Här är min söta sovandes systerdotter Astr...

dsc02187 (MMS)

Här är min söta sovandes systerdotter Astrid. Bilden är tagen i somras...


2010.12.31 - Sista dagen på detta år...

Godmorgon på er!

Kan ni fatta att det är sista gången vi skriver 2010? För mig så har det här året gått sjukt fort och jag kan knappt fatta att det redan är slut. Så vad har då hänt mig under detta år?? Jag kan komma på 3 4 stora saker som har hänt mig detta år (jag höll på och glömma det viktigaste):

Nummer 1:
Jag blev moster igen, även denna gång till en söt "liten" tjej som fick namnet Astrid.

Stackars nummer 2, det blir inte alls lika mycket bilder skickade på henne. Tyvärr har jag ingen alls på datorn men massor i mobilen. Dock vet jag inte vart kabeln är så det får bli en mobilblogg på henne senare...

Nummer 2:
Jag och sambon åkte utomlands för första gången någonsin. Planet gick till Kreta och Rethymnon. Ett helt underbart ställe =)

   
  


Nummer 3:
Jag slutade på jobbet och blev återigen en student... Jag började plugga på Språkvetarprogrammet i Uppsala och halva mitt bohag flyttade dit.

  


Och slutligen Nummer 4 (och kanske det största beroende på hur man ser det...):
Sambon friade till mig!!! På min födelsedags morgon gick han ner på knä med en ring i hans hand och frågade om jag ville bli hans fru och jag sa så klart JA!!!!

 
   


Så detta var en summering av mitt år. Hur ser eran summering ut???

2010.12.26 - GOD FORTSÄTTNING!!!

Hej på er!

Jag hoppas att eran jul har varit lugn, mysig och behaglig. Jag har passat på att bara njuta av denna jul tillsammans med familjen så jag har knappt suttit vid datorn alls. Det är så skönt att kunna göra så ibland.

Just nu orkar jag inte berätta så mycket om julen förutom att vi var hos sambons bror med familj på julaftonen och hos min familj på juldagen...

Imorgon ska jag upp tidigt för jag ska jobba. Tre dagar denna vecka ska jag jobba på mitt gamla jobb. Det ska bli riktigt mysigt faktiskt. Det brukar jag inte vara så där jättemånga där i mellandagarna så det blir extra mysigt då. Därför ska jag snart träffa kudden så jag orkar gå upp imorgon. Jag börjar nämligen tidigt...

Ha en fortsatt trevlig kväll.

Puss


Så här fin blev min gran och ni får stå ut...

dsc02545 (MMS)

Så här fin blev min gran och ni får stå ut med att den är på snedden för jag fick inte med hela annars... Nu blir det glögg och Bonde söker fru...


Denna härliga chokladkaka åt jag idag och ...

dsc02541 (MMS)

Denna härliga chokladkaka åt jag idag och jag njöt av varje liten smula! Den var grymt god!


2010.12.22 - Julpyntat...

Hej på er där ute i kylan!

Jag fick verkligen en chock när jag kom fram till Enköping idag när det var -15 hemma och -25 i Enköping. Fy fan vad det var kallt, till och med ögonen och näsan klibbade ihop på en gång. Det blev inget pulkaåkande eftersom det var så kallt utan vi gick och åt lunch istället. Mums säger jag bara. Först en salladsbuffé där jag valde att göra en sallad med skinka, räkor, kyckling, pasta, majs, tomat, gurka, oliver, annanas, fetaost, vanlig ost osv osv. Jag tror ni fattar. Helt galet gott blev det iaf. Det är kul när man för välja själv och mixa efter vad man är sugen på. Dessutom är det skönt för mig som är allergisk mot lök att slippa peta bort den när det inte har stått från början att det är lök i salladen.
Till efterrätt blev det en chokladkaka/tårta eller vad jag nu ska kalla den. Mycket mörk och krämig choklad... MUMS!! Ni får en bild på den senare. Men jag fick pressa ner det sista för då var jag så mätt att jag knappt orkade röra på mig.

Istället för att gå och shoppa julklappar så gick vi hem och bakade pepparkakor istället. Det var skönare att ta sig hem än att behöva vara ute en liten stund extra. Elsa och jag bakade tillsammans och det blev många hjärtan. Jag fick med mig en påse hem till morbror Rickard =) Dessutom gjorde Elsa en jättefin teckning till honom också.

När jag väl kom hem gick jag direkt ner i källaren och drog fram alla julsaker, gran och ljusstakar och nu har jag pyntat lägenheten. Sambon är Grinchen själv men i år blev det pynt. Förra året orkade jag inte men i år var jag tvungen att ta fram det. Dessutom passade jag på när han inte var hemma så inte han skulle förstöra min julkänsla =)

Ikväll blir det glögg till Bonde söker fru och mys med mig själv i soffan... Jag älskar den här tiden på året!!

Hoppas ni får en trevlig kväll.

Puss


Jag kom precis fram till Enköping och jag ...

dsc02540 (MMS)

Jag kom precis fram till Enköping och jag funderar nästan på att åka hem igen... Det är 10 grader kallare här än hemma. Det är ju helt galet. Dessutom hade det varit 31 grader kallt här i natt...


2010.12.21 - Dan före dan före dan före dopparedan =)

Hej hej!
Jag tror att jag räknade rätt men iaf så är det snart julafton. Jag är som ett litet barn som räknar ner. Jag älskar jul och trots att jag vet att jag inte kommer att få något speciellt med julklappar (det blir visst så när man bli vuxen bläää) så längtar jag ändå. Tyvärr ska vi inte fira med min familj på julafton vilket alltid känns lite jobbigt men jag får ta igen det desto mer på juldagen. Dessutom har sambon och jag bestämt att vi ska ha en mysig julaftons morgon med god frukost och mys =) det är ju aldrig fel...

Imorgon ska jag till syster med döttrar och ha en mysdag. Elsa och hennes mamma har tjatat på mig hela hösten att jag ska komma och nu har jag äntligen tid. Det är svårt när man har tusen saker att pluga in hela tiden men nu så har jag sparat en dag till dem. Så imorgon blir det pulkaåkning, lunch och fika på ett ställe i Enköping (ska tydligen vara toppen) och eventuellt lite pepparkaksbak om inte Elsa hunnit glömma bort det till imorgon (hennes mamma råkade säg det innan hon tänkt efter men det är mysigt att baka pepparkakor)...

Idag var jag duktig och visade mitt fruämne för sambon (hehe) och lagat kroppkakor till honom. Det var en pärs kan jag lova. Jag gjorde Öländska kroppkakor (undrar hur det fått sitt namn) där man använder bäde kokt potatis och råriven potatis. Inte så lätt att få ihop degen, kladdade mest fast i hela händerna. Nästa gång blir det nog till att pröva småländska kroppkakor där det bara är kokt potatis. Jag tror att det är lättare faktiskt =) Någon som har någon erfarenhet av det???

Nej nu blir det sängen så jag orkar med morgondagen. Jag kan tänka mig att den blir intensiv hehe

Puss och godnatt


2010.12.20 - Snart jul...

Hej på er!

Här har det varit fullt upp hela dagen. Jag hade köpt fel julklapp igår så det var bara att åka och byta. Tur att man har världens bästa kompis som gör allt för att det ska bli rätt och dessutom hitta rätt storlekar =) Syster kommer nog bli nöjd!! Sen var det ju lillskruttans julklappar, inte lika lätt kan jag lova... Vad köpte jag till Elsa till hennes första jul?? Det var mycket enklare. Aja nu tror vi att vi har kommit på en julklapp iaf oc sen ska jag komma på något lite roligare också tror jag. Något som lillan faktiskt kan tycka är roligt på en gång, inte bara användbart =)

Jag letade dessutom efter en klänning till mig och den jag hade hittat igår på nätet var så klart slut i affärerna. Aja vad hade jag förväntat mig när Kenza hade tipsat om den?? Den var såå fin och rätt okej pris och jag är tydligen väldigt kräsen när det kommer till klänningar märkte jag. Jag gillar att köpa hyfsat tidlösa klänningar som jag faktiskt kan ha i garderoben i ett par år utan att de känns jättegamla. Så nu har jag iaf hittat en klänning på bubbleroom för 95:-. Riktigt lagom pris faktiskt, hoppas bara att de lever upp till mina förväntningar.

Nu ska jag åka till gamla jobbet för julkul med bla fulklappsbyte. Jag vet inte om min räknas som fulklapp men
det är iaf något som bara ligger och skräpar här hemma.

Ha en bra kväll.

Puss


2010.12.19 - Julhandel...

Hej på er!

Har ni haft en trevlig helg?? Min har varit lugn och härlig. Idag har jag och S varit nere på stan och handlat julklappar till våra syskonbarn. Ja eller jag har ett av dem kvar att köpa till men det ska jag fixa imorgon. Får se om jag måste byta en av dem, är inte helt säkert på att det är rätt. Måste nog höra mig för =)

Ikväll har jag bjudit S och Jimmie på middag. Det blev mina egengjorda köttbullar (nästan iklass med farmors), potatis och gräddsås...MYCKET GOTT BLEV DET!!! Nu är jag sjuktmätt och moffar istället lakritspipor som sambon hade med sig hem till mig från båten. Mums =)

Jag har suttit och spanat efter nyårsklänningar här på nätet en stund. Jag måste verkligen ha en ny, de som hänger i garderoben är antingen för små eller använda på de senaste 10 fina tillställningarna. Inte så kul kanske, men det är så dyrt med finklänningar. Ja eller en 500:ing iaf och det känns mycket för min plånbok just nu... Aja får se hur det blir.

Nu blir det mys i soffan och sen sängen.

Godnatt


2010.12.18 - DAG 11 "Mina syskon"

Det har tagit ett tag men nu är jag igång med listan igen... Denna gång ska ni får höra om min underbara syster, Elin. Hon är drygt 3 år äldre än mig och jag har hela mitt liv sett upp till henne. När vi var små så ville jag alltid göra allting som Elin gjorde oc alltid leka med Elin och hennes kompisar =) Det fick jag inte alltid men för det mesta... Men ibland när hon tröttnade så lyfta hon ut mig ur rummet, stängde dörren och jag stod utanför och bankade och grät för jag ville in igen =)

 

När vi sedan blev äldre blev vi rikitgt bra vänner och umgicks nästan jämt. Dessutom sov jag i hennes rum i många år på en madrass trots att jag var stor nog att sova i mitt egna rum...

Jag saknade henne massor när hon flyttade hemifrån, för inte nog med att hon flyttade, hon flyttade dessutom till en annan stad vilket jag fortfarande tycker är tråkigt. Det hade varit skönt att haft henne lite närmare...

Det är min söta syster det och jag är glad att jag fick just henne till storasyster...


Min första lilla testbulle... Det luktar k...

dsc02539 (MMS)

Min första lilla testbulle... Det luktar köttbullar iaf så nånting måste jag gjort rätt :)


Lagar köttbullar :)

dsc02538 (MMS)

Lagar köttbullar :)


2010.12.18 - "I miss you still"

Godmorgon på er!

Här är jag igen efter lång tystnad. Jag har helt enkelt inte haft någon lust att blogga, bara njutit av mina näras sällskap. Jag har nu varit vaken sen 7 för att tvätta. Japp, på en lördag tro det eller ej men eftersom sambon är på kryssning med jobbet tänkte jag att vi kunde ha lite härlig sovmorgon imorgon så då fixar jag tvätten redan idag.

Igår hade jag en jättemysig kväll hos Cicci och Martin. Egentligen skulle vi ha gått på Filial med tjejerna men en kunde inte och en blev sjuk så jag och Cic bestämde att vi skulle ha en mysfredag istället. Så middag inhandlades på Inivation och sen tittade vi på "På spåret" och Skavlan och lite annat smått och gått, åt knäck och popcorn och drack lite vin. Så mysigt blev det =)

Idag hade jag tänkt att städa lite, kan behövas. Jag förstår inte hur snabbt det blir skitigt och stöckigt här hemma, speciellt eftersom vi inte är hemma så mycket. Men städning behövs nu igen iaf. Kan vara kul för sambon att komma hem till en nystädad lägenhet nu när han varit borta. Jag hade egentligen tänkt att julpynta hela lägenheten också men vi får se hur mycket jag orkar göra. Jag har nämligen fortfarande ingen energi att prata om. Vet inte vad det är som är fel, kanske allt som börjar släppa efter en händelserik och hektisk höst kanske.

Jag såg just att det är den 18:de idag och trots att det är 11 år sedan så får jag en chock. Jag saknar dig massor farmor... Jag ska försöka mig på att göra dina köttbullar idag =)

Hoppas ni får en bra dag.

Puss


2010.12.14 - Inte mycket...

Hej på er!

Jag har inte så mycket att säga just nu men jag ville bara berätta att jag lever och mår mycket bättre =) Jag är tillbaka i skolan för ytterligare 2 dagar innan det är "ledigt". Imorgon är det redovisning av en artikel och på torsdag är det bara tenta-frågor och sen är det slut... Ska bli skönt att inte behöva hetsa iväg varje måndags morgon för att hinna i tid till första föreläsningen... I 4 veckor behöver jag inte det (med undantag för en fredag där jag har en tenta) och det ska bli riktigt trevligt =)

Nej nu är det How I met Your Mother-maraton. Jag fick nya boxen hem i brevlådan igår och jag har kommit halvvägs in...

Puss


2010.12.13 - Trevlig Lucia =)

Heej på er!

Är det någon mer än jag som älskar att vakna på Lucia morgon och sätta sig framför tvn och titta på alla dessa Lucia-tåg/program som alltid går. Imorse var det en hel timmes program på svt2. Så mysigt. Det gör att jag saknar den tiden när man skulle hinna med ungefär 20 Luciatåg under december men det var en rolig tid. Mitt största mine från Luciatåg var nog när jag var Lucia i sprothallen här i stan med en kör på ungefär 200 st (eller nåt sånt, kanske fler) och HELA sporthallen är fylld med folk som tittar och lyssnar på oss... Det var mäktigt vill jag lova =) Det är nu 7 år sedan nu men jag kan fortfarande minnas det som igår. Jag önskar att jag hade några bilder så jag kunde visa er men tyvärr är de flesta på papper eller jättesuddiga/mörka. Det kan vara så att några finns på mammas och pappas dator, jag vet inte.

Nu börjar jag nog bli lite friskare och idag är första dagen som jag känner att jag har lite energi och hunger. Min hunger brukar försvinna helt när jag är sjuk men idag kurrar magen så det är ett gott tecken. Ska ta och laga lite mat här om en stund och imorgon ska jag iväg till skolan igen. Nu orkar jag inte ligga hemma längre och det är ju bara 3 dagar kvar i skolan innan lovet.

 
Bildkälla 1                                                               Bildkälla 2

Gillar ni bäst en tyst eller en sjungande Lucia???


2010.12.11 - Fortfarande sjuk...

Hej hej!

Här ligger jag i soffan, fortfarande lika sjuk som igår. Kanske lite värre til och med. Igår kunde jag skoja med sambon om huuuur sjuuuk jag vaaar och att jag nog skulle döööö om jag inte fick lite glaaaass...hehe men idag orkar jag inte ens det. Så dagen ha spenderats i soffan med film och lite sömn här och där. Rikitgt skönt faktiskt.

Nu önskar jag bara att blåsorna i munnen ska sluta göra ont så jag iaf kan får äta normalt...

Det kommer nog att vara ganska kass uppdatering här ett par dagar framåt.

Puss


2010.12.10 - Idol-final...

Hej hej på er!

Just nu njuter jag av Minnahs första låt, en skål med glass och vit chokladsås och en stor godisskål... Vad gör man inte för att hålla humöret uppe en sån här dag när man bara vill hålla sig nerbäddad under ett täcke och tycka synd om sig själv =)

Min förkylning håller i sig och jag gör allt för att få bort den. Det kommer nog att vara en lugn helg den här helgen, kurera mig och mysa. Jag måste ner på stan imorgon och hämta några böcker som jag har beställt så jag tänkte försöka få med mig sambon och eventuellt köpa lite julklappar...

Nej ni får ursäkta min dåliga uppdatering men jag är inte pigg alls =)

Puss


2010.12.09 - TILLBAKA!!!!

Heeeeej!!
Kan ni fatta vilken abstinens jag har haft dessa dagar jag knappt kunnat ha datorn igång. Jag har på sin höjd kunnat kolla min mail och snabbt in på facebook, men annars har det varit rätt tomt. Det är ju lite typiskt att jag glömde kabeln just då när jag mådde så pass dåligt att jag bara ville ligga hemma och titta på en massa program som jag har missat när jag varit i Uppsala under hösten. Men nej nej så blev det inte. Jag fick snällt sätta mig och titta på TV istället. Jag passade även på att hälsa på på gamla jobbet medan jag var pigg under gårdagen. Hehe lite Ipren har väl alltid suttit bra när kroppen mår dåligt =)

Nu är jag i Uppsala iaf och kan äntligen koppla in datorn i kabeln igen så jag kan sitta utan stress. Det är lite skönt faktiskt. Sen blir det till att läsa lite mer i min nya bok innan jag somnar.

Jag vet att det saknas rätt många dagar från min lista men de kommer. Imorgon och under helgen får ni dem, för just nu orkar jag inte. Vill bara lägga mig ner och sova.

Puss puss


Woho boken är till och med singerad av för...

dsc02537 (MMS)

Woho boken är till och med singerad av författaren :)


Norstedts är det bästa förlaget någonsin.....

dsc02533 (MMS)

Norstedts är det bästa förlaget någonsin... Jag fick en för tidig julklapp från dem! Jag anmälde mig på deras blogg för ett par veckor sedan när de skulle lotta ut lite böcker och jag vann! Jag är så himla glad och har nu redan satt tänderna i min Inger Frimansson... Jippii :)


Jag hittade en stort kuvert från Norstedts...

dsc02532 (MMS)

Jag hittade en stort kuvert från Norstedts i postfacket... Hmm vad kan de vilja tro? Jag har absolut ingen aning, kanske erbjuda mig ett trevligt jobb för att de har hört att jag gillar dem så mycket... Ni får återkomma senare för att se vad de vill!


Jag har precis kommit hem från storhandlin...

dsc02536 (MMS)

Jag har precis kommit hem från storhandling... Det behövdes kan jag lova för det ekade väldigt tomt här hemma...


2010.12.07 - Glömde kabeln...

Hej halloj!

Det kommer att bli dålig uppdatering här de kommande dagarna för jag lyckades glömma kabeln till datorn i Uppsala när jag åkte hem. Detta gör att jag totalt har 31 minuter kvar på batteriet innan daorn dör. Fan fan fan jag som hade planerat att ligga och titta på alla program jag hade missat, en nej nej. Det får jag hinna med på jullovet istället.

Så tyvärr måste jag sluta nu. Tentan gick inget vidare för jag mådde verkligen inget bra alls... Men men det får vara nu.

Puss puss


2010.12.06 - Snart sjuk...

Hej hej på er!

Har nu haft en trevlig helg?? Min har varit riktigt mysig, men imorse när jag vaknade, trött och slut hade jag även en stor klump i halsen som rev och kliade. Ju läge jag var uppe desto mer dunkade huvudet. Dessutom fryser jag som sjutton och har ont i lederna. Så det är nog sjukdom på väg, tyvärr... Kanske inte det roligaste direkt men vad ska man göra. Jag har varit ovanligt frisk den här hösten så det är kanske inte så konstigt om det nu kommer =)

Nu har jag tagit några alvedon så jag ska orka plugga ett par timmar till. Tenta imorgon och det känns inget vidare att vara sjuk nu. Det blir till att ta fler tabletter imorgon så jag orkar med att skriva tentan. Sen blir det nog till att åka hemåt efter den, jag är ju ledig på onsdag. Första dagen på mycket länge...

Om en stund kommer dag 10 och 11 upp. Jag glömde bort att lägga upp den igår så ni får dubbla idag =)

Puss


2010.12.05 - Söndag

Godmorgon godmorgon!

Eller jag såg just att det faktiskt är förmiddag men men. Jag har varit uppe så länge att jag fortfarande tror att det är morgon. Aja imorse var det upp för tvättning igen. Den vanliga söndags sysslan, rätt trött kan jag lova. Egentligen blev det inte så himla sent igår, jag tror jag somnade vid 12 eller nåt man ändå var det rikitgt segt att ta sig upp. Dock somnade jag om på soffan när vi kom upp i lägenheten igen och det gjorde tydligen sambon också för han sover fortfarande...

Igår hade vi det mycket trevligt hos kusinen och familj med mycket god mat, god dricka och mycket trevligt sällskap. De bjöd på en chokladkaka (kladdkaka) till efterrätt som var sjuuukt god. Jag hade lust att äta upp hela, men vågade inte =) Inte så uppfostrat om jag hade gjort det, men god var den!!

När vi kom hem blev det en stund framför datorn innan jag somnade.

Idag blir det plugg för hela slanten, kanske en snabbtur ner på stan också. Skulle vara trevligt att träffa lite vänner, har inte träffat dem på typ 2 veckor.

Ha en bra dag.

Puss


2010.12.04 - DAG 9 "Min tro"

Nu har vi alltså redan kommit fram till dag 9 och idag är det dags att berätta för er om min tro.

  

Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ska beskriva den om jag ska vara helt ärlig. Alltså jag valde att vid 14 års ålder döpa mig. Jag hade börjat konfirmera mig och för att kunna göra det så var man tvungen att vara döpt först. Jag vet att det fanns någon mer som behövde döpa sig som tyckte att det var för pinsamt och hoppade av, men jag gjorde det. Jag vet inte om jag kan säga att jag tror på ALLT som står i Bibeln men jag tror på en del av det. Jag tror på att det finns något större än oss som kan ge oss styrkan att klara av saker som är jobbiga eller svåra. En inre röst tycker en del och kanske är det så men något finns det som hjälper oss, guidar oss...

Tyvärr är jag inte rikitgt lika aktivt troende som jag varit förut men fortfarande är det bland det bästa jag vet att vara inne i kyrkor. Det är en skön tillflyktsort för mig och att jag numera går förbi Domkyrkan i Uppsala nästan varje dag gör bara det hela ännu bättre.

Sen tycker jag att alla får tro på vad de vill, hur mycket de vill eller inte alls (atteister). Jag respekterar att det finns folk som tror på Oden, Allah eller Brahma. För mig spelar det ingen roll, man får tro på vad man vill så länge man är lycklig med det. För tro får inte vara ett tvång, det ska vara ett frivilligt val...

2010.12.04 - Svenska språkets framväxt...

Godmorgon på er!

Min fredags kväll var otroligt lugn, sambon stack iväg till några kompisar medan jag blev kvar hemma och pluggade. Just nu andas jag Svenska språkets framväxt med alla kasussystem, numerus, dativ, ackusativ, runor och fornsvenska och allt annat som jag ska lära mig till på tisdag. Det är rikitgt kul att se hur vårt språk har blivit som det har blivit och varför vi faktiskt pratar som vi gör. Visste ni att vår närmaste språkgranne inte är Norge som många tror, utan Danmark.

Nu blir det några timmar till innan jag måste göra mig iordning för vi ska iväg och fira kusinen som fyller år. Kanske inte jättebra planerat att "slösa" bort en efetrmiddag/kväll på roligheter när man måste plugga, kanske vissa tycker man man måste faktiskt få komma ut lite ibland också. Dessutom älskar jag att träffa min familj och släkt så det kommer att ge mig ny energi så jag orkar pluga lite när jag kommer hem och sedan resaten av helgen. Åhh vad jag längtar tills denna tenta är över så jag får det lite lugnare ett tag. Jag kan ju bara hoppas att jag klarade förra tentan så jag slipper göra omtentan den 17:de, för då är det bara att börja plugga till den istället =)

Jag ska inte beklaga mig för mycket, jag tycker ju att det är superroligt med studierna. Jag är glad att jag slipper 30 hp-tentor och bara har 7,5 hp-tentor. Bra mycket mindre =)

Nej nu ska jag se om vi kan skrapa fram lite mat och sen blir det mera plugg.

Hoppas ni får en bra dag

Puss

Tänker tillbaka på Kreta... Mumsig drink därifrån. Så här stora var de, gjorde på rikiga frukter =)


2010.12.03 - Jul i Kapernaum...

Hej hej på er!

Jag vet att det var dåligt bloggande igår men jag stack till skolan redan vid 10 och vi gjorde färdigt vårt projektarbete. Skönt att vi kunde jobba så bra att det blev färdigt så fort, det är ju redovisning redan på måndag. Sen var det föreläsningar till 15 och efter det bar det av till Örbyhus, till Katie. Där var paltbaket redan i full gång när jag kom dit så jag kunde bara sätta mig och snacka skit och äta skumma tomtar =) Det blev även "Jul i Kapernaum" som de flesta haft som favorit-julkalender från barndomen, en alltså vad ver det där för något egentligen??? Alltså det anspelade ju på sex HELA TIDEN!!!! (dessutom var den jätteläskig på vissa ställen) Jag kan ju lova att alla pappor gillade just den julen... hehe Aja vi hade iaf skitkul =)

Nu har jag varit hemma en stund och har hunnit äta pizza men nu måste jag visst plugga. Sambon tvingar mig buhuhuhu....(hahaha)

Puss


2010.12.03 - DAG 8 "Ett ögonblick..."

Ett ögonblick regeringen....

Något ni BÖR ta er en riktig ordentlig funderare över:

Jag väljer idag att använda min dag till något väldigt viktigt som jag senast idag fått erfara. Det är en otroligt viktig fråga som alla borde fundera på. Ska vi verkligen ha det så här???

Idag var det upp tidigt för att åka till skolan igen. En gruppövning och 2 timmar senare var jag så på väg hemåt. Jätteskönt tyckte jag ända tills jag svängde av mot Strängnäs i Enköping. Där hamnade jag bakom 2 LÅNGA lastbilar (den ena hade dubbla släp) som tog väldigt lång tid på sig att gasa upp tyckte jag ända tills jag insåg att de faktiskt tänkte hålla sina 50 km/h... Alltså när de kom över 50 så började de bromsa hur mycket som helst, släpen slirade i varje inbromsning.

Eftersom det snöade lite så låg det snö på vägen som yrde upp efter dem. Detta gjorde ju att ingen kunde köra om dem så det bildades kö kan jag lova. Vi var säkert en 20-30 bilar efter dem.

Alltså jag vet att det har varit grova debatter om detta under veckan och jag kan inte annat än hålla med. SÄTT LAG PÅ VINTERDÄCK FÖR YRKESTRAFFIKEN!!!!! Det är ju heelt sjukt att alla personbilar måste ha vinterdäck (vilket är en självklarhet vid detta väder) när alla bussar och lastbilar får åka på sommardäck hela vintern bara mönstret är djupare än 5 mm. Alltså hur kan detta få vara så?? Dessa människor ligger ute och trycker på vägarna hela dagarna, veckorna och åren. De är dessutom störst på vägarna, borde det inte vara hårdast lagar för dem?? Tom i Norge är det lag på vinterdäck på drivhjulen och styrdäcken, vilket är en okej kompromiss.

Dessutom skulle ni vilja ha på ert samvete att ni kört ihjäl en människa bara för att ni inte kunnat stanna för att däcken varit för hala?? Jag tror inte det, så varför ska yrkescafförerna behöva ha det?? När ett så stort och tugnt fordom fullkomligt BLÅSER av vägarna borde man förstå att något inte står rätt till.

Jag fattar att det kostar pengar med däck till alla lastbilar, men tänk på att då slipper bärgningsbilarna åka ut och dra upp alla lastbilar ur alla diken. Det skulle de tjäna pengar på att slippa laga bilarna hela tiden och desstom skulle de slippa alla uppehåll som blir när de åker av vägen....

VINTERDÄCK PÅ ALLA RULLANDE FORDON!!!!!!!!!!!!!!!
Så kanske vi slipper se sånt här i framtiden:
   
Bildkälla 1                            Bildkälla 2                          Bildkälla 3


2010.12.03 - DAG 7 "MIN BÄSTA VÄN"

Eftersom det blev så dåligt med bloggande igår så kommer dag 7 idag istället. Denna dag ska jag berätta om min bästa vän...



Mitt livs stora kärlek är faktiskt också min bästa vän. Jag vet att jag kan berätta allt för honom, jag kan gråta hos honom, skratta med honom. Det är så skönt att bara kunna vara kompisar ibland, jag vet att han älskar mig även (eller kanske trots att) om jag inte är vid hans sida varje sekund. Det är jobbigt att vara borts från honom så mycket som jag är, men kanske är det därför som vi faktiskt uppskattar varandra så oerhört mycket. Man ser till att bevara varje sekund man får tillbringa i hans sällskap och därför tar man inte varandra förgivet.

Jag har många andra nära vänner som jag uppskattar massor och som jag älskar för att de finns, men detta är min absolut bästa vän =)

Nu är palt-oskulden väck... Det var faktis...

dsc02531 (MMS)

Nu är palt-oskulden väck... Det var faktiskt mycket gott så nu kan jag kanske till och med gillar kroppkakor...


Visst är det vackert i vårt vackra, vita v...

dsc02530 (MMS)

Visst är det vackert i vårt vackra, vita vinterland... I love it! Hoppas det håller i sig till efter nyår iaf...


2010.12.01 - DAG 6 "MIN DAG"

Haha vad kul för er det ska bli att få läsa om min dag. Det kanske inte låter så roligt men var glada att det är just denna dag jag ska berätta om. Vissa dagar är kanske inte så där jätteroliga att höra om men denna dag är en av de bättre... Håll ut om ni tycker att det är tråkigt i början, jag ska berätta om vårt projekt och DET är roligt =)

08.00 - Vaknade
(Eller egentligen väcktes jag av att sambon ringde, jag hade nämligen råkat somna om hehe)

08.15-09.30 - Gjorde mig iordning

09.30-10.00 - Gick till skolan

10.00-12.00 - Föreläsning i "Tvåspråkighet, språkkonventioner och kommunikationsetnografi"

12.00-14.00 - Lunch och arbete med projektet (Berättar mer om det längre ner i inlägget)

14.00-16.00 - föreläsning i "Attityder till språk och språkande"

16.15-16.45 - Gick hem

16.45-         - Plugg, middag och tv-tittande

Projektet:
Vi ska alltså göra ett miniprojekt i språksociologi/ Sociolingvistik. Eftersom utländska besökare tycker att vi i Sverige tackar oerhört mycket. Det mest konstiga är att vi tackar för att få köpa någonting osv. Eftersom vi hört att det var många grupper som valt just detta ämne och vi inte riktigt gillade eller hade tid till de andra ämnena så modifierade vi tackandet lite och valde att titta på hur folk "Varsågodar" (japp, vi har gjort ett verb av det hehe). Alltså om någon håller upp en dörr till mig så tackar ju jag, men hur svarar den personen. Säger den varsågod, någon synonym eller inget alls. Det ville vi titta på.

Så hela gruppen spred ut sig runt om på universitetet och försökte få folk att göra saker som vi sen kunde tacka för. Inte det enklaste kan jag lova =) Man kände sig inte ett dugg töntig som gick efter en person LÄNGE i korridorerna (utan dess vetskap) bara för att personen ska kunna hålla upp en dörr åt mig... eller gå fram till typ 5 olika grupper av människor vad klockan är eller hur man hittar någonstans. Tänk er då att 5 olika personer går runt och frågar och utför samma saker samtidigt, oftast till samma människor eftersom de råkat sitta där vi gått förbi =) De kan ha funderat på vart de lyckats hamna just idag...

Dessutom sprang vi runt med våra block som vi anntecknade på efter varje gång någon hade gjort något för oss, vi lär ha sett rätt roliga ut. Och vi hade roligt kan jag lova...




Ja, så kan en helt vanlig dag i en students liv se ut, kul för en del och mindre kul för andra. Jag trivs som fisken i vattnet även om det inte alltid verkar så. Ibland tryter motivationen och känslorna svallar men jag skulle inte vilja sluta plugga iaf. Jag trivs i staden, jag trivs med föreläsningarna/ kurserna och jag trivs toppen med alla kompisar =) Det är härligt att hitta så sköna människor som man kan ha så himla roligt med. Det gör vardagen så mycket lättare =)

Puss


2010.12.01 - FÖRSTA DECEMBER!!!

Heeej!!

Klarar ni er i kylan? Idag hjälpte inte ens med vinterjackan, jag får ta med mig polarjackan hit till Uppsala. Den håller ner till 30 grader kallt ungefär och så illa ska det väl ändå inte bli, eller?? Sen måste jag börja fundera på hur jag ska göra med byxor. Det hjälper ju inte att ha tights under jeansen, utan man skulle nästan behöva ha termobyxor. Hur gör ni i kylan??

Kan ni förstå att det redan är första decemer idag? Idag ska man öppna första luckan i adventskalendern, första avsnittet på årets julkalender visas och man ska egentligen ha pyntat hemma. Helt ärligt, jag har missat allt det där i år... Jag har ingen egen adventskalender i år (skulle vilja ha en med en godisbit i för varje lucka från Haribo, kul att prova något nytt), jag har inte hunnit titta på julkalendern (jag sov imorse när den gick och pluggade på kvällen när de visade reprisen. Dessutom har jag världens segaste uppkoppling här så jag kan inte titta på svtplay heller) och jag har absolut inte pyntat något, varken här eller hemma. Jag orkade inte i helgen och hit har jag inte ens något pynt med mig... Hmm ingen bra uppladdning direkt. Vi får se om jag iaf kan få fram lite ljusstakar under helgen iaf.

Nu är det bara 23 dagar kvar till julafton och bara 16 dagar kvar till jullov!!!! Åh vad jag längtar efter några dagar utan dåligt samvete och ångest. Sen ska det iof hinnas med att pluggas till tentan som ligger 7 januari, men man kan försöka slappna av första delen av lovet i alla fall.

Nu blir det Bonde söker fru och svenska språkets historia =)

Puss


Här kommer ett tips till alla er som likso...

dsc02529 (MMS)

Här kommer ett tips till alla er som liksom jag får jättetorr hud under vintern. Mina kogar blir så torra att huden självspricker och då är Helosan det ändå som hjälper... Prova får ni se!


RSS 2.0