2012.03.31 - SISTA MARS...

Alltså är det någon mer än jag som inte vet vart mars tog vägen?? Jag tycker att det nyss var typ 3 mars och nu är det sista dagen i denna månad. Snart är det slut på skolan för denna termin och sen har jag bara 1 år kvar att plugga. Åh vad jag kommer att sakna stidietiden. Just nu trivs jag skitbra med min klass och speciellt med min basgrupp. De tjejerna är grymma och vi har riktigt roligt ihop. Vi passar ihop för alla är olika =)

Denna vecka har bara försvunnit och jag har fortfarande inte kommit in i det där med att blogga igen. Jag försöker men det försvinner allitd ur minnet. Ibland kommer jag på det lagom tills datorn håller på och stänger av sig och då orkar jag inte starta om den... Hoppas ni förstår =)

Denna vecka startades med besök på arbetsplatsen för sommaren och i tisdags var jag hos doktorn. Jag vet inte så mycket just nu utan väntar mest på provsvaren men det kändes skönt för han tog mig på allvar och förstod hur mycket jag led av det hela. Fick tabletter som jag ska ta på kvällen innan jag går och lägger mig för att jag inte ska ha ont under natten och på så sätt ha mindre ont under dagarna. Och vet ni vad? De funkar, jag har mycket mindre ont nu... SÅ SKÖÖÖÖNT!!!

Inatt har jag sovit illa för jag har delat säng med en sambo och en hund och de är väldigt bra på att ta plats så jag har inte sovit så mycket och vaknat väldigt ofta. Och idag har jag mera ont än vad jag har haft på flera dagar. Så sömn är det bästa botemedlet mot det mesta faktiskt.

Resten av dagarna har mest varit plugg, plugg och åter plugg.
Nu blir det lite vila på soffan innan sambon kommer hem med mat till mig =)

Puss

Jag skriver på sambons dator för tillfället så tyvärr blir det inga bilder...


2012.03.22 - RIKTIG PLUGGDAG...

Hej på er!
Idag har det varit en riktig pluggdag. Som ni vet är det tenta imorgon och jag har suttit i köket hela dagen framför datorn. Om jag blivit så mycket klokare vet jag inte men jag hoppas att något har fastnat. Annars kommer jag att bli mycket ledsen... Jag tror att min sambo har tyckt att dagen varit rätt långtråkig då han varit hemma och fått roa sig själv. Jag var iaf snäll och lagade lite pannkaka till kvällsmat som tack för att han inte stört allt för mycket =)

Ja, som ni märker är jag alltså hemma och jag åkte hem igår. Sambon messade mig igår och sa att han skulle vara hemma torsdag och fredag då han är sjuk. Då blev det svårt att låta bli att åka hem för all extra tid med honom är guld värt. Så sagt och gjort, det blev en tripp hem. Riktigt skönt!

Imorgon är det tenta och sen är jag ledig hela kvällen. För till på måndag ska vi ha läst 2 romaner, 2 texter i våran läspärm och ett utdrag ur en bok. Skitkul helg vi får då... hmm

Nu blir det lite slappa i soffan framför Plus och sen sängen.

Puss


2012.03.20 - HÄNGER MED CHAUCER OCH ERASMUS...

Hej halloj!

Bra dag har det varit idag. Vaknade tidigt och var duktig och pluggade då. Dessutom har jag nu suttit i 4 timmar efter föreläsningen och pluggat vidare. DUKTIGA JAG!!! Det är nämligen tenta på fredag så jag har inte så mycket val. Jag är ute i bra mycket bättre tid än till förra tentan då jag bara pluggade dagen innan hehe, men det gick bra ändå. Till denna kurs är det liite mera att komma ihåg så det är bra att jag lägger mer tid på plugget. Jag pepprar med mat och alvedon för att hålla kroppen uppe och hjärnan igång (och huvudvärken borta). Det funkar ganska bra.

Så om jag är supertråkig den här veckan så är det för att jag hänger med Chaucer, Boccaccio, Shakespeare, Erasmus a Rotterdam och de andra härliga gubbarna. Några kvinnor från 1600-1700 talet också som tur är. Annars hade det kanske blivit för mycket testosteron i hjärnan.

Annars känns det rätt bra idag. Det kan vara för att jag inte har tid att må dåligt och knappt ens att känna efter. Tar som sagt alvedon för att hålla huvudvärk (och annan värk) borta så det fungerar att sitta på samma stol timme efter timme.

Jag blir nog kvar här i skolan en stund till och sen hem och laga mat, för att sedan fortsätta plugget. Så ja, jag skulle kunna byta adress till Engelska parken helt, för detta är mitt tredje (eller kanske till och med mitt första) hem för tillfället.

Puss på er


2012.03.19 - NÅGOT MED DAGENS DATUM...

Hej på er!

Hur har er helg varit? Har det snöat hos er också idag? Det var helt galet. När jag åkte hemifrån var det +4 grader och lite sol-disigt och när jag kom fram till Uppsala var det 0 grader och snöstorm. Hmm kändes så där då kan jag lova. Jag som redan var nedstämd för att åka bort en hel vecka. Det blev inte bättre av all snö. Som tur var hade det mesta töat bort igen när jag 6 timmar senare kom ut från skolan igen. Dessutom kunde man skymta solen och det kändes bra.

Idag har det alltså varit 6 timmars jobb i skolan med 2 timmar inför-arbete och 4 timmar seminarium om Bellman. Det var riktigt segt på slutet och svårt för ögonen att hålla sig uppe. Dessutom var jag skithungrig och hade extrem huvudvärk de första 2 timmarna på seminariet. Aja skönt att det jättepasset är över och nu sitter jag här vid köksbordet och skriver rent föreläsnings- och seminarieanteckningar. Så där roligt (dessutom är diskmaskinen på och den dundrar, smart där...) men måste göras. Jag har tenta på fredag eftermiddag så det är råplugg som gäller hela veckan. Det är nog tur att jag är i Uppsala och att min room-mate inte är hemma för då finns det inte så mycket annat att göra förutom att plugga. Smart drag va?? Dessutom har vi föreläsningar och seminarier fram till på onsdag och det är dumt att åka hem för den lilla stunden (för att inte tala om dyrt). Så därför blir det hela veckan här.

Min helg har varit lugn och skön men jag har mått skitdåligt så därför har det inte blivit någon uppdatering här. Dessutom har jag tappat bort vanan att alltid gå in här och skriva några rader varje gång jag håller på med datorn. Det får bli bättring på det. Ska försöka lära mig det igen =)

Som rubriken lyder så känns det som om det är något speciellt med detta datum men jag kan verkligen inte komma på vad det är... Någon som känner mig som vet?? Hmm jag får fortsätta att fundera men med mitt nuvarande minne så lär det förbli i det dolda...

Puss puss


2012.03.15 - JAG GJORDE DET...

Hej på er!
Det blev ingen uppdatering igår. Det var ingen bra dag... Det kändes redan när jag vaknade att denna dag inte skulle bli bra. Det var som ett lugn i luften och ett döcken i kroppen. Jag låg och bara stirrade ut i tomma intet väldigt länge innan jag lyckades släpa mig upp ur sängen. Sedan fortsatte hela dagen i detta döcken. Det var väl då jag kanske insåg (ytterligare en gång) att jag måste söka hjälp. Något står inte rätt till...

Så imorse gjorde jag det. Efter en ganska jobbig natt med konstiga drömmar och många uppvaknande så ringde jag iaf. Ångesten jag kände när jag tog fram telefonnummret och när signalerna började gå fram var olidlig. Svetten började pumpa och suset i öronen lika så. Till slut svarade de och jag fick en tid om 1½ vecka för utredning... Tur att jag ska ha tenta nästa vecka så jag kan sätta all ångest på det istället =)

Jag är riktigt stolt över mig själv men jag ropar inte hej än. Jag har gått igenom det förut.

Det blir en tur ner på stan sen för info om mitt sommarjobb och sen får vi se vad som händer sen.

Puss


2012.03.13 - PÅNYTTFÖDD...

Hej hej!
Ja det är nog bloggen som är på nytt född, inte jag. Tror inte att jag vet hur det skulle gå till faktiskt. Kan man bli på nytt född när man är vuxen? Ja, jag har insett att jag faktiskt är vuxen. Skittråkigt jag vet men det går liksom inte att stoppa. Aja jag tänkte att jag skulle försöka att börja blogga igen. Jag tror att det skulle vara bra för mig. Imte för att få en jättestor läsarkrets utan snarare för mig själv. För att få skriva av mig en hel del. Så mycket av mina egna tankar kommer att komma upp här. Tycker ni att det är kul att läsa, är ni välkomna att stanna kvar. Tycker ni att det är tråkigt, så sorry men nu gör jag det här för mig själv.

Det finns ganska mycket tankar i mitt huvud som snurrar och jag vet nog inte hur jag ska kunna förklara dem egentligen. Därför kan det kanske ibland kännas osammanhängande men ta det för vad det är.

Det första som snurrar är nog att jag skulle vilja byta bloggportal. Inget ont mot blogg.se, jag gillar dem men det är krångligt att fixa sin egen design. Jag är inte teknisk av mig (trots att jag lyckats ändra en hel del här) och jag skulle vilja att det var lättare att få en snygg design, kunna ändra stil i inlägget osv. Så det blir kanske ett litet projekt att leta upp den bästa. Jag vet att jag läste om en jämförelse mellan 2 bloggportaler (blogg.se var den ena) men jag kommer inte ihåg var jag hittade det. Jag får leta igen...

Som ni märker som är jag rätt vimsig och har ett minne som väldigt ofta skrämmer mig. Detta har kommit ganska nyligen och jag kan glömma saker som nyss hände eller varit planerade länge. Det bara försvinner... Det är skitjobbigt när jag tillexempel kör och jag helt plötsligt glömmer vart jag är på väg. Det händer oftast om vi ska göra ett extrastopp på vägen dit vi ska, så ni behöver inte vara oroliga för att jag ska köra vilse eller tappa kontrollen =)

Jag tror att detta hör samman med resten av min kropp. Som ni vet sedan tidigare så har jag ont i mina leder vilket nu även inkluderar musklerna. Det började på allvar för 3 år sedan när jag började få ont i handlederna när jag skulle lyfta något, ta mig upp från golvet och liknande. Tänkte inte så mycket på det men eftersom det inte ville gå över så gick jag till läkaren. Han tog en massa tester men hittade inget så han skickade mig vidare till ortopeden. Väl där (hade väntat på tiden i 6 mån) så konstaterar han att jag är lite överrörlig men att han inte kan göra så mycket. Han uttryckte sig som "du får vänta på att bli gammal och stel och hoppas på att det går över då"... Överläkaren på ortopeden... Det knäckte mig totalt. Alla säger till mig att det är skönt att det inte är något allvarligt fel, men det gör bara att jag känner mig ännu mera dum i huvudet. Är jag knäpp som har ont jämt? Inbillar jag mig och egentligen borde söka till psyk istället? Det var verkligen så jag resonerade om mig själv. Vågade inte beklaga mig, för jag "hittade" ju bara på. Även allt ältande har tärt på psyket. Jag är abolut inte samma glada, trevliga människa som jag varit. Jag har kort stubin och kan lacka ur på 5 röda, jag har blivit ännu mera asocial än tidigare och orkar ingenting. Det är ett under att jag tar mig till skolan varje vecka.

De senaste månaderna har allting bara blivit värre och jag vågar inte ringa min husläkare. Det är som en spärr inom mig som håller emot. Det går inte att ringa det där samtalet. Jag vet att det inte är meningen att man ska må så här vid 25 års ålder, jag vet det men fortfarande ekar orden om att jag är dum i huvudet. Att inte ens citodon kan ta bort smärtan borde ju väcka något i mig men inte. Det går bara inte att ringa. Det är för jobbigt för jag orkar inte ta mig igenom hela den här svängen igen och sedan sluta på andra sidan med ett friskintyg. Med ett "det är inget fel på dig". Helt ärligt skulle det vara så skönt med en diagnos. Jag skiter i vilken, bara jag får på papper att jag inte är dum i huvudet, att jag inte inbillar mig utan att det faktiskt är något som inte är som det ska...

Vi får se om jag ringer imorgon. Troligtvis inte för jag vet att det inte kommer att gå. Jag blir arg på mig själv och min sambo blir arg på mig för att jag inte bara gör det men det går inte. Jag är ledsen men det går bara inte...

Puss och godnatt


En bild från en tid när man var oförstörd fortfarande...


RSS 2.0