrar som hejar på mig när j...

dsc02625 (MMS)

Mina kära suportrar som hejar på mig när jag pluggar... Jag börjar bli rätt ututtråkad nu men jag har iaf 2 timmar kvar att sitta idag. Jag belönar mig själv med ett avsnitt Of the map :) puss


2011.05.17 - REGNIGT

Halli hallå!

Hur har ni det?? Här är det rätt stressigt men jag försöker att hålla mig lugn. Idag fick jag min sista hemtenta så nu har jag tre hemtentor att göra + en del arbeten. Men det är bara att satsa =)

Annars idag trodde jag att vädergudarna var på min sida. Det var jättesoligt och fint, men det vände. När vi gick från namnforskningen så började det regna en del. Nu blåser det massor och om det regnar kan jag inte säga, jag ser inte så långt ut genom fönstret. Jag planerade hela morgonen att jag skulle packa ner mitt paraply eftersom jag vet att det ska komma en del regn under veckan. Jag tittade till och med på paraplyet i hallen och trodde då att det packade ner sig själv. Dåliga grejer det där hehe. När jag väl satt i bilen kom jag på att paraplyet inte var med men då hann jag inte vända utan det var bara att fortsätta. Jag fick helt enkelt köpa ett nytt paraply när jag var och handlade. Riktigt fint vat det också =)

Om en liten stund ska jag ta och göra mig iordning och sen ska jag möta upp gänget för en middag på en kinarestaurang här i Uppsala. Det ska bli mycket trevligt så här mitt i allt pluggande. Imorgon, på torsdag och antagligen även på fredag kommer jag att bosätta mig i FUMS igen så jag får passa på nu innan jag låser in mig =)

Hoppas ni får en trevlig kväll.

Puss


2011.05.16 - VINN 40 PAR SKOR MED TLC OCH BRANDOS...

Hej hej!
Jag är med och tävlar om att vinna 40 par skor från Brandos i samarbete med TLC. Jag vill jättegärna vinna men var med och tävla du ockå. Jag menar vem vill inte vinna?? Hehe

 

TÄVLA HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR...


2011.05.15 - TREA ÄR MYCKET BRA

Godmorgon på er!
'Är ni lika trötta som jag är?? Jag var ju bara tvungen att stanna uppe och se hur det gick på Eurovision. Jag slumrade till en stund i mellanakten och när jag vaknade igen kunde jag inte riktigt tro på det jag såg, Sverige ledde. Det vär väldigt många år sedan det hände. Det var synd att  vi inte fick in några fler tolvor men en hedrande tredje plats är mycket bra resultat. Så bra har vi inte varit sedan Charlotte Nilsson (numera Perelli) vann 1999. Inte ens Carola var så bra som Eric var igår när hon var med med Evighet. Hehe där fick hon. Hon har varit så stöddig för att hon faktiskt kom 6:a.

Jag kände mig mycket glad efteråt även om det var när att vi kunde ha tagit hem det hela =) Men jag älskar vinnarlåten för den är otroligt vacker. En riktigt bra låt har även fina kördelar. Det är liksom kören som gör att låten lyfter och det gör den i Azerbadijans låt. Att dessutom hela låten backas upp av svenskar gör ju att det nästan känns som om Sverige vann. Låtskrivarna var svenskar, koreograf och körtjejer var svenskar och även designern för klänningarna var svenska... Hehe Även Ryssland hade bara svenskar bakom numret så varför inte bara ge vinsten till Sverige eftersom vi ändå har så många bidrag med...hehe

Idag har vi inga speciella planer vad jag vet. Jag ska väl ta och plugga lite men sen får vi se vad dagen ger...

Puss


2011.05.12 - DAGENS ALLA VÄNDNINGAR...

Hej hej där ute i solen!

De hade ju "lovat" regn och rusk idag men icke sa nicke. Det blev sol och jättevarmt istället. Det var lite med blandade känslor eftersom det hade regnat hemma innan jag stack iväg och därför blev det lite varmare väder än jag tänkt mig. Men men jag överlevde och jag har lite svalare kläder som jag kan ta på mig till imorgon.

Sen hade jag tänkt att sitta i skolan till 16 när seminariegruppen skulle börja men jag tröttnade på att sitta där. När jag hade skrivit klart arbetet som jag ska redovisa imorgon så tappade jag helt sugen på att sitta där. Så först tänkte jag bara åka upp till lägenheten och lämna bilen och pussa lite på sambon som jobbade på macken bredvid. Det slutade med att jag fastnade där en stund och nästan bestämde mig för att åka hem eftersom sambon skulle hem och både han och jag kände för att krypa ner i soffan tillsammans och titta på TV. Jag kom sen på att det inte var någon idé eftersom då skulle jag bara komma hem och vända eftersom jag ska upp hit tidigt imorgon. Så det blev så att sambon stannar på jobbet inatt och jag i Uppsala =) Hehe vi får krypa ner i soffan imorgon istället.

Så nu sitter jag här, försöker plugga lite men det går så där. Det finns för mycket annat att göra =) Strax blir det lite middag.

Ha en trevlig kväll.
Puss


2011.05.12 - IDAG ÄR DET DAGS...

Hej hej!

Idag är det dags för Eric Saade att äntra eurovisionscenen och jag kommer garanterat att sitta bänkad. Det är nog tur att sambon och jag är på olika ställen idag eftersom det är hockey-VM på andra kanalen. Igår lyckades jag lura ut honom på långpromenad medan sverige spelade kvartsfinal så han får titta på Kanada-Ryssland istället =)

Iaf så är det semifinal nummer 2 i Ecs idag och jag hoppas på en högre klass idag. Eller ja egentligen inte eftersom Eric måste slåss mot dem men kvaliteten på bidragen i tisdags ver inget vidare. Norge som alla har höjt till skyarna och sagt att hon kommer att vinna, tycker jag var skitkass. Sorry alla där ute som gillade "Haba, haba" men det var verkligen en jättetråkig låt. Den var enformig och inte alls så medryckande som alla sagt. Tur att de inte gick vidare med den, det hade ju varit pinsamt ju. Haha det var nog bra att ta ner "lillebrorlandet" på jorden igen, de är så jäkla stöddiga. Nu måste Eric gå vidare annars är vi lika kassa men som de hånade Anna Bergendahl förra året så är det rätt åt dem =) (skadeglädjen är den ända sanna glädjen som sagt...)

Anna gick ju inte vidare från semin förra året och jag var sjuktbesviken. Jag vägrade att titta på finalen sen bara av ren protest. Det är stort för att vara jag, med tanke på att jag aldrig missar några sånna program. Skulle jag missa dem på kvällen så tittar jag på reprisen dagen efter eller på svtplay. Så i år hoppas jag på att jag får titta på finalen, för jag vägrar om inte Eric går vidare. Det är ju inte så att vi skickar dåliga låtar direkt. Det finns många andra låtar som är sjuktdåliga som går vidare endast på att de är orginella. Ja orginellt dåliga alltså =) Nej men skämt åsido, vi har jävligt duktiga och proffsiga artister som vi skickar men det känns som om Europa dissar oss bara för att. Vi kanske inte är galna på scen som de verkar gilla men vi är bra. Så är det bara!!!


HEJA ERIC!!! GE JÄRNET!!!!!!

Bilden är från svt.se


2011.05.10 - FULLT PÅDRAG...

Godmorgon på er!

Har ni sovit gott?? Jag hade somnat jätteskönt i gårkväll med tvn på. Det är så skönt att somna framför tvn tycker jag även om jag hört att det ska störa sömnen. Jag tror iof inte att så himla mycket kan störa mig, jag är väldigt bra på att sova och att somna om....

Men inte igår. Jag hade somna så skönt som sagt och då ringer sambon. Vi hade sagt godnatt och så, därför blev jag lite chockad över att han ringde igen. Han är helt uppe i varv och frågar om jag vet vem en kille är. Nja jag vet att han nog bor i vårt hus för jag har sett hans namn på postfacket men inte så mycket mer än så. Då berättar han att det är fullt pådrag hemma med poliser och ambulanspersonal. Poliserna går runt och panikknackar på allas dörrar för de letar efter den här killen och vart han bor. De hade tydligen fått in ett tips på att han skulle ta livet av sig och hade ju då rätt bråttom att hitta honom. De bröt till och med upp en dörr för att se om det var där han bodde... Det var kaos liksom och sambon "slänger på" telefonen. Efter en stund ringer han upp igen och säger att allt är lugnt. Den här killen hade kommit ut ur sin lägenhet och undrat vad som stod på så han mådde bra.

Men tror ni att det var lätt att somna om då eller?? Nej, jag själv var helt uppe i varv så jag lår och vred och vände på mig en bra stund.

Nu ska jag strax göra mig iordning och sen sticka till skolan.

Puss puss


2011.05.09 - I UPPSALA

Hej hej!

Dagen blev lite kortare än vad jag först hade trott. Det skulle ha varit redovisningar på lektionstimmarna idag men dte var bara två stycket där och redovisade istället för 9. Hmm undrar vart alla andra tog vägen =) Hade jag vetat det innan så hade jag redovisat idag. Det var inte så många där och de som redovisade fick mycket tid på sig. På fredag kommer det att vara jättemånga istället som ska redovisa. Jag kan ju tycka att de som skulle ha redovisat idag får redovisa sist på fredag, annars förstör de ju för oss andra. För egentligen ska det vara så att de som inte reovisar ska skriva 2 arbeten istället för 1 så lite rättvis är jag nog =)

Iaf har jag fått en hel del gjort idag. Jag har nästan gjort klart mitt arbete (det som ska redovisas på fredag) och jag har kommit väldigt långt med min novell. Sen är det "bara" 2 artiklar och ett PM kvar att skriva och det ska jag väl klara. Det känns som om det börjar bli något slut på det hela. Det är ju bara 3 veckor kvar i skolan innan sommarlovet så det är bara att böja ner huvudet och plöja igenom det sista.

Annars då?? Jag är i Uppsala och här skiner solen för fullt. Det har varit jättevarmt och skönt idag och kanske att det får bli en promenad om en stund innan jag fortsätter med arbetet. Man vill ju njuta så mycket som möjligt av det fina vädret. Imorgon ska det tydligen bli ännu varmare så det kommer att bli som sommar. Upp till 25 grader skulle det kunna bli =) Jiippii!!!!

Jag hoppas att ni också får njuta av det underbara vädret och inte är inklämda på ett kontor eller så.

Puss puss


2011.05.09 - FUMS...

Hello eller godmorgon!

Ni får välja själva beroende på hur länge ni varit vakna. Själv åkte jag hemifrån strax innan 7 imorse så för mig känns det nästan som eftermiddag. Inte riktigt men lite. Det känns som om klockan är bra mycket mer än 10 iaf.

Jag har i alla fall installerat mig i mitt nya "hem" där jag lär bo de kommande veckorna. Stället är alltså FUMS-biblioteket på universitetet och det är ett litet rum med bara ett konferensbord och lite stolar. Sen finns det bokhylolor med alla böcker som kan vara värda att läsa inom svenska språket och de nordiska språken. Det betyder att all vår kurslitteratur också står här vilket gör att här finns allt jag behöver för att kunna fixa mina hemtentor (och även arbeten). Det är skönt att sitta här för det är inte så mycket folk här. För det första så får det inte plats så mycket folk och för det andra så vet de flesta inte ens om att stället finns. Det är bra för då få man verkligen sitta i fred. Att min dator dessutom surrar jättehögt gör att jag hoppas att det inte ska komma så många hit under mina dagar här. De kommer att bli rätt störda av mig annars. Eftersom jag dessutom sitter och knappar på datorn (med lite för långa naglar) gör att jag för ännu mera oväsen för mig och därför skulle jag uppmana alla som vill sitta i tysthet att inte kmma hit =) Jag stör, jag lovar!!

Så om ni nu skulle leta efter mig och inte vet var ni ska börja, börja i Fums. 9 av 10 gånger kommer jag att sitta är, många timar per dag. Det är nästan att jag ska ta med mig några personliga sake hit så jag inte ska sakna hemmet allt för mycket. Eller också ska jag inte göra det så jag faktiskt vill går härifrån på kvällarna. Det vore ju hemskt om jag fastnade här =)

Då jag tittat på första hemtentan så kan jag konstatera att mitt huvud och mina fingrar kommer att vara ganska möra innan jag är klar. Det är bara 3 frågor men hon förväntar sig att vi ska skriva ungefär 8 sidor som svar så det lär ju ta ett tag. Att jag sedan har 2 hemtentor till gör att jag nu ser positivt på dopingmedel (hehe). Knapra lite tabletter som tar bort smärta och ångest samtidigt som det piggar upp och ger ny energi skulle inte sitta hlt fel. Men okej då, en fuskare är jag inte så kaffe och alvedon för bli mina stöttepelare under maj månad... (kanske att min dator kommer att behöva en lång semester efteråt också, värt att tänka på för även den börjar bli till åren)

Så välkomna hem till mig, här i FUMS. Jag tar gärna emot lite sällskap om du inte störs av mig och inte stör mig (bara lite hihi).

Puss puss


Mina två biblar just nu. Jag bara älskar a...

dsc02623 (MMS)

Mina två biblar just nu. Jag bara älskar att sitta och bläddra i dem och drömma sig bort. Åh vad jag längtar.... Puss


2011.05.06 - FREDAG

Godmorgon godmorgon!

Har ni haft en trevlig natt?? Jag har faktiskt börjat sova förbannat bra vilket är både negativt och positivt. Det är ju bra att jag får sova ordentligt på nätterna så jag blir lite piggare under dagarna men det gör också att jag har så sjukt mycket svårare att vakna på morgnarna. Jag som alltid varit morgonpigg kan nu egentligen sova hur länge som helst. Inte bra, inte bra. Tur att jag är duktig på att ställa klockan tidigt men det kan bli dryga timmen av znoozning. Sån har jag aldrig varit förut. Jag har kanske znoozat två, maxtre gånger och sen gått upp. Hmm det kan ju bero på att jag egentligen inte måste gå upp för jag har ingenting att passa, utan skulle egentligen kunna sova hur länge jag vill (om man inte räknar med att jag måste upp för att sitta och plugga halva dagarna). Förut var man ju tvungen att gå upp för att hinna i tid till jobbet.

Idag blir det ytterligare en dag hemma i soffan med datorn i knät. Det känns som om den har vuxit fast där nu för den är där ungefär 8 timmar per dag plus lite till på kvällarna när jag bara "roar" mig =)

Så idag är det redan fredag och jag vet verkligen inte vart den här veckan tagit vägen. Om jag ska vara helt ärlig så känns det som om det precis var helg. Inte för att jag klagar direkt men ändå känns det som om min tid krymper fruktansvärt mycket när vardagarna känns lika långa (eller korta) som helgerna. Hmm hur kan vi få tiden att sakta ner lite. Fortsätter det så här kommer jag att bli gammal och grå innan jag hinner blinka. Uch varför tänkte jag så, jag som redan har åldersnoja.

Nej vi lämnar det ämnet nu, jag vill inte gräa ner mig i det. Det har jag inte rikitgt tid med för här ska det pluggas.

Hoppas ni får en trevlig dag.
Puss

Hur kunde det gå så fort från det här:
 

Till det här:


2011.05.05 - INTERVJU...

Som ni vet så har jag tjatat om att jag måste hitta något att göra under sommaren. Jag måste helt enkelt hitta ett jobb för sommaren, annars lär jag klättra på väggarna. Dessutom behöver jag få en inkomst om inte sommaren ska blir jättetråkig. Så i förra veckan ringde det en kille som hade sett min anskökan på komunens sida och ville att jag skulle komma på intervju.

Igår var jag där och det gick verligen hur bra som helst. Jag var inte blyg alls, jag kunde komma på smarta svar på alla hans frågor utan att det låste sig och det kändes rikitgt rikitgt bra faktiskt. Det slutade med att jag fick jobbet så under tre veckor i sommar ska jag jobba på ett kollo för barn med någon typ av utvecklingsstörning. Åh det ska bli såhimla kul. Jag har ju saknat att jobba och att dessutom få jobba med barn och ungdomar ska bli jättekul. Desutom har jag eventuellt ett jobb till på gång som blir ytterligare 6 veckor så ni får hålla tummarna =)

Puss puss


2011.05.05 - FLYTTAR TÄNDER

Hello!

Under en längre tid har jag märkt att mina framtänder har flyttat sig bort från varandra och börjar närma sig utgångläget de hade innan jag fick tandställning. Fan jag vill inte ha den där jättegluggen igen. Anledningen till att de börjat flytta sig tillbaka är att min tråd på baksidan som ska hålla tänderna på plats gick sönder ett par gånger och för att slippa laga den hela tiden fick jag en genomskinlig skena som jag skulle använda nattetid så att de inte skulle flytta sig. Men har jag använt den?? Nopp. Jag var duktig i början men sen tappade jag bort den och efter att jag hittat den så blev det inte av att jag använde den igen. Så nu har den legat i badrumsskåpet ett bra tag.

I förrgår tröttnade jag på gluggen och bestämde mig för att börja flytta tillbaka tänderna igen så jag slipper gluggen. Problemet är bara att det är ett par millimeter som var annorlunda vilket gjorde att jag hade väldigt svårt att ens på dit skenan. Väl där började det spänna en massa i hela munnen och nu gör det galet ont. Precis som det gjorde när man spände "rälsen".

Jag har bestämt mig för att stå ut för jag vet ju att det blir bättre snart. Det brukar ta ett par veckor innan den värsta smärtan lägger sig och jag måste stå ut. Vill man bli fin får man lida pin som man brukar säga. Detta gör ju att jag måste tänka på vad jag äter. Inget som är för hårt går att tugga på eftersom varenda tand gör skiiitont... Så soppor, mjuk mat är det jag kan äta nu =)

Stackars sambon som får stå ut med alla mina krämpor hehe =)

Puss


2011.05.05 - GALET SNABBT

Hello sötnosar!

Hur har ni det?? Här fortsätter motivationen att lysa med sig frånvaro, jag fortsätter att skjuta upp saker vilket gör att det dåliga samvetet blir ännu sämre. Det blir en ond cirkel som är svår att komma ur. Men snart måste jag liksom bita i det sura äpplet om jag ska hinna bli klar med allt innan sommaren. Jag är ju rätt bra på att jobba under stress, man har fått lära sig att prestera så när man är expert på att skjuta upp saker.

Aja vi har gått in i maj nu och jag kan inte fatta vart denna termin har tagit vägen. Jag tyckte att förra terminen gick galet snabbt med allt som var nytt, komma in i rutinerna osv men denna termin har nog gått minst lika snabbt trots att den är längre. Det som har varit rätt skönt är att jag kunnat vara hemma ganska mycket. Eftersom sambon jobbat mycket nära hemmaplan och varit hemma mycket har det varit skönt att kunna träffa honom så mycket som möjligt. Dä vi inte haft nästan några föreläsningar så har det varit möjligt. Förra terminen såg jag knappt honom alls då vi båda bodde borta hela veckorna, jag var fortfarande rätt uppbokad på helgerna (trodde väl att jag skulle kunna ta igen allt de jag inte kunde göra hemma i stan under veckorna på två dagar) och så vidare. Så nu känns det lite mera som ett normalt förhållande igen =)

Idag blir det hemmaplugg. Tentorna börjar rassla in från nästa vecka och håller på fram till slutet på maj. Så ja lär ha att göra hehe. Innan dess vill jag gärna få klart alla skrivuppgifter som är kvar så jag slipper sitta med båda delarna.

Nej lite lunch vore trevligt. Något lättuggat och flytande får det bli...

Puss


RSS 2.0