2011.04.28 - LEVANDE DÖD

Hej hej!

Hur är läget?? Här forsätter det att vara tröttsamt. Jag fattar inte varför jag aldrig får känna mig pigg. Imorse var jag och lämnade in bilen på fyrhjulsinställning och på vägen hem gick jag som en zombie. Ni vet med armarna lite framåt och vingliga steg. Kändes så där när man mötte folk. Jag skrämde säkert hela bunten =)
Dagen har sedan fortsatt i samma anda. Även fast jag försökt äta och öppna ett fönster så får jag inte igång hjärnan och kroppen. Plugga har jag försökt att göra för jag måste plugga men ingenting fastnar eller blir bra.

Hur gör man för att få tillbaka motivationen?? Eftersom jag känner mig som jag gör så har liksom motivationen försvunnit totalt. Jag vet att jag har massor att göra men hur mycket jag än försöker så kan jag inte få arslet ur vagnen för att göra det. Jag vet inte om jag bara ska skita i att göra något mera idag, kanske bara städa och diska här hemma och sen sätta fart igen imorgon eller om jag ska försöka pressa fram något idag...

Jag kom just på vad jag ska göra. Jag ska ta och plocka undan här hemma, diska och sen ta en power walk. Efter det blir det en lång dusch och lite extra lyxvård så jag känner mig fräch. Efter det blir det troligtvis middag och sen hänga med sköna vänner. Från och med imorgon ska jag satsa skithårt på att komma igång igen. Det blir föreläsning i Uppsala och sen ett par timmars pluggande där innan jag åker hem och fortsätter. Sen kommer det att bli väldigt mycket plugg under helgen också för jag måste klara det här. Det är liksom bara en månad kvar innan det är slut för denna termin och jag måste komma in ett flow nu så jag hinner med allt =)

Puss puss


2011.04.27 - TANDLÄKARBESÖK

Hej hej!

Hoppas allt är bra hos er! Här är det rätt bra faktiskt även om morgonen var tidig. Jag var nämligen tvungen att gå upp tidigt för jag hade en tanläkartid kl.8. Jag är alltid skitnervös när jag ska dit. Lite som när man ska besikta bilen. Man vet aldrig hur det ska gå och man vet att det kan kosta skjortan om de hittar något och pengar man fär lägga kommer inte att synas heller. Alla vet att vilverkstaden och tanläkaren kostar galet mycket och jag hatar verkligen att gå dit. Jag är uppvuxen i tanläkarstolen då jag alltid haft problem med mina tänder. Mina mjöljtänder saknade emalj (kul va?) och mina 6års tänder (eller är det 12år) var så dåliga att det iprincip bara var mjöl inuti dem. Dessutom har jag haft tandställning i 8 år och dragit ut 5 permanenta tänder för att det varit för trångt i min mun. Så ni kan säkert förstå hur nervös jag var när jag skulle behöva betala för alla mina tandläkarbesök. Som tur är så blev det mycket bättre och nu behöver jag bara gå dit en gång per år (ett tag var jag hos tandläkaren varannan vecka, ibland varje vecka).

Så idag var det då dags igen och eftersom jag haft ont i käken så var jag ite extra nervös för att de skulle hitta en rot som var dålig eller så. Det gjorde de inte!! Jiippii!! Han hittade dock ett litet hål som var tvungen att lagas, men jag var duktig på att framhäva att jag var student nu för tiden OCH under 29 år (en extra tandrabatt på 300kr) så jag fick det mycket billigare. Både studentrabatt och allmän ungdomsrabatt gjorde att allt gick på 950kr. Det kämdes mycket mycket bra då bara en lagning kostar mellan 500-1200kr =)

Sen när jag kom hem var jag jättetrött och det var jag redan igår. Jag tvingade mig själv att vara vaken och plugga ett par timmar innan jag vid halv12 knappt kunde hålla ögonen öppna. Så det var bara att ta en liten lur men vaknade en timme senare. Aja inte mycket att göra, sova behövde jag tydligen.

Resten av dagen har spenderats i soffan bland böckerna. Dessutom har jag räknat lie på deklarationen som ska in snart.

Nu blir det till att städa lite här hemma, det ser ut som ett bombnedslag =) Sen blir det middag och förhoppningsvis en stund i solen med sambon.

Puss puss


2011.04.26 - ÅTERIGEN VARDAG

Hej halloj!

Hur har ni haft det i påsk?? Min helg har varit mycket trevlig med mycket mat, mys med familjen och härlig vårcruising. Vi har varit både hos svärmor och mina föräldrar och ätit och i söndags var det dags för vårcruisingen. Det var ett par hundra bilar som samlades på Rondellen-parkeringen i Skiftinge innan cruisingen startade. Vi åkte runt i stan och bara myste bland alla snygga bilar i solen. Det blev dock en tidig kväll för oss mn det gjorde inte så mycket. Det var ganska skönt för jag var ganska sliten sedan tidigare under helgen. Under gårdagen åkte vi ut till mina päron och solade och slappade i det vackra vädret innan vi åkte till Torshälla och fixade bilen.

Men idag är det vanlig vardag igen och jag började den med att försova mig. Så himla typiskt, jag vaknade när jag egentligen skulle ha åkt så det var inte så myket att göra. Eftersom jag bara skulle ha en föreläsning idag so jag ändå inte skulle hinna till så blev det pluggdag hemma istället. Jag har gjort en lista på det som ska göras och det största är väl tentan som är nästa fredag. Sen har jag 3 inlämninsuppgifter att skriva plus en sonett. Efter det börjar hemtentorna droppa in så jag behöver väl börja plugga till dem också. Om drygt en månad ska allting vara klart innan sommarlovet börjar. Så om jag verkar stressad framöver så vet ni varför =)

Nu måste jag fortsätta plugga.

Puss


2011.04.21 - PIGG...?

Godmorgon på er!

Just nu känner jag mig rätt okej men om ett tag lä jag däcka ihop totalt. Jag lär somna i parken idag när vi ska ligga och sola för jag har sovit kanske 3 timmar i natt. Det är helt sjukt, jag som brukar junna somna ståendes. Igår kom jag hem från Enköping och var rätt pigg, tittade på Grey`s och Off the map. Sen tänkte jag gå in och lägga mig i sängen och sova (har sovit 2 nätter på soffan för att jag hostat så mycket). Jag la mig och tittade i mitt bröllopsmagasin som jag köpte igår och det tog ju en stund att ta sig igenom. När det var slut släckte jag och ivanliga fall brukar det ta max 5 minuter innan jag snarkar sött men inte igår. Allting med bröllop och detaljer osv bara snurrade runt i huvudet på mig. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Om sambon hade varit hemma hade jag kunnat prata igenom alla mina tankar med honom och sen hade det varit lugnt. Men igår gick det bara inte... Efter en timmes vändande gick jag tillbaka till soffan, satte igång TVn och la mig och tittade istället. Jag lyckades somna tillslut men det var väldigt tufft när klockan ringde och jag var tvungen att gå upp. Så som sagt, jag lär däcka i parken sen...

Nu ska jag strax iväg och köpa påskpresenter och lite annat smått och gott innan jag ska träffa Elin!!!! Ikväll blir det after work också.

Puss puss


2011.04.20 - UT I SOLEN

Godmorgon godmorgon!

Jag har egentligen varit vaken rätt läng men jag har tittat på när vakna med the voice har badad. Hehe det var nog skitkallt. De fick dessutom en papparazifotograf efter sig =) Jag tror att jag väntar ganska många veckor till innan jag hoppar i. Jag fattar inte hur jag kunde bada så tidigt när jag var yngre. Alltså hade man ingen känsel i kroppen då eller? Nej nu väntar jag gärna till det blir över 20 grader i vattnet =)

Idag drar jag ut i solen och bort till Enköping. Jag måste få vara ute i solen idag, tänker jag och då säger de på nyheterna att idag blir det en paus i det soliga varma vädret. Fuck it, säger jag, ut ska jag. Och vad kan då bli bättre än att åka och leka men världens underbaraste flickor. Åh vad jag älskar mina systerdöttrar, de är så söta =)

Nu blir det frukost och sen röja lite här hemma. Efter det så drar jag =)

Puss


2011.04.19 - SÖKT JOBB

Hej igen på er!

Som jag har berättat tidigare så söker jag ju jobb för fullt inför sommaren. Än så länge har jag kanske 1 vecka uppbokad för arbete och det funkar ju inte. Jag måste hitta ett jobb helt enkelt. Det känns inget kul att leva på ingenting och dessutom på min sambo hela sommaren =( Så idag har jag sökt ännu fler jobb. Nästan alla som finns på platsbanken, någonstans borde man väl få napp, eller??

Så om det är någon där ute som har något förslag eller helt enkelt har ett jobb åt mig så är det bara att ni hör av er! Jag är på för nästan alla jobb och jag är väldigt arbetsvillig och jobbar alltid hårt...


Jag är en riktig arnetsmyra =) (Bilden är från Goggle)

Puss


2011.04.19 - HÄRLIGA SOLEN

Hej hej!

Njuter ni där ute i solen?? Själv har jag mest varit inne i lägenheten tyvärr. Jag längtar ut men eftersom jag igår var riktigt risig under dagen och i natt hostat en massa så hr jag hållit mig ganska mycket inomhus. Men nu känner jag mig pigg och oerhört rastlös. Haha min sambo skrattade åt mig förut för jag kände mig helt knäpp när jag pratade med honom. Att jag dessutom skulle ha ytterligare en dag till helt ensam under morgondagen kändes helt totalt värdelöst. Då kom han på den briljanta idén att jag skulle ringa min syster och åka dit imorgon. Sagt och gjort så blir det. Jag hade inte ens tänkt på det så det var bra att han kom på det. Så imorgon åker jag till Enköping och myser med systerdöttrarna =) Åh så mysigt.

Idag var jag dessutom tvungen att gå och handla eftersom kylskåpet ekade tomt här hemma och matlusten börjar komma tillbaka. Det kändes skönt att komma ut i friska luften efter all instängd luft från lägenheten. På väg ut ur butiken stötte jag på svärmor och hon hade en hel påse med tidningar i bilen som jag fick. Så nu har jag ELLE, Plaza, Plaza kvinna och en bunt med extratidningar från expressen här hemma att läsa. Mums vad härligt det är med dessa färgglada, glatta buntar med papper fyllda med underbara saker och läsbara intervjuer =)

Hoppas ni får en trevlig kväll, jag kommer nog att ta en promenad.

Puss


2011.04.17 - SJUK IGEN...

Hej hej på er!

Just nu är jag rätt tråkig men jag har blivit sjuk igen. Jag har kännt mig hängig och trött ett tag och igår slog det till ordentligt. Fy fan vad trött jag är på det här. Jag som tyckte att jag hade blivit friskare sen jag slutade på jobbet men inte nu längre... Förhoppningsvis mår jag bättre till imorgon för vi har redovisning i skolan men blir jag sämre får de andra klara sig utan mig. Uch jag har verkligen ingen lust alls med det här. Jag tror att det är något virus eller bakterie eller nåt som har satt sig på körteln under örat som gör att det aldrig tar slut utan bara kommer tillbaka... Blir jag inte bättre snart så måste jag till doktorn under veckan.

Annars har det inte hänt så mycket här. Jag återkommer med ny kraft när jag blivit piggare =)

Puss


SM-GULD SHALALALA. SM-GULD SHALALALALALA!!...

dsc02615 (MMS)

SM-GULD SHALALALA. SM-GULD SHALALALALALA!! Så jävlaunderbart! Det är verkligen sveriges bästa hockeylag och det har de verkligen bevisat idag!!!


2011.04.14 - EJ SVENSK...

Hej hej på er!!

Just nu sitter jag och tittar på SM-final 4 mellan Färjestad och SAIK där Färjestad leder med 3-1 i matcher. Kvällens match kan alltså vara den avgörande och 7 minuter in leder vi med 1-0. Det känns mycket bra!!!! SÅ vill vi att det ska fortsätta...

Min dag har varit helt upp och ner. Jag skulle ju städa hemma imorse och började med att diska för att det skulle vara fint imorgon när vi kommer hem. Jag hann igenom kanske halva diskhon innan en tallrik gick sönder i handen på mig och skar mig på två fingrar. Det blödde kan jag lova och inte ville det sluta heller. Okej det var inte galet stort men det var olyckligt ställe som gjorde att det inte ville sluta blöda. Så gick det med den disken. Jag pratade med sambon senare och han lovade att ta disken istället =) Jag har väl världens bästa sambo...

Resten av dagen har varit rätt okej, värken i käke har avtagit en hel del under dagen men jag vill ändå kolla upp det. Jag ringde och fick en tid veckan efter påsk och det funkar. Om det skulle bli mycket värre fick jag återkomma. Så jag hoppas att jag inte har lika ont imorgon när jag vaknar...

Som sagt så måste ju min anmälan till hösten in senast imorgon och sista dagen brukar sidan packa ihop totalt för att alla väntar till sista sekund. Därför fixade jag det idag (kanske också i senaste laget men jag var inte sist...). Helt plötsligt ser jag något om en anmälningavgift som ska betalas. Eftersom jag inte hört talas om det förut så var jag tvungen att gå in och läsa vad det var. Det är en avgift för dem som inte är svenska medborgare eller medborgare i något EU-land som vill komma och studera på svenska universitet och högskolor.
Vet ni vad det roliga är?? De vill att jag ska betala... 900 SPÄNN... ALLTSÅ ÄR INTE JAG SVENSK ELLER??? HAR JAG FÖRLORAT MITT SVENSKA MEDBORGARSKAP UTAN ATT JAG VISSTE OM DET?? KANSKE HAR JAG BLIVIT BORTGIFT ELLER NÅT...

Han som jag pratade med frågade om jag inte bott utomlands och jo, jag bodde ju faktiskt en vecka på Kreta i somras så lite rätt har han ju... hehe

Men helt ärligt, varfö har jag blivit utskriven från landet för??? Han kunde ju hålla med om att jag nog var svensk medborgare eftersom jag hade ett svenskt personnummer (som om det vore det ända beviset, jag är fan född här av svenska föräldrar och har bott här hela mitt liv...) men han kunde inte hjälpa mig för något såg konstigt ut så jag mste återkomma imorgon när handledarna var tillbaka... JÄVLA VHS det är fan alltid strul varje gång man ska söka.

Aja jag får ringa imorgon igen och skälla lite mera på dem så kanske jag kan få vara svensk igen =)

Nu ska jag årtergå till matchen där det nu står 2-0!!!

    
Jag vet inte vad ni tycker man jag tycker inte att jag sett alltför utländsk ut någonsin i mitt liv...

Puss puss


2011.04.14 - IMORGON MÅSTE DET VARA KLART...

Godmorgon godmorgon!!

Hur mår ni?? Solen skiner ute och jag hoppas att det är varmt. Igår var det så ruggigt ute och jag frös konstant. Men idag ser det mer lovande ut. Jag ska ta och städa här hemma på förmiddagen innan jag åker tillbaka till Uppsala. Min sambo ringde mig igår och frågade om inte jag skulle hem och sova. Och jo jag tog chansen att få en extrakväll med honom så jag åkte hem. Det var mysigt att få lite extra tid med honom och jag vaknade väldigt glad. Det är så svårt att vara borta från honom så all tid tar man vara på =)

Nu till min negativa del av mitt liv just nu. Jag har fått jättont i min käke. Det började vid örat, precis under örsnibben vid käkens början (eller hur man nu ska beskriva det). Dessutom känns det som om jag har en liten knöl eller är lite svullen precis där. Sen har det spridit sig längs käken mot hakan och när jag ska stänga tandraderna så är det som att det tar emot i käkleden och ner mot de första tänderna (längst bak). Så jag tror att jag måste till tandläkaren, trots att jag inte har ont i själva tänderna utan i käken. Det jag är orolig för är att det är någon tand (typ visdomstanden) som börjar bli dålig i rötterna och att det därför känns så konstigt. Åhh jag har ingen lust med den utgiften för om det är som jag befarar så kommer det att bli dyrt men jag måste ju innan det blir ännu värre. Så om en stund ska jag ta och ringa till tandläkaren och höra vad de säger och om de har tid med mig imorgon (i värsta fall idag...)

Så så ser mitt liv ut just nu. Dessutom måste jag välja kurser till hösten idag för det är sista dagen imorgon och jag tror att det får bli Svenska C. Det känns som om det passar in bäst i min planering just nu =)

Nej nu ska jag ta och ringa det där samtalet =(

Puss puss


VINN DIN DRÖMKLÄNNING....

Åhh jag dog nästan lite när jag såg denna annons. Om man är med och tävlar har man chans att vinna sin drömbrudklänning till ett värde av 20 000kr. Tävlingen hålls av Lilly och kanalen TLC.

Vill du också tävla så gör det HÄÄÄÄÄR...

Som ni vet så älskar jag kanalen TLC och favoritprogrammet är ju så klart Say yes to the dress eftersom jag och min sambo planerar att gifta oss. Just nu försöker vi spara pengar till bröllopet och att få vinna sin drömklänning skulle vara världens lycka. Jag giller verkligen LILLYs stilrena designer med en liten modern twist =)

Några av de som jag verkligen gillar:

 

  



Vill ni se fler klänningar eller se dessa i större bilder så finns de på LILLYs hemsida...


2011.04.11 - SKÖN SOLDAG

Hej hej på er!

Har ni haft en fin helg?? Mycket sol och varmt har det varit här iaf. Detta var en av få helger där vi inte hade något stort planerat och det var riktigt skönt. Fredagen blev ganska lugn, vi var hos Timmie och Linda och drack lite kaffe och pratade. Det var skönt med en lugn fredagskväll.

Natten mellan fredag och lördag var inte lika rolig. Smabon var jätteförkyld och låg och snarkade HELA natten och eftersom jag var uppe väldigt tidigt i fredags så var jag inte direkt piggare efter en sån natt... Jag fick knappt sova alls och när klockan var 6.30 gav jag upp och la mig på soffan istället.
Tur då att min syster ringde och frågade om de fick komma hit och låna ett par skor av mig. Hon tog med sig hela familjen och medan grabbarna åkte och tog en fika åkte vi tjejer till stallet och skulle egentligen bara titta på hästarna. Det slutade med att Elsa fick rida för första gången i sitt liv... Snacka om stolt mamma och moster hon hade då =) Vi trodde att hon skulla banga då hästen ändå var 155cm hög men hon ville knappt gå av efteråt. Hon ville rida mera... Undrar vad hon har att brås på hehe.

Det blev även en tur ut till mamma och pappa, med fika och byte av fasters däck (jag och sambon). Hela dagen var rikitgt mysig och det var en skön överraskning för oss alla att familjen från Enköping kom förbi.
Kvällen för mig blev ganska tidig. Jag var som sagt skittrött så jag åkte hem och somnade på soffan.

Söndagar börjar som ni vet med tvättning och min underbara sambo lät mig sova första omgången och tog den själv. Helt underbart så jag tog resten av omgångarna. Sen pysslade jag om min sjukling resten av dagen och det hela avslutades med en mysig fika hos Cicci och Martin.

Så over all har det varit en mycket skön och mysig helg och därför har jag prioriterat att vara ute i solen och umgås med när och kära.

Nu ska jag göra mig iordning och sen sticka ner på stan och klippa luggen. Den har vuxit något fruktansvärt mycket så den måste ansas lite. Sen blir det en cyckeltur innan skolarbetet väntar.

Puss puss


2011.04.08 - TIDIG MORGON

Hej hej på er!

Har ni blåst bort där ute?? Idag var det väl lite bättre men igår var det galet. Jag trodde att fönsterrutorna skulle blåsa in tillslut för de skakde riktigt ordentligt. På väg till Uppsala idag så låg det bl a en busskur (trästuga) sönderblåst på åkern, stora grenar längs vägengrenen osv. Det hade tydligen varit värre där.

Så jag har alltså varit i Uppsala idag och det var inge kul att gå upp. Eftersom vi idag började 8 så var jag tvungen att åka hemifrån vid 6 och därför gå upp innan 5. Jag vaknade vid 10 över 5 och fick sätt ordentlig fart men jag hann både duscha (+tvätta håret), laga och äta frukost samt sminka och fixa håret. Allt detta på 45 minuter. Jag blev riktigt stolt över mig själv. Det var ungefär som den gången jag hann laga mat (koka makaroner och steka falukorv), äta, duscha (+tvätta håret), sminka mig och fixa håret på under en timme. =)

Som ni kanske förstår är jag rätt trött nu eftersom jag inte längre är van att gå upp så tidigt. Jag får väl se om jag tar en tupplur här snart innan jag börjar städa. Om jag ska hålla mig vaken alls ikväll så är det kanske en bra idé =)

Puss puss


2011.04.07 - TORSDAG...

Shit alltså, är det redan torsdag?? Jag tyckte alltid att veckorna gick sjukt fort när jag jobade men det här är något vansinnigt. Det är inte konstigt att jag tycker att jag inte hinner med att göra saker då dagarna bara svichar förbi. Jag tycker att veckan precis har börjat ju. Kan iof bero på att sambon var ledig och hemma hos mig i måndags, för då känns helgen så mycket längre och veckan blir kortare.

Hej på er förresten!! Har ni sovit gott?? Det har jag, men jag hatar att gå och lägga mig. Det är mörkt och ensamt och jag avskyr verkligen när det blir så tyst i lägenheten att man till och med hör hur klockan tickar. Dessutom har vårt kylskåp börat låta så mycket att vi måste ha dörren in till köket stängd. Detta gör ju att allt bli ännu tystare. När jag väl har somnat så sover jag rätt bra, förutom mina galna drömmar. Jag förstår verkligen inte hur jag kunde stå ut med att somna själv i nästan 2 års tid. Hade jag vant mig då eller tyckte jag att det var lika jobbigt varje kväll? Jag kommer faktiskt inte ihåg men jag tror att jag tyckte att det var jobbigt. Jag var nog lite tröttare på källarna då så det kändes kanske inte riktigt lika mycket. Är det någon mer som känner likadant??

Jaha idag blir det åter plugg. Jag har en hel del att ta mig igenom och det går långsamt just nu. Egentligen vet jag inte varför men det känns bara tungt. Om jag bara kunde få klart en del av det så skulle det nog kännas bättre men det konstanta dåliga samvetet för att man inte gjort tillräckligt mycket varje dag. Men men om typ 8 veckor är denna termin över och då kan man bara jobba och slappa =)

Nu ska jag dämpa mitt dåliga samvete och plugga på...

Puss puss



Jag fortsätter att drömma mig tillbaka till värmen och solen....


2011.04.06 - SORRY FÖR UPPEHÅLL...

Hej halloj!
Här har det varit väldigt tyst, längre än någonsin förut. Jag har helt enkelt inte haft någon lust. Det har hänt en del grejer som jag inte vill dela med mig med som gjort attn jag ine varit på topp. Därför var förra veckan tyst här på blogen. Nu ser det ljusare ut och jag är tillbaka.

Så vad har jag gjort nu då?? Inte mycket faktiskt. Jag har pluggat en del och passat på att umgåtts med min sambo när han har varit hemma. Att få krama någon har varit väldigt viktigt och min sambo är bäst på det =)

Mitt största huvudbry just nu är vad jag ska göra i höst. Jag ska ju självklart fortsätta plugga men jag vet inte vad. Inom mitt program så är det ju väldigt fritt i vad man läser för alla läser olika språk (både i Sverige och utomlands) och man kan även välja till andra ämnen i examen. Och om 9 dagar måste jag ha bestämt mig och jag har tre förslag just nu... Svenska C, Engelska A och Litteraturvetenskap. Jag tror iof att jag ska spara litteraturvetenskapen till sista terminen och kanska även lägga in en 7,5hp-kurs i ekonomi eller nåt sånt.
Så då är jag nere på två val och jag tror att jag har bestämt mig men sen tvivlar man ju alltid. Har jag valt rätt nu eller borde jag tänka på något annat sätt?? Vi får väl se vad jag kommer fram till tillslut.

Annars rullar livet på som vanligt med plugg, plugg och åter plugg. Om bara ett par veckor börjar tentorna komma och sen är det slut för terminen. Det har gått så fort den här terminen trots att tempot varit lågt. Jag är i skolan ungefär två dagar i veckan och resten av tiden är det egen studietid som gäller. Inte alltid det lättaste att ha den diciplinen men jag försöker =)

Nu ska jag äta lite frukost och återkommer senare.

Puss


Åh vad jag längtar utomlands... Måste vänta ända till oktober =(


RSS 2.0