100730 - Hemma igen...

Hej på er!

Igårkväll kom vi hem efter mång timmars resande. Det måste vara det tråkigaste på hela semesern, resan hem. Resan dit kändes spännande och pirrigt osv, men resan hem var verkligen skittråkig. Man ville inte åka hem för vi har haft det superbra, mycket väntan osv osv. Men när man väl fick komma ut i ankomsthallen och möttes av mamma och pappa kändes det mycket bättre =)

Idag var det bara till att gå upp tidigt och tvätta alla kläder som stank unket efter en vecka i solen och flyget hem. Inte direkt vad jag skulle vilja göra en dag som denna men jag får väl försöka att somna om igen en stund sen...

Nej ni får en längre redogörelse senare men lite bilder. Jag har typ 300 bilder att gå igenom så jag återkommer...

Puss


100720 - Reseoskulden ska nu väck...

Godmorgon på er!
Här sitter jag sen en stund tillbaka och surfar runt lite och försöker att smälta att vi faktiskt ska åka utomlands på torsdag. Det känns verkligen helt galet och superkul. Först gick vi runt och tittade på de olika resebyråerna och bara kände in atmosfären. Vi var nog båda nervösa eftersom vi aldrig någonsin gjort något liknande förut så istället för att gå in någonstans gick vi till Subway och åt lite, pratade igenom kriterierna en gång till och bara samlade mod till oss.
När vi hade ätit färdigt gick vi tillbaka till Resia och sambon blev lite osäker när det såg ut som om det var mycket folk där inne. Jag sa åt honom att strunta i det och så gick vi då in... Bara att öppna dörren kändes som ett väldigt stort steg...


Bildkälla

Väl därinne skölde allting över mig igen och det kändes riktigt stort igen. Fan vad har vi gett oss in på var nog min egentliga tanke, men det kunde jag inte visa för sambon eftersom han kändes ännu mera tveksam. Det var riktigt jobbigt att stå och lyssna på de andra som redan hade fått hjälp om hur de dividerade fram och tillbaka och jag ville bara säga åt dem "Make up your mind already". Hehe om jag bara hade vetat...
När vi hade stått där en bra stund kom vi på att pengarna som vi skulle betala resan med satt på fel konto och att vi troligtvis skulle behöva betala där och då. Shit vad gör vi?? Eftersom vi skulle iväg senare så hade vi ju inte hur mycket tid som helst på oss. SKulle vi försöka sticka hem och föra över pengar och sen komma tillbaka på en gång?? Skulle vi komma tillbaka senare på kvällen?? Under tiden som vi stod där blev det plötsligt vår tur och jag kände att det problemet fick lösa sig ändå.
Vi gick fram till kvinnan bakom disken och letandet började. Fy vad svårt det var att veta vad som var bra, vart man ska åka/inte åka, vilket hotell som är bra och vilket som bara är välfotat. Där och då förstod jag varför det hade tagit tid för de andra innan oss. Det är inget beslut som man tar lätt på direkt och speciellt inte för oss eftersom vi gärna vill att första gången ska bli riktigt bra. Jag måste säga att Kajsa på Resia var oerhört proffsig och gav oss goda råd, var ärlig och tog sig verkligen tid för alla frågor vi hade. Hon struntade i att butiken fylldes på och att telefonerna ringde. Det kändes betryggande för oss kan jag lova. En av de största farhågorna som vi hade haft innan var att det skulle vara svårt och krångligt och stressande på en resebyrå, men så var det verkligen inte och det kändes skönt.


Bildkälla 2

Tillslut hittade vi en trevlig resa till Kreta, Reythmnon (har jag för mig att det stavades) och ett hotell som låg precis vid stranden.


Bildkälla 3, Hamnen i Reythmnon


Bildkälla 4, Vårt hotell (vi har en av lägenheterna med havsutsikt)

Så på torsdags morgon drar vi iväg och jag kan lova att vi båda längtar. Det är skräckblandad förtjusning på hög nivå. Så idag måste vi ner på stan och inhandla det sista som behövs. Lite nya t-shirts till sambon, solkräm och lite annat smått och gott...

Wish us luck =)


Blogg Vi åker visst till Kreta på torsdag....

dsc02467 (MMS)

Blogg Vi åker visst till Kreta på torsdag... Vi kom nyss hem från resebyrån så nu är det bokat och klart. En vecka bara jag och sambon :) Fan vad trevligt det ska bli. Fast både han och jag börjar nog bli lite smått nervösa... Ner på stan imorron och inhandla det sista som behövs,bla en resväska till mig och solkräm till sambon...


100717 - Sovmorgon...

Godmorgon på er!

Har ni sovit gott?? Jag hade hoppats på lite sovmorgon idag eftersom vi kom hem rätt sent i natt. Vi hade en mycket trevlig kväll med god mat på Papas och sen vidare ut ikvällen. Så jag struntade i att ställa klockan eftersom jag ville passa på att få sova ut...hehe trodde jag ja. Jag vaknade 7.30 av mig själv. Så lite längre sovmorgon än igår men vad faan. Dumt att bara sova till 10 iaf som alla normala människor som har semester.
Så nu har jag sutit här i 1½ timme och egentligen haft rätt tråkigt. Men men får ta och väcka sambon snart så jag får lite sällskap =)

Idag måste vi ut och leta efter en födelsedagspresent till Robban som fyllde 30 i tisdags =) Vi ska fira honom ikväll på klubben och vi måse hitta en bra present. Men vad?? Vi får väl se vad vi hittar på stan. Jag föreslog en rullator igår men Robban såg inte allt för road ut över det så det får nog bli något annat =)

Snart blir det frukost för jag är ritkigt hungrig nu.
Ha en bra dag

Puss


100716 - JAG VANN!!!


Bildkälla

Visst har jag berättat för er om vadet mellan mig och min sambo?? Den som har gått ner mest procentuellt i vikt fram till idag får en helkväll betald av förloraren med början på Papas Tapas. Idag har det varit planering in i minsta detalj kan jag lova. Jag behövde äta ordentligt eftersom vi ska ut ikväll men jag vill inte vräka i mig eftersom jag inte ville väga för mycket vid invägningen.
Så det fick bli rester från igår, spagetti med ädelostsås, till frukost. Efter det blev det power walk/löpning i en timme, ett glas fil och vatten och sen lite slappa på stranden med Johan. Mycket skönt att få ligga på en sandstrand och bara njuta av solen och vågorna som kluckde mot båtarna.
När jag kom hem var det så dags för den spännande invägningen. Det hade kanske varit ännu mera spännande om jag inte hade vetat att jag ledde redan innan. Nåt att tänka på till nästa gång =) Vågen visade iaf att jag hade vunnt ganska stort så jag är mycket nöjd!!!

Så nu ska jag strax börja göra mig iordning och sen bär det av...

Hoppas ni får en toppenkväl för det kommer jag att ha =)

Puss


Blogg Numera finns Hello Kitty även på rid...

dsc02466 (MMS)

Blogg Numera finns Hello Kitty även på ridkläderna... Tyvärr inte i min storlek


100715 - Hemma igen...

Hej på er!

Imorse kom jag hem igen efter 4 underbara dagar ihop med min syster och hennes flickor. Eftersom hon bor i Enköping ses vi inte så ofta (som jag skulle vilja) och därför har det varit helt underbart att få återknyta banden från ungdomen med henne. För det är verkligen väldens bäsa syster och vi har alltid varit nära vänner under vår uppväxt.
Att dessutom få chansen att bo ihop med yrvädret och hennes lillasyster har arit alldeles underbart. Du får tro vad du vill syster men jag har faktiskt tyckt det =) Trots tidiga morgnar och lååånga lägningar. Att Elsa dessutom lärde sig att säga "Agnor" värmde mosters hjärta =)


Efter ytterligare en tidig morgon så kom jag hem vid 8.30. Jag hade inte mycket till övers utan slocknade på soffan. Det var riktigt skönt att vakna 11.30 och känna sig utvilad igen. Då infann sig en tomhet. Johan hade blivit magsjuk/matförgiftad så han kunde inte umgås, och alla andra är på semester eller jobbar så jag visste inte riktigt vad jag skulle fördriva min dag med. Efter en stund framför tv:n fick jag för mig att sticka ut och cykla... Kanske inte helt genomtänkt med tanke på att det hade blivit över 30 grader ute men jag stack iväg iaf...
Drygt en timme och 2,2 mil senare var jag hemma igen, stretjade lite och drack vatten. Jag svettades som en gis med det kändes ändå skönt. Det var inte så himla varmt som jag trodde att det skulle vara. Jag vet inte om det är för att man börjar vänja sig eller vad det var. Det blåste lite så det svalkade skönt.

Nu kurrar det i magen min så det blir till att laga lite mat. Spagetti med ädelostsås med skinka och körsbärstomater får det bli. Mmmums!! Ikväll blir det en långpromenad.

Jag måste satsa allt nu för imorgon är det invägning för sambons och mitt vad och jag hoppas verkligen att jag vinner =) Imorgon finns det ett bord bokat på Papas Tapas och den som förlorar vadet få stå för notan och även stå för resten av kvällen =) Så imorgon smäller det....

Nepp, mat var det!!

Puss


100713 - Baddag...

Hej på er!
Nu börjar det kännas lite svalare inne men idag har hela dagen kännts trevligare. Det har blåst en hel del så vi har blivit lite mera avsvalkade än igår.

Jag började dagen med att vara på sjukhuset och plåta handlederna. Äntligen hade de öppet när jag hade tid att gå dit. Jag var där strax innan drop-in-tiderna började vid 8 och hoppades på att det skulle gå snabbt som blixten. Efter att jag hade anmält mig i receptionen blev jag visad till väntrummet och där grusades alla mina planer på ett snabb-besök... Där satt redan 10-15 personer som även dem skulle röntga någon kroppsdel. Faaan var min första tanke, men förberedd som jag alltid är tog jag fram min bok och började läsa. Jag hade egentligen inte bråttom så det fick ta den tid det tog blev min nya tanke. Efter kanske 10 minuters väntan kom en sköterska för att hämta en kvinna, så jag återgick till min bok. Men efter att hon roppat uppe kvinnans namn förtsatte hon att rabbla upp namn efter namn efter namn. Jag spetsade öronen igen och mycket riktigt, mitt namn dök upp. Vi var någ 9 pers som följde med henne till ett nytt ställe att sitta och vänta på. Men här gick det snabbt. Nästan som att de hade ställt oss på ett löpande band och skjutsat in oss en efter en förbi kameran =) Efter en liten stund var det så min tur och de rötgade bägge handlederna på ett ögonblick och sen bar det av hem mot landet igen... Det var skönt att få det gjort och att det ändå gick ganska snabbt. Nu är det bara att vänta och se när jag får tiden till ortopeden, snart hoppas jag...

Väl tillbaka på landet blev det blitvätt, lek i poolen, middagslur och mera lek.

Nu är det snart dags att gå och sova för jag är riktigt sliten. Jag har ganska ont just nu och det tar mycket på energin. Sen gör väl inte värmen det bättre direkt för då försvinner den sista energin som skalpar i kroppen min...

Sov gott mina vänner

Puss


100712 - Semestermys på landet...

Hej på er!

Har ni smält bort under helgens hetta eller lyckades ni kyla ner er?? Själv vill jag inte klaga på värmen egentligen för jag älskar när det är varmt och jag vantrivs verkligen under vinterhalvåret när det bara är kallt och ruggigt. Men inatt var det verkligen inte lätt att sova. Hela jag var klibbig och även fast fönstret var öppet och fläkten på så fanns det ingen svalka att få...

Så just nu är jag rätt trött kan jag lova för jag var tvungen att gå upp tidigt imorse. Mötte upp syster med döttrar på Ica Maxi för att inhandla all mat som kommer att gå åt dessa dagar när vi ska bo på landet. Det är så skönt att komma ut hit och tillbringa några dagar eller bara några timmar för den delen, återfå lite krafter och samla energi innan man återvänder till stan.

Jag gick in på studera.nu för en liten stund sen och fick ett glatt besked. Jag hade blivit antagen till mitt andra val och hade reservplats 2 till mitt första val så jag räknar med att jag kommer att komma in på första valet =) JIIPPII, jag längtar verkligen till hösten nu och jag ser fram emot att få börja plugga nu.

Nu ska jag ta mig en liten glass innan barnen vaknar.

Puss


100710 - Första veckan snart över...

Hej på er!

Nu är snart första semesterveckan över och jag kan lova att den har varit superbra. Fint väder har det garranterat varit och jag har hunnit med att sola och bada en hel del. Det är inte så att man har lust att sitta inne framför datorn precis. Jag har stickit hyfsat tidigt på dagarna och kommit in igen när kvällen börjat närma sig. Nästa vecka kommer jag att flytta ut på landet ett par dagar till mammas och pappas hus med syster och systerdöttrarna för att mysa lite extra. Sambon jobbar även nästa vecka, sen blir det en utlandresa. Vi tänkte ta en sista minuten och dra någonstans varmt och bara sola och bada och ha det bra. Vi skulle ha åkt till Rom men efter att 2 st hoppat av så satsar vi på en charter istället. Kan vara mysigt att åka bara jag och sambon, även om ingen av oss har flygit förut (jag flög en gång när jag var 3 men det räknas inte eftersom jag inte kommer ihåg det alls...). Det kan bli en rolig erfarenhet... Så om ni ser 2 stycken irra omkring på Arlanda om drygt en vecka med paniken sputande från pannan och förvirringen är total, lägg en hand på deras axel och säg att det kommer att gå bra för det är troligtvis vi som inte vet vart vi ska =)

Imorgon hoppas jag att det blir Eclipse. Jag har verkligen längtat efter den filmen och jag bara älskar de första 2 delarna så jag bara måste se slutet på trilogin... Någon som har sett den?? Är den så bra som den verkar??


Bildkälla

Puss


Nu är nya tavlan på plats... Visst blev de...

dsc02461 (MMS)

Nu är nya tavlan på plats... Visst blev det skitsnyggt!


Har varit hos frissan idag. Är supernöjd m...

dsc02459 (MMS)

Har varit hos frissan idag. Är supernöjd med min lugg och mitt lockiga hår...


100705 - Kollar resor...

Hej på er!

Åh vilken härlig dag det har varit. Sol och bad och goda vänners slag. Riktigt mysigt har vi haft det. Jo just det jag har semester just nu. Första dagen på 4 veckor idag och det har börjat superbra. Snart ska jag iväg och promenera med Cic och Johan. Jag fortsätter att tillbringa dagen i solen =)

Jag lär fortsätta att tillbringa mina dagar i solen så länge den väljer att visa sig. Jag har iof beställt 4 veckor med solsken så jag hoppas att vädergudarna är på min sida. Det kan få regna lite på nätterna så grönskan håller sig grön annars vill jag bara ha SOOOOL!!!!

Nu blir det lite mat, sen promis

Puss


RSS 2.0