100930 - Sista dagen...

Godmorgon godmorgon!!!
Idag är det alltså sista dagen. För vad då kanske ni tänker och det är faktiskt 2 saker.
Det första är ju så klart att det är sista dagen för tokplugg innan tentan imorgon. Jag vet inte hur det kommer att gå för just nu är jag bara helt tokslut och ska då försöka proppa in ännu mera i huvudet. Men men nu får det gå som det går. Jag kommer att sitta hela dagen idag och bara pressa in det sista. Dessutom ska jag gå till skolan och lämna in min hemtenta och gå på vår seminariegrupp kl.16. Idag skulle det komma en kvinna som kunde svara på hur man ska tänka när man väljer och så vidare och det är ju alltid bra att veta...

Det andra är faktiskt att det är den sista September idag. Kan ni fatta att det redan är en månad sedan som jag flyttade till Uppsala och började på universitetet?? Det känns både som att det har gått jättesnabbt och som att jag har varit här en evighet.

Aja nu måste jag sätta igång med pluggandet igen. Bloggen blir lite åsidosatt just nu men snart är det lite ledigt på gång. JAG LÄNGTAR!!!!!

Puss och ha en bra dag =)


100929 - Plugg plugg plugg...

Hej på er!
Så var det åter plugg igen. Jag har faktiskt hunnit med att vara i stallet och rida Chessire på morgonen också. Det var rätt skönt att få komma ut och göra något annat en stund, och vad kan då vara bättre än att få rida lite imorgonluften =)

Sen var det bara att sticka hem, duscha och dra ner till Mdh för att möta Elin. Ytterligare en heldag med tentaplugg. Åh vad jag längtar till på fredag kl.11.01 nu så tentan ska vara över. Fan snart blir jag galen på papper hit och papper dit med saker som jag måste kunna men inte får in i huvudet. Det ska bli så skönt att ha en hel helg + måndag och tisdag nästa vecka som jag är helt ledig på. Jag behöver inte sitta och plugga och jag behöver inte ha dåligt samvete för att jag INTE sitter och pluggar. Sen drar det hela igång igen...

Idag kommer äntligen min sambo hem. De jobbade på så mycket igår att de kunde komma hem över natten idag. SÅ får jag åka med dem till Uppsala imorgon. Man får ju passa på så här sista veckan de har i Uppsala. Från nästa vecka måste jag ju börja åka själv igen.

Nej åter till blocket och pennan.

Ha en bra dag.
Puss


100928 - Tokplugg även idag...

Sorry, om jag tjatar om mitt pluggande men det är ungefär vad jag gör just nu. Mitt liv består av att tentaplugga så vill ni läsa om något annat så får ni ge er till tåls för efter fredagen så ska jag få några dagar helt ledigt innan nästa kurser startar =) Det är så skönt att ha något att se fram emot för då känns det inte lika illa att plugga gärnet nu...

Idag har jag suttit i soffan hela dagen så jag har en lättare nackspärr nu och ont lite överallt i kroppen. Kanske inte den bästa ställningen att ha hela dagen men men imorgon blir det bättre. Då ska jag till Mdh med Elin igen.

Fy fan, nu är det bara 2 dagar kvar att pluga på innan det är dags för tentan. På ett sätt är det skönt att det "bara" är en 7,5p-kurs så det är ingen jättefarlig tenta iaf (hoppas jag =S )

Nej ush jag vill inte ens tänka på det för då blir jag bara nervös...
Kanske dgs att göra lite mat istället så magen håller sig glad =)

Puss


100928 - Trööött...

Godmorgon!
Fy vad jag har kommit in i en dålig slentrian (eller hur det nu stavas...). Jag vaknar inte längre av klockan som ringer för min kropp vet att jag egentligen inte måste gå upp för jag inte ska någonstans... Men hallå, jag ska ju plugga ju!!!! Det har inte min kropp riktigt fattat.

Nu blir det lite frukost och sen blir det plugg i ett antal timmar till. Skulle nog behöva göra en 8-10 timmar idag också.

Hoppas ni får en bra dag.

Puss


100927 - Jag är full...?


Bildkälla

Hehe så kändes det idag. Som jag sagt förut så blir jag rätt groggy av mina tabletter och idag bestämde jag med Elin att vi skulle plugga ihop. Jag behövde komma ut lite och få lite struktur på mitt pluggande. Det värsta var bara att ca en timme innan jag skulle gå tog jag min tablett så den hade ju lagom hunnit kicka in som bäst när ja skulle gå. Hehe har ni någon gång försökt att gå normalt på väg hem från krogen när ni är rätt påverkade?? Inte det lättaste eller hur?? Tänk er det plus att ni på krogen hittat någonting kul att röka och försök att gå normalt då... hehe så kände jag mig idag-på väg-till-Mdh...
Ögonen gick i kors, huvudet snurrade och fötterna trampade luft =) Det såg säkert jättekul ut för alla som gick förbi mig men jag kan lova att jag fick kämpa för att inte vända och gå hem igen. På toppen av allt började jag kallsvettas och bli illamående också så när jag väl var framme var det en fröjd att få sätta sig ner. Ögonen gick fortfarande i kors och huvudet kändes som en blykeps men det var bara att börja plugga ändå.
Jag kan lova att 8 timmar då känns väldigt mycket och att det kändes som om tiden släpade sig fram. Jag fick ia mycket gjort och det känns skönt. Har någon fråga kvar på hemtentan som jag inte är riktigt säker på och sen är det bara resten som ska nötas in =)

Nu blir det till att slappa på soffan, sova lite och ta nya tag imorgon.

God natt
Puss


100927 - Cash cab

Hej på er!

Just nu tittar jag på ett program som jag råkade hitta i helgen som faktiskt är riktigt roligt. Det heter "Cash cab" och går på Discovery. Det handlar om personer som hoppar in i en taxibil i London och när de stängt dörren börjar lampor blinka och tjuta. Det betyder att de satt sig i Cash cab. Nu får de en massa frågor som de ska svara rätt på innan de kommer fram till sitt mål. De första 5 frågorna är värda 10 pund, nästa 5 frågor 50 pund, nästa 5 frågor 100 pund och resterande frågor är värda 500 pund var. Man har 3 liv, vilket betyder att man kan svara fel 2 gånger innan man åker ut. Man fråga folk på stan 1 gång och ringa en vän 1 gång. Blir du av med alla liv innan du kommit fram så får du gå av där du är men slipper betala och kommer du fram innan liven är slut får du alla pengar du har vunnit hittills...
Det är riktigt roligt program som ni borde spana in =)

Bilden är från Cash cab i Las Vegas men det är samma princip...


100927 - Tentaplugg...

Hej på er!
Jag har precis kommit hem från 8 timmars tentaplugg med Elin, har slängt i mig lite mat och ska snart ut på en kort promenad med Cic.

Jag rapporterar mera när jag är tillbaka.

Puss


100926 - Drygt 1 år...

Hej hej!
Jag måste säga att jag börjar känna mig lite starkare nu men har fortfarande inte planerat hur jag ska göra i veckan. Jag har inte bestämt mig om jag ska vara kvar i Tuna till på Torsdag och sen åka till Uppsala eller om jag ska åka till Uppsala redan imorgon. Det är ju tentaplugg som står på schemat och det kan jag ju göra vart som helst egentligen. Sen är det ju alltid skönt att få vara hemma och sova i sin egen säng speciellt när man är krasslig. Aja jag har nog ungefär 30 minuter till på mig att bestämma mig innan jag måste börja packa om jag ska iväg.

Jag satt och tittade tillbaka på min blogg och kan fram till att jag har hållit på i drygt ett år nu. Den 20 september förra året såg denna blogg dagens ljus. Jag hade ju en annan blogg innan som jag la ner. Efter typ 2 dagar utan den bloggen saknade jag det så mycket att jag startade en ny =) Hehe jag var mer fast än jag först hade trott.
Mitt liv är ju rätt annorlunda nu mot för ett år sedan.
Då jobbade jag, red ett par gånger i veckan, var med i styrelsen för ridklubben och levde ett skönt liv i Eskilstuna.
Nu är jag student och försöker komma in i studierna, bor både i Uppsala och i Eskilstuna, är nyförlovad och planerar bröllopet och lever på exictensminimum (vilket alla studenter faktiskt gör). Men jag är nöjd med mitt liv. Jag vet att det kommer att bli tuffa 3 år men samtidigt är det så roligt att jag nästan inte vill att det ska ta slut heller. Studentlivet är ett speciellt liv och egentligen borde alla få uppleva det någon gång i livet.


Jag för ett år sedan

Nu blir det till att ta sig ner i tvättstugan och hämta upp tvätten, sen sängen skulle jag tro. Är fortfarande helt slut...

Puss


100926 - SovSöndag...

Hej på er!
Jag har verkligen sovit hela dagen idag. Jag känner mig för tillfället lite bättre men jag är inte pigg någonstans. Jag var ändå rätt duktig imorse och gick upp med sambon och tvättade. Sen blev det lite smörgåstårta och trocadero till frukost. Där tog energin slut. Jag tvärslocknade på soffan och märkte inte ens när min söta sambo sprang upp och ner till tvättstugan. Där låg jag ganska många timmar innan jag vaknade till liv igen, men resten av dagen har tillbringats på soffan. Jag blir verkligen helt däckad av tabletterna, men det är kanske bra för det betyder ju att jag håller på att bli frisk (förhoppningsvis). Tyvärr går det ju sämre med pluggandet eftersom jag bara sover men jag får ta den här dagen som en återhämtningsdag för att från imorgon försöka komma igen.

Nu blir det nog en bit kladdkaka och sen fundera på vad det blir till kvällsmat.

Puss


100925 - Bäddas ner...

Hej hej!
Har precis kommit hem från svärmor där det var mycket trevligt. God mat fick vi också, smörgåstårta =) Men ush vad jag inte mår bra nu. Jag fick ju nya tabletter igår och de tar knäcken på mig. Jag har ont överallt, helt slut på energi och lätt illamående. Tydlgen lyckas jag alltid få alla konstiga biverkningar som finns. Så länge jag inte kräks också så är jag glad... Får se hur jag mår imorgon för jag har 2 hästar som jag ska rida då egentligen, men mår jag så här kommer jag inte kunna rida alls =(

Det blir nog en ganska lugn kväll ikväll. Jag lär sitta i mitt hörn i soffan och tycka synd om mig själv (hehe) och sambon lär spela en del. Orkar nog inte ta mig härifrån...

Nej jag orkar inte ens skriva mera tyvär.

Puss


100925 - Förlovningslunch...

Hej på er!
Hoppas ni hade en trevlig fredagskväll för det hade jag. Den blev inte riktigt som vi hade planerat men det var mycket trevligare. Vi hamnade hemma hos Timmie och Linda och spelade biljard istället för att åka hem där sambon skulle spela NHL 11 och jag skulle börja skriva på hemtentan. Det vr mycket trevligare att umgås med vännerna istället. Det har tyvär blivit dåligt med det de senaste helgerna eftersom vi har haft så mycket planerat. Denna helg blir lite lugnare (förutom min hemtenta).

Idag ska vi hem till svärmor och äta en förlovningslunch eller vad vi nu ska kalla det. En lite mysig tillställning för att fira vår förlovning helt enkelt. Ska bli trevligt =)

Detta blev sambons förlovningsring:



Detta är min förlovningsring (typ den i vittguld med diamanten, hittade ingen bättre bild):


Båda är från Albrekts Guld.

Nu blir det hemtenta för hela slanten =) Jag måste säga att den såg hanska okej ut faktiskt när jag skrev ut den igår. Jag hade nog förväntat mig något mycket värre faktiskt, men vi får väl se hur det blir när jag väl sätter igång..

Puss på er


100924 - Hemma och vänder...

Hej hopp!

Nu är jag hemma en snabbis och väntar på att sambon ska bli färdig. Vi ska ut till Tuna Park och se om vi hittar en manligkompis till min ring. Hehe Alltså sambon har ännu ingen förlovningsring, uten bara jag så vi ska se om vi kan hitta någon fin litt till honom. När han köpte min ring så tror jag att han var så koncentrerad på den att han inte tänkte på att köpa en till honom eller att den kunde vänta en stund, men nu är det dags. Får hoppas att vi hittar någon som vi båda gillar och som passar bra ihop med min ring =)

Sen blir det till att åka ut till päronen och låna deras skrivare så jag kan få ut min hemtena. Jag ska försöka göra färdigt den under helgen så jag vill gärna få ut den snart. Tyvär har den inte kommit in på studentportalen än men jag hoppas att den gör det snart.


Något liknande den här skulle jag vilja ha som vigselring... Så fin =)


Liknande den här tror jag att sambon skulle vilja ha, fast utan diamant förstås =)

Hörs senare.
Puss


100924 - FREDAG!!!!

Godmorgon på er sötnosar!
Har ni sovit gott?? Själv vaknade jag med ett ryck av att sambon telefon började ringa. Fan ingen av oss hade hört väckarklockorna men vi var snabbt uppe. Sambon kastade sig på kläderna medan jag gjorde kaffe åt dem =) Så jag gick alltså upp kl.5 istället för vid 7. Snark vad trött jag är... Jag försökte somna om i soffan men det gick inte så bra.

Aja nu är man uppe och igång =) Strax ska jag göra mig iordning och sticka iväg till gamla jobbet och hälsa på. Det ska bli så himla roligt för de är så gulliga när man kommer dit. Då känns det verkligen som att de tycker att det är kul att man kommer tillbaka. Oj, vad klockan blev mycket. Jag måste verkligen sätta fart nu.

Jag måste nämligen ringa doktorn och svänga förbi där innan jag åker ut till jobbet...

Ha en bra dag.
Puss


100923 - Nytt rekord =)



Åh, jag klickade just in på statestiken för igår och såg att det var nytt besöksrekord här på bloggen. Så himla roligt att se och att det är så många som har hittat hit. Jag hoppas att ni gillar det, att ni stannar kvar och att ni skriver i kommentarerna om det är något speciellt ni vill att jag ska skriva om eller ni tycker att jag ska förbättra.

Tack till er allihopa =)

En puss till er =)


100923 - Hemfärd...

Godmorgon på er underbara människor!!

Ja, jag fortsätter med min positiva anda även idag. Jag försöker verkligen rycka upp mig, men det vore trevligt om ni kunde skriva några uppmuntrande kommentarer så jag blev ännu gladare =)

Idag blir det hemfärd till Tuna. Jag har tur som får skjuts av sambon och hans kollega, då slipper jag släpa alla mina saker och jag slipper betala något... Hehe som fattig student får man passa på när det är gratis. De åker ju ändå firmabilen hem och då slipper vi ju åka 2 bilar till och från Uppsala. Ekonomiskt OCH miljövänligt =) Kan det bli bättre?? Nepp

Men innan jag får åka hemåt så ska jag hinna med en föreläsning, vår sista föreläsning för denna kurs. Lite läskigt och ändå roligt. Det känns som om vi precis har börjat på den här kursen, ändå är det typ en månad sedan. Det ha gått så himla fort. Det är fortfarande jätteroligt och jag trivs jättebra här i stan även om det är ganska mycket att plugga. Men är det inte så på allt man läser på univesitetet, att det är mycket att läsa??
Jag måste även förbi Snerikes på vägen till skolan och hämta ut mitt medlemskort. Jag trodde först att det skulle skickas hem till oss, sen har jag bara glömt att hämta det. Det ska bli skönt att slippa den där tråkiga papperslappen som man får som tillfälligt kort. Man måste ju vara så himla räd om den så den inte går sönder... Nu får jag ett nytt, blänkande kort istället =) Jag får visa er sen...


Det här är jag imorgon vid 14-tiden när jag har börjat med hemtentan...

Nu blir det frukost och sen bär det av.
Ha en bra dag
Puss


100922 - Det tog sig =)

Någon mer än jag som tittar på Idol?? Åh vad jag är glad att jag äntligen kan få se det i veckorna och inte på reprisen på Söndagarna. Det här är den roligaste delen av Idol, nämligen slutaudition. Audition och fredagsfinalerna i alla ära men det är något visst med slutaudition. Jag älskar det, kanske för att det så mycket press och stress inblandat med alla musik och sång. Det är mycket som ska läras in under oerhört kort tid, allt ska klaffa och inget får bli fel för då är du ute på en gång. Så himla skönt =) hehe

Känner ni pressen vid bilderbordet???

Bildkälla

Aja jag fick iaf färdigt all renskrivning av föreläsningarna idag (nästan alla, har någon gruppövning kvar att skriva rent) och det känns skönt. Nu är det bara till att börja plugga in allting. Positivt är att när man skriver rent allt så får du in det samtidigt utan att man tänker på det. Så gjorde alltid jag och Cic på gymnasiet när det var en uppsats som skulle skrivas (speciellt på spanskan hehe) som prov. Då skrev man iordning en hemma innan så man fick all grammatik rätt och så. Sen skrev man rent den typ 10-20 gånger så den satte sig i pennan innan det var dags för prov... Sen fick man ju alltid skriva om den en hel del iaf eftersom den inte passade ämnet som läraren hade bestämt eller man glömde bort hälften och så. Jag gör iaf fortfarande så när jag ska träna på någonting, att jag skriver det om och om igen så det fastnar i huvudet...

Nu är det TV-mys och sen sova lite. Imorgon blir det hemfärd =) Sen får jag tillbringa fredagen hemma i Tuna. Känns riktigt bra faktiskt. Ska passa på att hälsa på gamla jobbet ett par timmar då innan jag börjar med hemtentan. Den måste bli färdig under helgen har jag bestämt så jag slipper tänka på den något mera sen. Tyvärr har vi en del planerat för helgen så det kommer nog att kunna bli många sena kvällar denna helg också...


Åh vad jag saknar er när jag inte är hemma...

Nu får ni ha en trevlig kväll.

Puss


En liten belöning för varje sida jag skriv...

dsc02490 (MMS)

En liten belöning för varje sida jag skriver och läser... Mm vit chokladsås :)


100922 - Skinande kök...

Hej på er!
Visst är det ett underbart höstväder ute? Jag blev alldeles glad imorse när jag vinklade upp persiennerna och såg solen. Det är lite skillnad från igår om man säger så när man blev dränkt bara av att fundera på att sticka ut näsan utanför dörren =)

Nu har jag varit iväg och ätit lunch med sambon och hans kollega. Väl tillbaka i lägenheten var det tänkt att jag skulle börja pluga igen men så kom jag på att jag hade disk som stod inne på mitt rum från igår som jag behövde diska. Då tänkte jag att jag skulle ta den disken som redan stod i diskhon. Då upptäckte jag att båda diskställen var proppfulla så jag fick börja med att tömma dem och ställa in allt i skåpen. Sen kunde jag diska...

När jag hade diskat färdigt tyckte jag att jag kanske behövde torka lite i köket, vilket resulterade i att jag skrubbade typ hela köket. Inte riktigt men nästan. Sen tyckte jag att det var lika bra att damsuga också när jag ändå höll på så en tur med snabeldraken blev det också innan jag tillslut hamnade här. Nu ska jag sätta fart med pluggandet. Det är endast 2 dagar kvar till hemtentan kommer och drygt en vecka till salstentan och man vill ju inte missa på första tentan liksom =)

Ha en trevlig eftermiddag.

Puss


Lite bilder från Reccegasquen som jag "snodde" från Natta eftersom jag glömde min kamera hemma =)







100922 - Lite gladare, lite snyggare...

Hej på och godmorgon!
Idag är jag på mycket bättre humör och jag lovar att försöka hålla mig borta från de där djupa negativa hålen som jag ramlar ner i ibland. Men det är inte så lätt och framför allt inte nu när man är på en ny plats och inte känner sig som hemma. Då är det svårt att tanka energi någonstans.



Igår vi vi iaf igång lite kanaler här i rummet och det känns oerhört skönt. Att ha lite att fördriva tiden med =) Sen är jag "ledig" idag och med det betyder det att jag har en megapluggdag. Vi har salstenta om 9 dagar och vi får vår hemtenta på fredag så jag har lite att göra vill jag lova. Grammatiken känns det som jag borde klara för jag har hyfsat koll på den nu och det känns skönt. Den satt jag och våndades över många timmar kan jag lova. Nu är det bara alla termer som ska in i huvudet också. Åh, jag känner mig snurrig bara jag tänker på dem =( Men men vi skulle vara positiva idag =)

Det blir iaf lunch med sambon och hans kollega idag också. Det är så skönt att ha honom så nära mig just nu att jag bara kan gå dit och fika med honom eller äta lite lunch och bara tanka lite kärlek. Det kan bahövas vill jag lova... Vet inte hur det ska bli sen när han ska börja jobba någon annanstans i Sverige igen men just nu njuter jag av att ha honom i min stad...



Nu är det plugg som gäller. Jag lär väl titta in här ibland när jag tar en paus =)

Puss


100921 - Har tråkigt...

Hej på er dönickar!
Sorry att det varit dåligt med bloggande de snaste dagarna men jag har verkligen inte orkat. Den här helgen har knäckt mig totalt och jag har inte hunnit hämta mig. Det har säkert hänt massor men jag orkar inte skriva om det just nu.
Det ända som är, är att jag verkligen har skittråkigt. Jag skulle behöva plugga men jag har ingen lust. Jag skulle vilja ha några tv-kanaler att titta på men det finns inga. Ingen männsika att prata med här hemma och ingen sambo att gosa med. Så vad ska man göra??

Aja inte mycket... Kanske läsa en bok eller nåt. Det hade varit kul att kunna titta på TV för det är både Idol och House ikväll men det gick inte. Fan jag måste verkligen ta tag i det där nu. SÅ här kan man ju inte ha det varje kväll...

Nepp nu ska jag inte vara negativ mera.
Jag skriver mer imorron och försöker bli lite gladare tills dess =)

Puss


100919 - Valvaka...

Hej på er!
Det har varit dåligt med bloggande idag men jag har inte riktigt orkat. Det får bli mera imorgon istället. Då kommer fortsättningen på Reccegasquen också.

Nu är det valvaka som gäller. Jag håller alla tummar jag kan för att MP ska gå ännu bättre och SD ska tappa ännu mera =)

Puss och godnatt


100918 - Reccegasquen!!! omg 1

Godmorgen på er!
Idag kan jag faktiskt säga så för jag sov till typ 12 idag. Vi kom inte hem fören 03.40 i morse så det är nog inte så konstigt om man var trött... Min underbara sambo var snäll och kom och hämtade mig och Anna i Uppsala i natt och skjutsade hem oss till E-tuna. Han ska få duktigt med belöning under dagen idag =)
 Först vaknade jag av mig själv vid 09.43, gick och la mig i soffan och somnade om igen. Vaknade vid 12 när sambon rörde på sig. Han ringde då till pizzerian och hämtade lite mat. Så himla gött. Nu slappar vi i soffan en stund tills jag ska åka ut och hälsa på hos päronen. Det blir en extremtlugn dag och kväll ikväll eftersom jag mår så där. Det började för ett par dagar sen att jag kände mig mosig och igår var jag riktigt nere. Jag trodde till och med vid ett tillfälle att jag inte skulle kunna gå på gasquen, men det blev lite bättre så jag kom som tur var iväg...

Det var tight med tid mellan föreläsningen och samlingen så jag och Madde stannade kvar på skolan och gjorde oss iordning. Vi bytte om på varsin toalett och satte oss sedan i ett undangömt hörn och sminkade oss och fixade håret. Det var inte det lättaste kan jag lova att få till sminket på en minispegel och platta håret utan spegel men det blev riktigt bra tillslut iaf.
När vi var klara traskade vi till vardera nation för uppsamling innan vi tillsammans skulle gå upp till Universitetshuset. Väl där fick vi gå i led bakom vår fana upp till Universitetshuset där det spelades av både fioler och blårorkestrar. Det hade varit ännu trevligare om det inte hade börjat spöregna medan vi stod och väntade på att få gå in. Tur att Elin hade ett paraply som vi alla kunde klämma in oss under =)

Sen blev det intåg i universitetsaulan där det bjöds på bra musik och fina tal.
Tillbaka till nationen för att bli avprickade, få champagne och hitta sin plats på tavlan. Dessutom skulle man hitta sin bordsherre/bordsdam. När jag väl hittade mitt namn så fick jag en glad överraskning när jag såg vem min bordsherre var, Petri en kursare. Det var rikitgt skönt att veta att man skulle sitta någon man kände och dessutom slippa leta bland alla människor efter rätt person =)


Ni får fortsättningen av Gasquen senare. Nu ska jag göra mig iordning och sedan bege mig ut till päronen...

Puss


100916 - Fy fan vilken morgon...(långt inlägg)

Hej på er!

Det blev hemfärd idag på morgonen istället. Igår fick det bli en mycket mysig Idol/filmkväll hemma hos Amanda med en massa tjejer från klassen (som jag har fått förklarat för mig att man inte får säga när man pluggar på universitet utan att det heter kursare. Men men jag är tönt hehe så jag säger som jag vill). Först tittade vi på Idol, åt kakor som Amanda och Malin hade bakat (mycket mycket goda) och sen blev det "Up" och popcorn. Alltså är det någon som har sett den filmen?? Jag kan inte säga att jag tycker att det är en barnfilm trots att den är animerad. Den har ett väldigt djupt budskap och är egentligen väldigt sorglig. Jag fick verkligen kämpa för att inte sitta där och gråta. Skulle jag ha sett den hemma hade jag storbölat mig igenom hela filmen... Den var iaf mycket söt och fin trots att den var rätt sorglig.

Iaf så blev det rätt sent igår. Jag var nog hemma (i Uppsala) strax innan midnatt och skulle sen upp tidigt. Nu kommer berättelsen om min hemska morgon. Ni får skratta åt mig eller med mig, det är upp till er men i efterhand så kan jag själv skratta åt mig...
 Jag vaknade inte fören vid 7, en timme efter att klockan hade börjat ringa första gången. Mitt tåg skulle gå 08.26 så jag fick lite smått panik. Upp och hoppa i kläderna. Packa väskorna på typ 2 sekunder och försöka fundera ut vad av det i garderoben som jag skulle behöva imorgon kväll. Fortfarande med lite panik, slängde jag ner datorn med tillbehör i dataväskan och ner med alla skolsaker fördelade i 2 av väskorna. Sprang runt i hela rummet för att kolla så jag fått med mig allting. Jag glömde totalt bort att äta frukost i alla hast så magen kurrade rätt högt efter en liten stund.

Iaf hängde jag på mig alla mina 3 väskor och klämde mig ut genom dörren. Väl nere vid porten stannar jag med en suck...Det ösregnade utanför. Fan fan fan är min första tanke. Sen kommer jag på att jag faktiskt hade kommit ihåg att stoppa ner paraplyet i väskan. Glad i hågen letar jag fram paraplyet, fäller upp det och ska börja gå mot tåget. Det första som händer är att paraplyet vänder sig ut och in. Dessutom hade en av pinnarna gått av så sidan hände så där fint. Aja bara att räta ut den igen och gå vidare. Hundra meter senare kommer det en liiten vindpust, och vad händer?? Hela paraplyet vänder sig igen. Så hela vägen fick jag håll ner det lite framtill så att ingen vind kunde leta sig in under för att vända det igen...
Regnet fortsatte att vräka ner och ju längre jag gick dessto värre blev det. Det började blåsa storm så regnet blåste in under paraplyet och blötte ner hela mig. Dessutom har mina skor valt att gå sönder i sulan så vatten sipprar in och blöter ner hela skorna...

Under tiden försökte jag även få med mig alla min väskor, en bag på ryggen, min stora handväska och dataväskan som väger typ 10 kilo minst. Väskorna var astunga och ville bara ramla ner från axlarna hela tiden så jag fick gå och dra upp dem samtidigt som jag försökte håll i paraplyet från att inte blåsa iväg. Tänk er synen framför er... Den lär ha varit rolig för dem jag passerade. Efter halva vägen gick två pinnar till sönder vilket resulterade i att nu hängde hela främre delen ner framför ansiktet så jag knappt såg vart jag var på väg men envis som en gris så vägrade jag att ta bussen. Eller dum som jag var, ni får avgöra själva. Jag slet vidare och blev blötare och blötare. Regn på hela kläderna och väskorna och svetten sprutande i pannan. Fy fan vad arg och irriterad jag var och jag svor som en borstspindel så det nästan var synd om dem som gick i vägen för mig... (sorry alla Uppsalabor som råkade ut för mig imorse)
Efter en dryg halvtimmes slit var jag så äntligen framme vid tågstationen. På väg in i stationshuset kastade jag paraplyet i soptunnan då det nu var mera trasigt än helt och stegade sen in fö att köpa en biljett.

Väl framme vid kassan med svetten rinnandes på hela mig och frustrationen pockande bakom ögonlocken, berättar jag så för kvinnan bakom disken exakt av jag vill ha för biljett och vart jag vill åka. Hon tittar då på mig som om jag vore ett UFO och frågar en gång till vad det var jag hade sagt. "Jah vill ha en sista minutenbiljett till Eskilstuna, via Sala med 08.26 tåget", upprepar jag igen långsamt och ännu mera irriterat. Än en gång tittar hon på mig som om jag hade sagt något på kinesiska och utbrister sen " Jaha, du vill åka tåg..."
"Öhh, ja", svarar jag som om nu hon vore dum i huvudet...(Varför hade jag annars varit där tänkte jag spydigt för mig själv...
"Men då ska du inte beställa hos mig, jag har bara bussbiljetter", svarar hon käckt.
%#&%¤?&%¤#, tänker jag, hade hon inte kunnat sagt det på en gång.
Så jag drar på mig alla mina väskor igen och letar upp sj-butiken som ligger precis vägg i vägg (inte konstigt att man tar fel). VÄl där går jag så fram till nästa kassa och drar samma story en gång till.
"Jaha", säger hon, "då ska vi se, vart ville du åka??"
Vad fan, lyssnade hon inte första gången jag sa det eller?? SKitirriterad, drar jag så storyn än en gång, riktigt l å n g s a m t  att jag vill till Eskilstuna v i a  Sala 08.26-tåget...
"Jaha, då tar vi nog 08.26-tåget som kommer här närmast och så bokar jag in en sista minuten-biljett så blir det lite billigare...", säger tanten då och då höll mitt tålamod verkligen på att ta slut. Vad fan kan hon inte lyssna på vad jag säger så slipper jag upprepa skiten hela tiden... Jag fick verkligen svälja alla mina dumma kommentarer för att inte göra tanten arg för nu var jag väldigt väldigt nära att skrika på henne.

Jag får iaf min biljett (som var 30 kr dyrare än om jag hade köpt den på nätet, hur kan det få vara så egentligen??) och går mot perrongen. Jag fick stå och vänta en stund eftersom det skulle avgå 2 tåg innan mitt tåg skulle komma. Lagom tills mitt tåg kommer in till stationen så väljer solen att titta fram... Så himla typiskt.

På tåget så hade jag en plats bokad men när jag kom fram till den så satt det en tjej och arbetade med sin dator på ytterplatsen och jag ville verkligen inte klämma mig in med alla mina våta och stora väskor bredvid henne så jag letade upp en annan plats där båda platserna var lediga så jag kunde få plats med alla väskorna ordentligt. Lagom tills jag hunnit få ner alla väskor från axlarna, fått av mig min blöta jacka och klämt mig in och satt mig vid fönstret kommer gubben fram som har stått och tittat på mig under hela tiden och säger surt "Det där är min plats". Omen vad fan hade han inte kunnat sagt det innan jag fick av mig alla sakerna. J***a gubbj***l tänkte jag och fick dra med mig alla saker igen för att leta upp en ny plats att klämma mig ner på.

Efter att ha letat igenom halva vagnen så hittar jag till slut en plats att hoppas till Gud att ingen ska köra bort mig från den också för då hade jag nog brytit ihop och börjat tjura. Så trött var jag...
Under den halvtimmen jag satt på detta tåg hann de ha 2 biljettkontroller dessutom. Den första var en vanlig där de tittade igenom de nya resandes biljetter. Efter en liten stund kommer yterligare en och ska titta på ALLAS biljetter + legitimation (min låg längst ner i ena väskan och man blir inte mindre stressad när kontrollanten står och trummar med pennan på biljetten madans han väntar...).

Sen fick jag äntligen lite lugn och ro, om man bortser från alla ungar som satt och skrek omkring mig. Tur att man kan sålla bort sånna ljud efter många års träning =)
Solen sken ny starkt och skönt och jag hade hellre varit ut i den för att värmas upp lite.
Bytet till nästa tåg gick smärtfritt, förutom att jag inte höll på att hitta tåget. De hade ju inte skrivit ut Eskilstuna någonstans, utan Västerås, Linköping. Hur ska jag då fatta att det tåget går även till Eskilstuna.
Aja på nästa tåg och pusta ut en timme. Lagom tills jag ska gå av tåget i Eskilstuna och bara gå den lilla biten hem så börjar det regna igen. Först bara lite lätt, men snabbt blev det värre och värre och tillslut öste det ner igen. Så det var bara att släpa sig hem i ösregnet igen, nu med ännu mindre energi och tålamod kvar. Tur att det inte var så långt.

Väl hemma fick jag krypa ur alla blöta kläder, hoppa i varma, mysiga mjukiskläder och bädda ner mig i soffan med dubbla filtar så värmen sakta kunde komma tillbaka. Med värmen steg även mitt humör och jag började känna mig glad igen. Efter en mycket mumsig kebabpizza och en middagslur var jag mig själv igen och nu kan jag njuta av att vara hemma och träffa min stackars sjuka sambo.


Imorron bär det av till Uppsala igen för lite skola och sen blir det RECCEGASQUE!!!! Det ska bli så sjukt kul!!!
Mer om det sen. Nu måste jag gå och handla lite bröd som jag kan ta med mig till imorron eftersom vi inte hinner äta lunch mellan föreläsningarna.

Ha en bra kväll.

Puss


100915 - Åka eller inte??

Godmorgon!
Idag fick jag faktiskt sova till 7 =) Det är en klar förbättring från igår om man säger så. Aja idag har jag en föreläsning och innan den ska jag till macken och fika med sambon. Man får ju lov att passa på när han jobbar i närheten =) Annars brukar han jobba hur långt bort som helst och hade jag bott kvar i Eskilstuna hade jag tyckt att även denna gång var väldigt långt borta. Nu när jag bor i Uppsala så jobbar han precis på andra sidan vägen från där jag bor. Så trevligt =) Så därför ska vi passa på och ta en fika idag innan jag börjar...

Jag står inför ett dilemma: Ska jag åka hem idag eller inte?? S kommer inte att åka hem(troligtvis) och det skulle vara bra att vara kvar i stan och passa på att plugga imorgon när jag ändå är ledig. Samtidig vore det skönt att få komma hem lite och dessutom behöver jag hämta en klänning och mina skor som jag har tänkt att ha på Gacquen på fredag. Så hur ska jag göra?? Visserligen finns det nya kläder att köpa men jag har inte riktigt lust med det heller...

Hmm tåls att tänkas på, men nu är det frukost och sen fika.

Ha en bra dag.
Puss


100914 - Blöt katt...

Hej på er!
Har dagen varit bra?? Själv satt jag och nickade till en snabbis på föreläsningen. Hehe. Tur att jag inte slog pannan i bänken iaf som jag lyckades göra under gymnasiet. Funny story, på gymnasiet så fort en av lärarna satte i gång en film, så somnade jag... Det slog aldrig fel. Jag hann titta max en halvtimme innan ögonen långsamt började stänga sig och det spelade ingen som helst roll hur mycket jag kämpade emot. De stängde sig alltid... Vid ett tillfälle när jag hade lutat huvudet i händerna, somnade jag så hårt att jag bankade händerna bot banken när de "ramlade" ihop...hehe
Tur att jag inte upprepade det idag =)

Efter föreläsningen gick vi till Östgöta-nationen för att äta våffelbuffé. Åh jag var så himla sugen...Tyvärr öppnade de inte fören en timme senare så vi fick gå vidare. Till Västgöta för att äta soppa istället. Stället är känt för sitt goda bröd tydligen. Vi fick stå en bra stund i kö och vad tror ni händer precis när vi kommer fram?? Brödet var slut...Så suurt!! Aja soppan var god iaf =)

På vägen hem började det ösregna och jag glömde paraplyet hemma. Det vara bara att knata i regnet hela vägen hem... Jag var rätt dränkt när jag väl kom hem =) Det värsta var att min ena sko läckte så strumpan blev helt dyngsur =(

Nu sitter jag här och tittar på How I met your mother säsong 3. Snart är det bara 4:e säsongen kvar sen måste jag hitta någonting annat att titta på =)

Nepp nu blir det till att sova.
Puss


100914 - Tidig morgon...

Hej på er!
Jag kan inte riktigt säga godmorgon eftersom jag redan varit uppe rätt många timmar. Vi gick upp vid 4 för att först åka till sambons jobba, ta en kaffe och hämta en annan kille och åka vidare till Uppsala. Jag lovar att jag höll på att somna i bilen på väg till Stockholm men nu är jag lite piggare. Ska starx ta och gå till skolan för en föreläsning och en laboration.

Måste sticka.
Puss


Jag står och steker pannkaka till min...

dsc02487 (MMS)

Jag står och steker pannkaka till min stackars sjukling i soffan...


Det blev en lite annorlunda dag än jag had...

dsc02486 (MMS)

Det blev en lite annorlunda dag än jag hade planerat. Jag blev kvar hemma,sambon är snart på väg hem och Uppsala får vänta till imorron... Inte riktigt som planerat men trevligt iaf :)


100913 - Vad gör man??

Vad gör man när man verkligen inte orkar ta itu med saker?? Just nu orkar jag bara inte ta mig upp ur soffan, hoppa in i duschen, göra mig iordning, packa väskan, tanka bilen och åka till Uppsala. Jag har verkligen ingen lust med det idag trots att sambon faktiskt är där och jobbar just nu. Vad gör man för att få lite energi för att fixa allt som behöver fixas???

Faan också... Aja det är nog bara att tvinga sig upp nu och iväg.

Puss


100913 - Godmorgon...

Hej på er!
Har ni sovit gott?? Jg har nog sovit sjukt hårt för jag har inte ens hört väckarklockan. I vanliga fall vaknar jag iaf till första gången men idag har det varit helt tyst (enligt mig alltså). Jag vaknade inte ens när sambons omgång började låta för att vecka honom och själv tog det en timme innan jag vaknade av mina klockor. Helt sjukt.

Jag sitter just nu och tittar på Vakna med the Voice och där är ju Eddie med, Jakobs hund. Varje gång jag ser honom så blir jag lite ledsen för vi hade en precis likadan förut, Ludde och jag saknar verkligen honom. Nu är det ju några år sedan han gick bort men fortfarande så kan jag sakna honom så himla mycket. Jag saknar att inte ha hund faktiskt. Det är så himla mysigt hur man kunde bli väckt på morgnarna eller hälsad på när man kom hem osv. Man hade alltid en kompis bredvid sig då =)
Jag har tyvärr ingen bild på datorn på Ludde men jag kan visa hur han såg ut..


Bildkälla

Aja idag bli det till att städa lite här hemma, packa och plugga lite innan jag drar tillbaka till Uppsala. Jag har kommit på att det bara är drygt 3 veckor kvar till första tentan. SHIT hur ska det gå??? Jag börjar faktiskt bli lite nervös, så nu är det till att börja tokplugga så jag känner mig lite mera lugn...

Puss


100912 - Aj aj aj aj aj

Fyyyyy vad jag inte är smart ibland... Eller bara oerhört glömsk, vad vet jag. Varför kunde ingen stoppa mig innan jag kom på den där skitdumma idén?? Synd att sambon inte visste vad det handlade om, då kanske han kunde ha stått för smartheten i vårt förhållande idag men som kille så har han ju ingen aning...

Jag satt här hemma med datorn i knät och tittade på bröllopsblommor, klänningar osv. Det är skitkul att titta runt och faktiskt kunna börja bestämma sig för saker man gillar eller inte gillar. Bla så skulle jag vilja ha en Lars Wallin- klänning till vårt bröllop och jag har redan förberett mamma på att hon ska fixa så att Tommy Körberg sjunger...hehe jag har inga stora krav inte. Blev dessutom helt kär i en Vera Wang-klänning när jag tittade på Martha Stewart förut men dessa lär ju kosta lika mycket som hela bröllopsbudgeten. Så grattis alla inbjudna, det blir 5kr-korvar på Ikea till middag hehe


Detta är bara att glömma efter min klänning.
Ni får stå ut med dessa två val istället...

 VS 
Vi är generösa idag hehehe

Iaf så kom sambon hem, tittade på mig med sina söta valpögon och frågade snällt om inte han kunde få spela. Det betyder att han vill ha internetkabeln som jag hade till datorn. Hade ingen direkt lust att sitta med mobila bredbandet (som jag iof gör nu hehe) och har ingen bok att läsa. Studieböckerna får jag bara inte öppna på helgerna så vad skulle jag göra?? JAG TAR OCH VAXAR BENEN!!!!
HUR JÄVLADUM FÅR JAG BLI EGENTLIGEN???
Har inte jag vaxat benen förut?? JOPP
Vet inte jag att det gör ont?? JOPP
Har jag sån bra smärttröskel?? NEEEJ
Kan man sluta mitt i??? NEPP

Allt detta kommer jag på typ när jag gjort halva ena benet och då går det ju inte att sluta.... Buhuuuu. Jag tycker verkligen synd om mig själv nu när det till och med gör ont att ha byxorna emot benen....
Dessutom är de helt prickiga, röda och svullna nu så lyck till och försöka att sova i natt =(

Nästa gång jag kommer på en sån här dum idé... STOPPA MIG INNAN!!!!!



Godnatt sötnosar =)
Puss


100912 - IDOOOL...

Hej på er!
Hur har eran helg varit?? Som ni hade förväntat er eller mycket bättre?? Hehe min helg har varit helt underbar. Egentligen har det inte hänt så mycket men jag har fått umgås med underbara vänner och världens bästa sambo. Jag har dessutom hunnit vila, ätit gott och fått vara bara mig själv. Så himla gött måste jag få säga. Snart är det dags att dra tillbaka till skolböckerna och slita håret från pannan för att försöka banka in all ny kunskap som bara måste fastna =)

Aja igår blev det en rätt skön kväll trots allt. Jag trodde nästan att det skulle bli en hemmakväll till. Efter ett samtal från Timmie om att Happe behövde ha hjälp med att lägga plåt så slängde vi på oss kläder och stack iväg. Väl där satte jag mig med min bok (mina handleder fixar inget tungt arbete längre tyvärr) och S stack upp på taket. Efter ett tag föll mörkret och myggen och vännerna började samla sig på altanen. Vi snackade och bara hade det mysigt innan vi fortsatte hem till oss för att fortsätta snacka, spela och skratta. Gud jag hade ont i magen tillslut =) Man somnade med ett leende på läpparna iaf...

Imorse var det så upp till söndagstvätten som vanligt. Jag lät sambon få sova lite extra och tog första passet. Sen var det bara att hoppa i ridkläderna och åka till stallet. Åhh vad mysigt det var att vara tillbaka där igen. Det känns som om det var alldeles för länge sedan sist. Men det gick riktigt bra så även här blev det ett leende på läpparna =)



Jag och älskade Cic =)

    

Jag hittade alldeles för många galna bilder på mig. Så nu måste jag ju bjuda på en =)

Nu blir det att se alla Idol-avsnitten från veckan som jag har missat eftersom jag inte har några tv-kanaler i Uppsala ännu... Sen blir det Martha Stewart Wedding special på weben!!!


100911 - Redan 9 år sedan???

Hej på er och glad lördag på er!
Man brkar kanske inte säga så men jag känner ovanligt glad idag. Jag har egentligen ingen orsak till det utan är bara positiv. Det är skönt att ha sådana dagar ibland =)

Ni skulle nog inte heller klaga om ni satt i ett myshörn av soffan, läsa Elsas mode (för 100:ade gången) och ätandes på lite Merci-choklad. Det kan bara inte bli fel... Det här är en sån lördag när det känns som om det inte gör så mycket att man inte varit utanför dörren än. Vi får väl se vad vi hittar på till kvällen. Inget planerat än men det brukar bli bra till slut.

Imorgon ska jag rida för första gången på ett par veckor och det är alltid lika spännande för hur det ska gå. Iof ska jag rida Chessire och då brukar det gå bra. Han är ju inte direkt bråkig av sig om man säger så =)

Annars blir det nog en hyfsat lugn helg innan jag måste ta iut med studierna igen på måndag. Jag försöker ju se till att jag ska slippa att plugga på helgerna för att få lite andrum och passa på och njuta av livet när jag väl får träffa min sambo.

Hoppas ni får en bra Lördagskväll.

Puss


Haha jag glömde totalt bort att skriva om det jage hade tänkt när jag lade rubriken...

Iaf, idag är det 9 år sedan World Trade Center och USA utsattes för terrorattacken. Jag och sambon satt och pratade om det tidigare på förmiddagen att vi kommer ihåg exakt vad vi gjorde och var vi var när nyheten nådde oss. Själv satt jag på bussen på väg hem och lyssande på bussens radio när de berättade att en bomb hade exploderat i ett av tornen. Då visste de ännu inte att det var ett plan som hade kraschat i tornet så snacka om att jag blev chockad när jag väl kom hem och fick se bilderna på TV. Hela dagen sände TV4 CNN:s nyheter och bilder... Helt sjukt hur de lyckades med denna plan men jag kan lova att de bilderna iaf har etsat sig fast på mina näthinnor iaf...


Blidkälla


Bildkälla 2

Kommer ni ihåg vad ni gjorde denna dag???


100910 - Äntligen Fredag =)

Godmorgon på er!
Är det inte sjukt hur man kan vakna halv7 när man har tänkt att ta sovmorgon?? Jag är väl fortfarande på arbetartid skulle jag tro. Men jag tänker fortsätta att gå upp tidigt för att inte vända på dygnet.

Idag är det äntligen fredag och hur mycket jag än trivs i Uppsala så längtar jag hem till min underbara sambo. Det är alltid lika skönt att få komma hem och krypa upp i hans famn =)
 Men innan dess är det plugg, plugg och åter plugg som gäller. Jag har en hel del att ta igen för gårdagens föreläsning var verkligen förvirrande. Men så tänkte jag att eftersom jag inte hade läst boken innan så är det inte konstigt att allt känns så nytt. Så jag satte mig med boken och började läsa. Vet ni vad som hände då?? Jag blev ännu mera förvirrad :S Hur är det möjligt?? Jag måste plöja igenom kapitlen igen och sen hoppas på att jag fattar det.

Nu blir det frukost och sen plugga.

Puss


100909 - BTW...WE´RE GETTING MARRIED!!!

Hej på er!
Jag tror att jag har glömt bort att berätta det här för er för vi ville berätta det för familjen och släkten först men det är faktiskt sant!!! VI SKA GIFTA OSS =)

S friade faktiskt för snart 3 veckor sedan. Sen ville vi vänta så vi hann berätta för de närmaste och sen har jag bara blömt bort det.

Iaf så friade han på min födelsedags morgon och det var så fint. Jag kommer aldrig någonsin glömma hur han helt plötsligt stod där på knä med ringen i handen och frågade om jag ville dela mitt liv med honom.

Så nu har vi lite smått börjat planera vår stora dag =) Den kommer iof inte att bli fören om typ 2 år eller så eftersom jag pluggar nu och kan inte lägga undan så himla mycket. Men det är superroligt att titta på alla klänningar, blommor, festvåningar osv och faktiskt veta att det snart får vi bestämma hur vi vill att vår dag ska se ut =)






100908 - Kan ni tänka er, 7 år???

Hej på er!
Hur har ni det där ute?? Idag är det en sjuktspeciell dag för mig. Det är nämligen 7 år sedan jag och min sambo blev tillsammans för första gången!! Jag kan knappt fatta att det är snat. På ett sätt känns det som om det alltid har varit vi och att vi alltid har kännt varandra men samtidigt så är 7 år otroligt lång tid. För 7 år sedan hade jag precis börjat andra året på gymnasiet och DET känns som en evighets sen kan jag lova.

Till min underbara sambo:
Jag älskar dig mer och mer för var dag som går och vaje gång jag ser dig eller hör din röst blir jag bara så lycklig. Du är min bästa vän, min älskare och min själsfrände och jag vill spendera resten av mitt liv tillsammans med dig. Jag längtar tills den dagen vi står där i kyrkan och får säga ja till att vara du och jag för resten av våra liv. Tack för att du finns i mitt liv och för att du är världens bästa livskamrat =)









Idag får jag åka hem och träffa dig och trots att det bara är 3 dagar sen sist så längtar jag hem till dig.

Puss min älskling


100906 - Mysmåndag...

Godmorgon godmorgon!
Har ni haft en bra helg?? Igår kväll kunde jag inte fatta att det redan var söndag. Jag var nästan helt övertygad om att det var lördag. Då kände jag så här: Vad har jag gjort hela helgen egentligen eftersom jag inte ens har fattat att den är slut??
 I fredags var jag och hälsade på på gamla jobbet. Det var så kul att få träffa alla glada, härliga barn och vuxna igen och de blev ritkigt överraskade när jag klev in. Det var ju bara jag och mamma som visste om att jag skulle komma. Jag kan lova att det var svårt att hålla tyst om det men det blev ju bra =)
Efter det åkte jag och sambon och åt lite lunch och samlade energi innan vi stack ut på soffletning. Vi åkte verkligen runt till ALLA möbelbutiker i och runt Eskilstuna. Det var inte lätt kan jag säga. Vi ville ha en riktig myssoffa som ändå hade bra kvalitét, snygg och lagom stor. Gärna med dubbla divaner så vi har varsin att ligga på. Just nu är det mode med många "småkuddar" istället för ordentliga ryggkuddar. De är supersnygga men jag tror inte att det är sås könt så länge faktiskt. Man hamnar liksom mellan 2 st, det klämmer konstigt i ryggen osv. Så nej de sofforna gick helt bort... Vi hittade en som vi blev helt kära i. Den kändes dock lite stor så vi mätte och mätte i affären innan vi åkte hem och mätte där också. Tyvärr fick vi erkänna att den skulle bli för stor för vårt vardagsrum. Tillslut hittade vi ändå en på Underbara hem som vi verkligen fastnade för. Jag lovar att ta kort på den så ni får se den.
I lördags var jag först och klippte mig på morgonen och sen blev det färd till Nykvarn för att fira min faster som fyllde år. Det var god mat och gott fika (som vanligt när vi är där) men man gör ju alltid misstaget att äta för mycket av det goda och sen sitter man med matkoma och vill bara sova =) När vi kom hem blev det en lugn hemmakväll där jag somnade i soffan (sista sovstunden i gamla sofforna).
Söndagar börjar ju alltid med tvättning. Sen blev det ommöblering av hela lägenheten och förberedelser för att få ut våra gamla soffor. De var verkliga gigantiska. Sambon åkte och hämtade kärran och flytthjälpen, hämtade våra soffor och örde dem till hens pappa. Svärfars soffor åkte sedan till tippen innan vi åkte och hämtade den nya soffan och körde hem den till oss. När vi ändå fixade nya soffan så passade vi på att göra om i hela vardagsrummet. Flyttade runt vissa möbler och en del saker åkte ner i källaren och det blev riktigt riktigt bra. Sen var jag helt slut och somnade med boken i luften i soffan =)

Det har alltså varit en ganska intensiv helg men samtidigt väldigt rolig. Idag blir det en riktig pluggdag här hemma innan jag åker till Uppsala framåt kvällen. Det känns ganska skönt att ändå kunna vara här hemma lite extra innan jag återvänder till Uppsala.

Nu blir det frukost och sen plugg.

Puss


100902 - Hemfärd...

Godmorgon på er!
Jag måste bara säga att jag är sjukttrött och lite sliten idag. Vi hade pubrunda igår med ettor, tvåor och treor (även en fyra slank med) så vi gick runt på alla nationer här i Uppsala. Det var riktigt kul att träffa alla "äldre" årskursar också. Iof var de som gick i trean i min ålder (uch vad jag börjar bli gammal) Men vi hade verkligen skittrevligt =) Jag hitade tom till min buss när jag skulle hem. Har aldrig åkt buss förut i Uppsala men även det gick bra =)

Om en stund kommer syster med döttrar hit och vi ska ta en promenad och sen luncha innan jag börjar skolan. Har bara en gruppövning idag, sen blir det hemfärd till Tuna. Åh det ska bli riktigt skönt att komma hem ett par dagar faktiskt. Jag längtar efter alla där hemma redan. Det blir inte bättre när man får ett mess av mamsen att hon längtar efter mig... Då blev hemlängtan ännu större =)

Nej nu ska jag ta och äta lite frukost och packa färdigt.

Ha en bra dag, den ser ut att bli solig =)
Puss


100901 - Pluggmorgon...

Hej på er!
Visst är det kul att behöva ställa klockan tidigt (okej, 7.30 är inte tidigt egentligen) för att sätta sig och plugga. Jag hade ett kapitel kvar att läsa innan föreläsningen idag och jag har hunnit nästan hela. Sen var det sjukt många sidor att skriva ut också för vi skulle ha med oss dem till föreläsningen (tror jag). Men men nu är det gjort iaf och jag ska strax sätt mig och äta frukost. Jag har valt att ignorera min mage de senaste timmarna för att skjuta upp frukosten till så sent som möjligt. På så vis slipper jag äta både frukost och lunch innan jag ska iväg. Det ekonomiska studenten i mig har redan vaknat. Sen kommer jag att sitta på föreläsning mellan 12.15 - 16.00 så jag hoppas att magen ska hålla sig tyst under dessa timmar. (inte så troligt) Jag får väl ta med mig några kex att knapra på under tiden =)

Imorgon kommer min syster med döttrar hit och visar mig lite av stan och äta lite lunch och bara mysa innan mina föreläsningar drar igång. Det ska bli riktigt kul att få hit dem faktiskt. Sen efter skolan kommer jag att åka hem till Tuna och förhoppninsvis träffa sambon. Jag börjar landa me och mer här i Uppsala men samtidigt så känns det bra att få åka hem och tanka på reserverna lite så man orkar nästa vecka igen =)

Nu måste jag gå och äta så jag orkar med en 4 timmar lång föreläsning och munnens uppbyddnad, hur alla ljud bildas och var och fonetik... =S

Puss puss


RSS 2.0