2011.03.26 - VÅFFELDAGEN...

...var igår och jag missade den. Hur kunde jag göra det?? Jag brukar ju alltid ha tokkoll på just den dagen varje år. Men men inte i år. Vi får väl äta våfflor under helgen istället. Eller kanske idag till frukost =)

Idag skiner solen och jag tänker dra med mig sambon ut och gå. Det blev aldrig någon promenad igår för vi gjorde andra saker istället och sen var solen försvunnen men idag SKA vi ut. Man mår så bra av att gå i solen och njuta av värmen.
Eftersom vi sen ska sitta i bilen en hel del idag så kan det vara skönt att få ha rört på sig ordentligt innan. Vi ska nämligen iväg och fira min mormor som fyller år om ett par dagar.

Nej nu är jag hungrig så nu blir det frukost.

Puss


2011.03.25 - LÖNING...

Hej hej!

Jag såg just att det var i måndags som jag skrev sist och jgr trodde nog inte att det var så länge sedan. Men men så kan det bli ibland. Jag har haft en vecka där jag legat helt fel i dagarna, trott att det var tisdag när det var onsdag osv. Tur att jag kom till jobbet igår iaf för jag har varit en dag efter hela veckan, men jag kom på rätt dag dit iaf =)

Det var mycket mysigt att jobba lite, speciellt eftersom jag inte träffat så mycket människor den senaste veckan. Jag var i Uppsala i tisdags och det var nog tur för annars hade jag nog varit helt galen igår. Men det är kul att komma dit ibland och bara få njuta (även om det faktiskt är jobb) av att träffa alla som man tycker så himla mycket om. Jag ska dit på måndag igen och jobba. Tredje veckan i rad som jag jobbar en dag, börjar bli en vana liksom =)

Idag skulle jag åkt till Uppsala för en föreläsning men lilla jag vaknade 8, när jag egentligen måste åka 8 för att hinna så det var bara att ge upp den idén. Det får bli en pluggdag hemma istället. Dessutom tror jag inte att sambon jobba allt för många timmar idag så vi ska åka och göra lite ärenden. En stund i solen med en kaffe skulle också vara mysigt...

Hoppas ni får en toppendag.

Puss


2011.03.21 - MÅNDAG

Hej hej!

Så var det måndag igen och för mig har hela helgen bara försvunnit bland feberyrningar och sovpauser. Min stackars sambo har knappt träffat några andra på hela helgen så igår sa jag åt honom att åka och ta en fika hos någon kompis (efter att han hjälp sin mamma fixa hennes bil och tvättat våran) så han skulle få sociala av sig lite. Tyvärr blev det ingen fika så han skulle hämta pizza på vägen hem istället. Det slutade med att pizzan kom en timme senare. S och pizzabagaren stod och pratade så himla länge =) Det är nästan så jag tycker lite synd om den som ska jobba med honom idag för de kommer att få sår i öronen =) Han kommer nog att prata non stop idag skulle jag tro...

Hur är det då med mig? Det är bättre. Jag trodde att jag var feberfri redan igår men den blev ganska hög feber till slut. Imorse vaknade jag första gången vid 3.30 men tvingade mig själv att somna om och sov faktiskt ända till 7. Det var riktigt skönt med tanke på att jag vaknat vid 5 de senaste dagarna.
Idag tror jag (och hoppas) att feben ska vara borta, jag har inte lika ont i halsen eller örat så det känns positivt. Men jag vet hur jag brukar vara så vi ska inte ropa hej ännu. Jag brukar nämligen sjukna om och febern kommer gärna tillbaka. Därför blir det en lugn dag idag och hoppas på att jag kan åka till Uppsala imorgon. Vi ska nämligen ha redovisning och den känns inte så bra att missa den. Det är ju bara över dagen så det funkar att stoppa i sig lite tabletter så orkar man en stund iaf =)

Jag fortsätter att slappa här i soffan och önskar er en trevlig dag.

Puss


2011.03.19 - SJUK...

Hej hej!

Som ni vet så var jag i Uppsala torsdag-fredag trots att jag har haft väldigt ont i kroppen. Igår vaknade jag och hade ont i halsen på ena sidan. Jag kände mig fruktansvärt trött men det berodde snarare på att jag låg och läste länge och att mina roommates sprang på toa hela natten. Jag tog iaf en tablett igår morse och i bilen på väg hem så kände jag hur den sakta men säkert gick ur kroppen. Jag kände mig sämre och sämre. Så när jag väl kom hem så la jag mig i soffan och där stannade jag resten av dagen/kvällen. Feber, ont i halsen och öronen... Fy fan

Det är tur att jag har en så underbar sambo som tar hand om mig. Imorse väckte jag honom vid 5 för han var tvungen att hjälpa mig...

Nu kom han hem med godis, filmer, sprite, saft =) Kan man ha det bättre?? =)

Puss


2011.03.17 - IVÄG...

Hej och godmorgon!

Här sitter jag fast jag egentligen inte har tid med det. Jagska nämligen åka till Uppsala idag för grupparbete och dubbelseminarium. Jag kommer att vara klar 19.30 ikväll. Så jag lär vara rätt trött när jag kommer hem. Alltså hem i Uppsala. Det är svårt tt hålla isär de där ibland eftersom båda är ju hemma fast i olika städer. Egentligen ser jag hemmet i E-tuna som mest hemma eftersom det är här jag bott längst och har min utgångspunkt men då vet jag inte vad jag ska kalla lägenheten i Uppsala för... Inte lätt alltid =) Dagens I-landsproblem ;)

Aja jag blir kvar i Uppsala inatt och kommer hem imorgon. Sen får vi se hur det blir under helgen. Vi hade saker planerade men det blir kanske inställt, vi får se. Någonting hittar vi alltid på =)

Ha en bra dag.

Puss


2011.03.15 - HEMMA...

Hej hej på er!

Ja som ni förstår så är jag hemma i Eskilstuna idag. Min kropp mår verkligen inget bra just nu och därför känner jag inte att jag orkar dra iväg till Uppsala. Som jag berättade igår så kan bara bilresan dit ta all energi för att klara av det så därför passar jag på att bara vila ett par dagar. Ja, och plugga förstås för det måste man göra om man missar föreläsningar. Egentligen skulle jag kunna tänka mig att bara ligga och sova hela dagarna.
 Just nu är jag glad att jag studerar så jag har ett ganska fritt schema och dessutom inte så hårt kroppsarbete som jag hade förut. Förra året vid den här tiden gick jag på konstanta värktabletter (absoluta maxintaget varje dag) och hade ändå så ont att jag i princip bara åkte hem och sov direkt efter jobbet. Då hade jag inte mycket till liv.
Nu är ju både jag och min sambo beredda på vad som komma skall när jag börjar känna av smärtan (eller rättare sagt, när det blir värre än vanligt). Så om inte jag säger ifrån så gör min sambo det. Han kan säga åt mig att gå och lägga mig ibland även om vi är mitt uppe i städningen eller så.

Imorgon ska jag försöka ta mig ut och gå lite så jag får i mig lite frisk luft och förhoppningsvis lite sol. Det är alltid skönt att få komma ut.

Nu blir det Sofias änglar och sen House.

Puss


2011.03.14 - JOBBAT...

Hej hej!

Visst har det varit en underbar vårdag idag. Det var till och med varmt i solen. Det känns som om hela själen blir uppvärmd på nytt efter en lång, hård och bitter vinter. Riktigt trevligt.

Jag blev uppringd imorse och blev förfrågad om att joba vilket jag absolut hoppade på. Tyvärr hade jag förträngt att min kropp inte riktigt är som jag vill just nu, men då hade jag ju redan sagt ja. Dessutom var det inte så många timmar så jag tog lite värktabletter och stack iväg ändå. Åhh vad kul det var. Nu förstår jag varför jag var kvar så många år på det stället, det är superkul att vara där. Även om jag älskar att plugga så är det samtidigt kul att vara tillbaka ibland.

När jag satte mig i bilen kände jag att värktabletterna slutade hjälpa så vägen hem blev en pärs. Fy fan vad ont man kan ha. Att jag dessutom knappt orkar ta mig framåt gör inte saken bättre. Så nu sitter jag i soffan och lär väl tillbringa resten av kvällen här. Skittråkigt men vad ska man göra.

Dessutom känns det inget vidare att åka bort när man mår så här heller. Jag ska ju till Uppsala tis-fre men just nu har jag ingen lust. Att dessutom sitta och köra i 1½ timme är inte heller något jag ser fram emot när färden hem idag på 15 minuter kändes som en evighet. Det är ju alltid skönast att vara dålig hemma så vi får väl se hur det blir. Om jag kanske kan vara hemma tisdag och onsdag och åka upp torsdag-fredag. Jag ska höra mig för med min grupp...

Nej nu ska jag lägga mig och vila. Det ända som går att göra just nu...

Puss puss


2011.03.14 - ONT...

Ja, som jag skrev igår så har jag väldigt ont just nu. Min kropp skriker så fort jag försöker anstränga den  och jag blir dessutom väldigt trött. Det var vid den här tidpunkten förra året som jag var som mest dålig också så det är något med övergången i vädret skulle jag tro. Varför det blir så här vet varken jag eller doktorerna, det är något jag fått lära mig att leva med även om det är skitjobbigt. Vissa stunder känns det bättre och vissa stunder känns det sämre. Just nu har jag en mycket sämre period så jag är inte världens roligaste just nu om jag säger så. Det är tur att jag har en så underbar sambo som faktiskt säger till mig att gå och vila trots att han håller på och städar och jag försöker att hjälpa till. För det blir bara värre om jag fortsätter anstränga mig, men ändå får jag dåligt samvete för att han gör fint och jag bara ligger på soffan. Det är dumt jag vet men så känns det.

Igår var vi hos mamma och pappa och hjälpte dem att lyfta ner överbyggnaden från deras båt. Det var egentligen inte så tungt men det räckte för att jag sedan knappt skulle kunna sitta upp av smärta och trötthet. Fan man känner sig som om man var 70 år gammal, inte 24.

Dessutom har jag löst problemet med mina svidande ögon. Jag har kännt av det ett tag men det blev mycket sämre i fredags/lördags. När jag satt hos frisören så rann ögonen massor och kliade och sved. Då började jag och Linda fundera på om det är pollen i luften redan eftersom hon nös hela tiden och mina ögon var som de var. Då tänkte jag att det skulle bli bättre när jag kom hem igen, men det blev bara värre. Även när vi var hos mamma och pappa satte ögonen igång igen men de hade inte runnit när vi åkte dit i bilen. Så vad är det som jag reagerar på?? TULPANERNA...(eller snittblommor)
Vi har 2 vaser med tulpaner och en med rosor här hemma, päronen hade en vas med tulpaner och jag tror att det hade några blommande växter hos frisören (orkidéer tror jag). Igår när vi kom hem provade jag att ställa ut alla våra vaser i köket istället medan jag låg i vardagsrummet och efter typ 1 minut kändes det så himla mycket bättre. Helt sjukt. Först trodde jag att det var psykologiskt men det funkade. Så nu kan jag tydligen inte vara i samma rum som blommor heller. Jag som verkligen älskar blommor, speciellt tulpaner. Buhuuuu vad tråkigt. Men men inte mycket att göra något åt. Blommorna får numera stå i köket om vi skulle få några så jag kan titta på dem men inte reagera lika starkt på dem. Nu fasar jag bara för perioden vi har framför oss med all denna pollen som ska slå ut. Hur ska det gå egentligen??

Denna förmiddag kommer jag att spendera i soffan och bara ta det lugnt. Jag ska nämligen iväg och jobba kl.13 så jag behöver all energi jag kan få tills dess. Så jag ska äta lite strax och sedan försöka sova lite. Jag ska bara jobba 4 timmar så det ska nog gå bra. Det ska bli skönt att få göra något också, inte bara vara hemma och plugga. Skönt att få träffa lite folk =)

Nu har ni fått lyssna tillräckligt på mina krämpor men ibland behöver jag skriva av mig lite. Så här ser min vardag ut och ni får ta del av den.

Puss puss


Just nu har jag jätteont i min kropp och o...

dsc02598 (MMS)

Just nu har jag jätteont i min kropp och orkar inte göra så mycket. Dessutom tror jag att mina ögon reagerar på de fina snittblommorna som vi har här hemma. Så just nu är inte bloggen min högsta prioritet. Hoppas ni har förståelse för det... Jag hoppas att jag blir piggare snart. Puss


2011.03.12 - LYCKAD KVÄLL OCH FRISYR..

Hej hej på er!

Jag tänkte först skriva godmorgon men jag såg sen att klockan hade tickat lite för mycket. Godförmiddag skulle kanske passa sig. Aja här sitter jag och är jätte jättetrött.

Igår var ju Cicci och Martin här. Det var dags för Martins födelsedagsmiddag som han fick i present av oss (han hade faktiskt önskat sig det). Jag skickade sambon att köpa några goda vita viner och så fixade jag resten. Det blev en trerättersmiddag som blev mycket god. Till förrätt blev det avokado- och kräftstjärtsröra på stekt lantbröd, varmrätten blev färsbiffar med basilika och vitlök, ugnsstekt potatis och morötter och cream fraish-sås och till efterrätt blev det en drottningbakelse med digestivebotten. Mmm vad god bakelsen blev. Den hade jag inte provat förut men å så god =)

Det var en mycket mycket trevlig kväll. Ni vet en sån där kväll när man bara an slappna av och njuta och god mat och härligt sällskap. Efter maten kom sällskapsspelen fram och det blev en vinst till grabbarna och en till oss tjejer. Jag tror att vår vinst satte sig hårdast eftersom killarna vann i det spelet förra gången. hehe
Men jag tror att vi alla hade det kul iaf. Tiden gick oerhört snabbt och helt plötsligt var klockan 2. Stackars Cic skulle bli hämtad 2.30 för färd till Ullared så hon fick bara gå hem och packa för att sedan åka vidare. Jag hoppas verkligen att hon fick sova i bilen.

Jag hann sova ungefär 5 timmar innan jag var tvungen att gå upp. Jag hade nämligen klipptid imorse klockan 9 och det var bara att palla sig upp. Jag var så trött på min lugg för den kändes så himla tråkig så jag bad Linda att klippa den så den kändes lite roligare och det gjorde hon. Nu är den mer markant och det finns fler möjligheter med den. Riktigt bra blev det =) Jag får lägga upp en bild senare...

Nu sitter jag här i soffan och börjar bli väldigt trött. Jag tror jag ska lägga mig och sova ett par timmar innan vi ska ut på promenad och ikväll blir det födelsedags/inflyttningsfest hos Matilda och Rauken.

Puss puss


2011.03.11 - TIDIGT...

Hej och godmorgon!

Hur är det möjligt att man vaknar av sig själv 06.14?? Jag hade ställt klockan på 6.30 bara för att kunna snooza, men inte idag. För idag vaknade jag innan klockan och kunde inte somna om... Det känns så där när jag nu har sovit helkasst inatt. Så om ett par timmar kommer jag att vara riktigt trött igen. Men men det får bli en middagslur efter lunchen =)

Igår var jag väldigt effektiv. När klockan var 11.30 hade jag redan hunnit storhandla mat, varit på stan och shoppat nytt smink och 4 tröjor, kommit hem igen och lagat lunch. Duktigt va?? Sedan hann jag även med att göra efterrätterna som vi ska äta ikväll. De skulle tydligen stå i kylen ett dygn innan man äter dem så det gjorde jag igår. På kvällen var jag och Cicci (som btw fyllde år igår) och åt middag. Vi skulle gå till Biscotti eftersom ingen av oss varit där förut och de verkade ha god mat. Men på vägen ner ringer hovmästaren (som varken svarat på mail, telefon eller sms tidigare under veckan) att han bara hade ett bord till oss kl 21. Alltså vi hade bett om ett kl 19 och han ringer kl.19 för att säga att vi får ett bord två timmar senare. Rätt dålig stil faktiskt, i var ju på väg dit. Aja inte mycket att göra så vi gick till Grappa istället. Grappa gör en aldrig besviken. Det har så himla god mat med mycket tallrik OCH mycket mat. Jag var mätt efter förrätten =) Det var en såååå god hummersoppa med vitlöksbröd. Mums!! Till varmrätt åt jag tagiatelle med kyckling, champinjoner och en massa annat gott. Men som jag sa så var jag nästan mätt efter förrätten. Tur att det var gott så man kunde pressa ner lite till =)

Mycket trevlig kväll hade vi iaf. Ikväll kommer det också att bli mycket trevligt för då inkluderar vi våra sambos också. När Martin fyllde så önskade han sig en middag hemma hos oss så det fick han. Idag ska den avnjutas och jag kommer inte att skriva ut menyn här för jag vet att Cic läser min blogg och menyn ska vara hemlig ända fram till kvällen. Men jag kan lova att det kommer att bli gott =) (jag har provätit alla rätterna och det var gott)

Nu måste jag äta lite frukost och sen blir det städning. Det syns nästan inte att vi storstädade (och då menar jag verkligen STORSTÄDADE, bakom kylskåp, spis, ovanpå alla lister osv...) men idag syns det knappt tycker jag. Vad händer egentligen på nätterna när man sover?? Vem faan är här och stökar till det medan jag sover?? För det såg inte ut så här igår när jag lade mig ;)

Nej nu är jag hungrig.

Puss


Hehe idag blev det storshopping... Åh vad ...

dsc02593 (MMS)

Hehe idag blev det storshopping... Åh vad jag älskar att använda presentkort. Det känns som om man får alla grejer :) puss


2011.03.09 - GODMORGON...

Godmorgon på er!

Har ni sovit gott?? Det har faktiskt jag trots att jag sovit ensam. Jag brukar inte sova bra numera när sambon inte är hemma, men inatt var det riktigt skönt att sova =) Det är så skönt när man vaknar och man känner hur bra man mår för att man fått sova riktigt gott.

Iaf så ska jag indag ner och fylla på mitt förråd på smink. Både mascaran, pudret och concelern är helt slut så det behöver köpas nytt. Dessutom är min foundation också nästan helt slut så kanske att det blir lite ny sådan också. Vi får se... Sen har jag en massa presentkort som ehöver gå åt så dem kommer jag också att använda. hehe första gången jag shoppar på typ ett halvår så det känns att det kliar i fingrarna nu =)

Jag vill ju ha något nytt till imorgon när jag ska på restaurang och fira Ciccis födelsedag. Det skulle vara trevligt även om det bara är en ny topp eller t-shirt.

Aja ni får väl se när jag kommer hem hur mycket det har blivit handlat.

Nu blir det frukost, sen stan...

Puss puss


2011.03.08 - FULLT UPP...

Hej hej!!

Här är jag igen och här är det fullt upp. Jag har helt enkelt totalt glömt bort att blogga hela helgen vilket aldrig hänt förut. Ibland har jag inte orkat men denna gång har det bara försvunnit ur minnet. Aja så kan det gå.

Vi har iaf firat sambon under helgen så jag har varit fullt upptagen med att baka, städa och feja. Det blev en mycket trevlig helg som avslutades med en lugn hemmadag på söndagen =) Precis som det ska vara...

Resten av veckan blir tillägnad plugget. Just nu är det mycket att göra trots få föreläsningar. Alla lärare tycker att man har så mycket tid mellan föreläsningarna att man hinner göra många saker till nästa gång. Det är bara det att eftersom alla tänker så, så blir det en hel del. Aja jag ska inte klaga, jag har valt det själv =)

Ni får ursäkta att jag är kass på att blogga just nu. Jag ska försöka bättra mig, men jag har inget att skriva om just nu. Det blir så ibland.

Puss


2011.03.03 - MÖÖR...

Hej halloj!!

Åhh vilket underbart väder det har varit idag. Det känns som om våren är på väg på riktigt. Takdropp och sol... Mmm så mysigt. Jag var dessutom ute och red i solen idag och det var mycket skönt. Det var så kul att rida idag. Att få vara tillbaka i Nyby kändes kul också. Jag har varit där ungefär 2 gånger på 4 månader så det känns att man har saknat det. Och dessutom tror jag att Sofie har saknat mig lite ;) hehe jag gillade verkligen att rida för henne och dessutom har hon sån underbar humor =D

Innan stallet hann jag med att baka två sorters kakor, brysselkex och chokladkakor (kommer inte ihåg vad de heter men de är mycket goda). Imorgon eller på lördag blir det bakning av bullkransarna också så det är färska när gästerna kommer. Jag avskyr torra bullar så det blir mycket fyllning och nybakat så mina gäster slipper torra bullar.

Jag åkte även förbi gamla jobbet för att hämta nyckeln av Sussie till skåpet i stallet. Åhh vad det är kul att komma tillbaka och hälsa på. Jag trodde nästan att det skulle ta tid att "bara" hämta nyckeln så jag åkte i god tid dit. Jag tror att det tog drygt en timme =) Jag lovade att komma tillbaka på måndag igen och stanna lite längre.

Sambon jobbar extra länge idag så han kan vara ledig imorgon så jag vet inte rikitgt vad jag ska hitta på. Jag har verkligen ingen lust att städa idag, jag orkar inte. Därför tänkte jag att vi ska göra det tllsammans imorgon istället. Det går så mycket snabbare när man är två...

Vad ska ni hitta på ikväll då??

Puss


2011.03.03 - FÖRSÖKTE IGÅR...

Godmorgon!!
Har ni sovit gott?? Det har iaf jag, sover alltid bra när jag har sambon bredvid mig. När jag sover själv i vår säng så drömmer jag alltid en massa konstiga dömmar, vaknar många gånger under natten osv, men när han är bredvid så blir jag liksom lugn och kan slappna av som det verkar. När jag sover i Uppsala sover jag bra även fast jag sover själv. Det kan bero på att sängen är hälften så stor och att jag dessutom sover mot en vägg... hehe

Idag har jag ett fullspäckat schema. Jag ska hinna baka 2 sorters kakor (en av dem ligger redo i kylen sedan igår, jag hann bara inte grädda dem), rida och städa. Jag har egentligen ingen lust att städa men det är ett måste. För annars måste jag göra det imorgon så det är bara att välja =D
Men att rida ska bli mycket trevligt. Det är riktigt kul nu när man får längta lite efter hästarna för man uppskattar det så oerhört mycket när man väl är där. 

Nu blir det lite frukost och sen blir det kak-bak =)

Jag försökte att blogga fler gånger igår men blogg.se hade något fel på sin server så det gick inte. Det gick inte ens att logga in...

Puss puss 


2011.03.02 - OOpps...

Godmorgon godmorgon på er!

Hur är det med er?? Själv har jag inte orkat blogga alls. Jag har varit på väg in här men antingen har jag varit för trött, inte hunnit eller inte orkat helt enkelt... Men men nu är jag här och jag ska försöka bättra mig lite.

Så vd har hänt hos mig?? Inte mycket...hehe nej jag skojar bara. Både jag och sambon var hemma i måndags (han hade körlektioner) så då passade vi på att umgås, städa, tvätta och packa inför veckan. Eftersom sambon fyllde år förra veckan så ska han fira sig med lite fika på lördag och då är det ju bra om det är städat och fint här. Och eftersom vi båda skulle ligga borta hela veckan så skulle vi förbereda lite innan så v slapp stå och städa hela fredagen och lördagen. Vi kom rikitgt långt och det kändes bra. Innan vi skulle sova så kom jag på att jag kanske skulle kolla upp vilken tid jag började på tisdagen så jag visste när jag var tvungen att gå upp. Då insåg jag att det bara var föreläsningar på tisdagen, inget resten av veckan så jag har förberett allt "i onödan". Hehe så jag var bara upp till Uppsala igår.

När jag var på väg hem så ringer jag sambon och då är han också på väg hem =) Han ska nämligen lite söderut idag så då kunde han sova hemma i natt och kommer att sova hemma hela veckan =D Så blev det med den förberedelsen. Aja det är skönt att få träffas lite extra.

Så nu har jag bestämt att jag ska baka till lördagen och det blir två sorters kakor och två sorters bullkransar. Jag älskar ju att baka egentligen så det ska bli kul nu när jag har lite mera tid än vad jag trodde från början.

Nej nu ska jag ut på powerwalk/löprunda. Jag har börjat ett nytt liv med nyttigare mat, inget sött och mer träning. Jag gör som min syster, jag börjar när jag inte har någon motivation för då kan man inte tappa motivationen. Det var smart av henne för nu älskar hon att träna. Så så ska jag också göra. Jag måste ju ta tag i mitt liv och bli nyttig igen. Dessutom vill jag bli smal igen (jag har gått upp massor sen jag slutade jobba och eftersom jag inte har råd att köpa nya, större kläder väljer jag att gå ner i vikt igen)

Dagen blir så här:
Träning
Frukost
Handla
Bakning
städning
Ev plugga (jag måste)

Så ha en bra dag. Passa på att gå ut för solen lyser.

Pusss


RSS 2.0